Καλώδια μπαταρίας – Εκκίνηση αυτοκινήτου – Καλώδια ενίσχυσης μπαταρίας με τσιμπίδες, special-products.gr


15.00€

Καλώδια μπαταρίας – Εκκίνηση αυτοκινήτου – Καλώδια ενίσχυσης μπαταρίας με τσιμπίδες


Καλώδια μπαταρίας – Εκκίνηση αυτοκινήτου – Καλώδια ενίσχυσης μπαταρίας με τσιμπίδες
Σετ Τσιμπίδες με καλώδια ενισχυμένα.

Καλώδια φόρτισης - Ορειχάλκινες Τσιμπίδες - ανοξείδωτες τσιμπίδες - Χάλκινες Τσιμπίδες - Μονωμένες Τσιμπίδες - 2000A & 3000Α
 
2000A τιμή 12 ευρω

3000A τιμή 15 ευρω

Τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που μείνετε από μπαταρία ;

Η ακινησία, οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας, ξεχασμένα αναμμένα φώτα η τα στοπ όταν το όχημα μας είναι παρκαρισμένο για πολύ ώρα και πολλοί άλλοι λόγοι  πολύ πιθανό να επηρεάσουν τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας. Αν έχει και κάποια χρόνια στην πλάτη ή είναι ταλαιπωρημένη, το πρόβλημα αδειάσει ξαφνικά και να μην μπορείτε να βάλετε μπροστά τον κινητήρα είναι πιθανόν να σας τύχει οπουδήποτε.

Φροντίστε να προμηθευτείτα τα καλλώδια εκίνησης αυτοκινήτου της Special Products και αν συμβεί κάτι τέτοιο μην αγχώνεστε, μιας και ουσιαστικό πρόβλημα δεν υφίσταται, αρκεί να υπάρχει ένα άλλο αυτοκίνητο να σας δώσει ρεύμα και η όλη διαδικασία να γίνει με τη σωστή σειρά.

Η πρώτη κίνηση είναι να φέρουμε τα δύο οχήματα κοντά, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να ακουμπούν. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα καπό, κλείνουμε όλους τους ηλεκτρικούς καταναλωτές που δεν χρειάζονται –π.χ. πίσω αντίσταση, κλιματισμός κ.λπ.- επιλέγουμε στα κιβώτιά τους το νεκρό –για τα αυτόματα το P- και ξεκινάμε με την καθαυτή διαδικασία.

Συνδέουμε λοιπόν τη μια άκρη του κόκκινου καλωδίου στο θετικό πόλο της μπαταρίας του αυτοκινήτου που έχει μείνει και την άλλη στο θετικό πόλο του αυτοκινήτου δότη. Στη συνέχεια συνδέουμε τη μια άκρη του μαύρου καλωδίου στον αρνητικό πόλο της μπαταρίας δότη και την άλλη άκρη σε κάποιο μη βαμμένο σημείο του αυτοκινήτου που έχει μείνει, π.χ. στο μπλοκ του κινητήρα. Η σειρά αυτή σύνδεσης πρέπει να ακολουθείται προκειμένου να μη δημιουργούνται σπινθήρες, ενώ σε κάποια μοντέλα δεν συνδέουμε τα καλώδια απευθείας στη μπαταρία –π.χ. γιατί είναι στο πορτμπαγκάζ ή σε σημείο δύσκολο ή γιατί υπάρχει σύστημα start stop, ο έλεγχος του οποίου είναι συνδεδεμένος με τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας- αλλά σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου του κινητήρα που είναι ευκρινώς χαρακτηρισμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση χρήσιμο αποδεικνύεται και το manual.

Αφού έχουμε ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία βάζουμε μπροστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου δότη (για να μην ταλαιπωρηθεί η δική του μπαταρία και το ρεύμα που θα χρησιμοποιηθεί να προέρχεται από το δυναμό) και μετά αυτό που έχει μείνει.

Για να απομακρύνουμε τα καλώδια αποσυνδέουμε πρώτο το μαύρο καλώδιο από τον αρνητικό πόλο του δότη –μπορούμε και να σβήσουμε τον κινητήρα του- και από το σημείο γείωσης που είναι συνδεδεμένο το άλλο άκρο του και στη συνέχεια το κόκκινο καλώδιο από το δότη και μετά από το πρώην ακινητοποιημένο όχημα. Προκειμένου η μπαταρία του τελευταίου να φορτίσει πλήρως και να μην εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα μια διαδρομή διάρκειας από 60 έως 90 λεπτά είναι αρκετή.

Από κει και πέρα καλό είναι να έχουμε υπόψη μας πως τα diesel χρειάζονται κατά κανόνα περισσότερο ρεύμα, μιας και η μίζα τους είναι πιο μεγάλη. Έτσι καλό είναι δότης ρεύματος να είναι ένα μοντέλο παραπλήσιας ή μεγαλύτερης ισχύος.

Επίσης στα υβριδικά χρειάζεται πολύ λίγο ρεύμα για να ενεργοποιηθεί το σύστημα πρόωσής τους, μιας και η 12βολτη μπαταρία χρησιμοποιείται κυρίως για την τροφοδοσία των συστημάτων ελέγχου του αυτοκινήτου. Έτσι η όλη διαδικασία είναι ίδια, ενώ θεωρητικά ακόμα και η μπαταρία ενός σκούτερ μπορεί να λειτουργήσει ως δότης. Από την άλλη όμως επειδή το κλασικό ηλεκτρικό κύκλωμα των υβριδικών είναι μικρό και οι καλωδιώσεις του σχετικά λεπτές θα πρέπει να αποφεύγουμε να δίνουμε ρεύμα από υβριδικά σε συμβατικά επιβατικά.

Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο για να βάλετε μπροστά το δικό σας μπορείτε να καλέσετε ταξί και να χρησιμοποιήσετε αυτό σαν δότη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ


Ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου μας να αποφορτίζεται εξαιτίας του οτι ξεχάσαμε κάποια πλαφονιέρα , τα αλάρμ η τα φώτα μας ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα...

Ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου μας να αποφορτίζεται εξαιτίας του οτι ξεχάσαμε κάποια πλαφονιέρα , τα αλάρμ η τα φώτα μας ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να αποφορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου μας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.


Η μοναδική λύση για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, είναι να προμηθευτούμε από κάποιο κατάστημα ένα σετ ανάλογων καλωδίων, το οποίο πρέπει πάντοτε να έχουμε μαζί μας. Πώς όμως χρησιμοποιούμε αυτά τα καλώδια;


ΒΗΜΑ1.
Πρώτα πρέπει να τοποθετήσουμε το ένα αυτοκίνητο κοντά στο άλλο, έτσι ώστε οι μπαταρίες να έχουν τη μικρότερη δυνατή απόσταση μεταξύ τους. Το αυτοκίνητο με τη φορτισμένη μπαταρία θα πρέπει να έχει τον κινητήρα του σε λειτουργία.

 

ΒΗΜΑ 2.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ένα "κροκοδειλάκι" του κόκκινου καλωδίου στο θετικό πόλο της γεμάτης μπαταρίας και την άλλη άκρη του ίδιου καλωδίου στο θετικό πόλο της άδειας μπαταρίας.

 

ΒΗΜΑ 3.

Τοποθετούμε τη δαγκάνα του μαύρου καλωδίου στον αρνητικό πόλο, πρώτα της γεμάτης μπαταρίας και στη συνέχεια το άλλο άκρο του μαύρου καλωδίου το συνδέουμε σε ένα στερεό μεταλλικό (σε απόσταση 30 πόντων απο τον αρνητικό πόλο) του κινητήρα της αποφορτισμένης μπαταρίας και όχι στον αρνητικό πόλο της αποφορτισμένης μπαταρίας.


Η απευθείας σύνδεση μπορεί να δημιουργήσει έντονο σπινθηρισμό που έχει ως αποτέλεσμα την αποφόρτιση της ισχυρής μπαταρίας, αλλά ακόμη και πιθανή έκρηξή της.

 

ΒΗΜΑ 4.

Θέτουμε σε λειτουργία το αυτοκίνητο με την άδεια μπαταρία, γυρνώντας το κλειδί στη μίζα και ταυτόχρονα πατάμε ελαφρώς το γκάζι στο αυτοκίνητο του δότη, έτσι που να λειτουργεί ο κινητήρας περίπου στις 2000 στροφές. Το αυτοκίνητο του λήπτη θα πρέπει να πάρει αμέσως εμπρός.

 

ΒΗΜΑ 5.

Για να αποσυνδέσουμε τα καλώδια, κάνουμε με ακρίβεια την παραπάνω διαδικασία αντίστροφα.


Χρήσιμες συμβουλές

 
    Αν κάνουμε την παραπάνω διαδικασία και το αυτοκίνητο δεν πάρει αμέσως εμπρός, τότε πιθανόν να χρειαζόμαστε μία νέα μπαταρία. Δε χρειάζεται να ταλαιπωρήσουμε την μπαταρία του άλλου οχήματος, προσπαθώντας συνέχεια με τη μίζα.

    Τα καλώδια που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν τη σωστή διάμετρο (για επιβατικά αυτοκίνητα 16 mm2) και δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά για να μην έχουν μεγάλη απώλεια τάσης.

    Κατά τη διαδικασία φόρτωσης, δεν πρέπει να έρθουν τα αυτοκίνητα σε επαφή μεταξύ τους (π.χ. ανοιχτή πόρτα που ακουμπάει στο άλλο όχημα).

    Για να φορτίσει η μπαταρία, θα πρέπει να αφήσουμε τον κινητήρα για αρκετή ώρα σε λειτουργία. Δεν πρέπει να τον σβήσουμε αμέσως.

Κριτικές


Παράδοση προιόντος Αμεσα / Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες.

Μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας και με μαιλ στο: info [at] 00357.com


See more info about the product Καλώδια μπαταρίας – Εκκίνηση αυτοκινήτου – Καλώδια ενίσχυσης μπαταρίας με τσιμπίδες


Γρήγορη Εύρεση
 
Χρησιμοποιήστε όρους αναζήτησης για να βρείτε το προϊόν που ψάχνετε.
Σύνθετη Αναζήτηση
Κατηγορίες
AA ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (14)
COMPUTER (4)
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΕΣ (6)
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ (1)
ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩ (1)
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ (6)
ΚΕΡΜΑΤΟΔΕΚΤΕΣ (1)
ΚΕΡΑΜΙΚΑ-> (16)
ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟY (32)
ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ (12)
ΟΜΟΡΦΙΑ (2)
ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΕΣ (3)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙ (1)
ΠΑΛΕΤΟΚΙΒΩΤΙΑ (5)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΕΤΟΝΙ (1)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΡΥΣΑΚΙ (8)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ-> (27)
ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ (1)
ΣΠΡΕΙ (2)
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ (4)
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (1)
ΦΩΤΟΡΥΘΜΙΚΑ (1)
ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ (2)
ΜΝΗΜΕΣ (3)
ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ-ΒΑΖΑ (14)
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ (6)
ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟ (6)
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ (13)
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙ (2)
ΘΕΡΜΑΝΣΗ (2)
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (2)
ΑΝΤΛΙΕΣ ΝΕΡΟΥ (2)
ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΠΛΑΣΤ. (1)
ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΕΣ (1)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (6)
ΑΓΓΕΛΙΕΣ (1)
ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ (12)
ΒΙΒΛΙΑ (4)
ΓΕΜΙΣΤΙΚΑ ΦΙΑΛΩΝ (1)
ΔΟΧΕΙΑ- ΜΠΙΤΟΝΙΑ (6)
ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΕΣ (2)
ΕΝΥΔΡΕΙΑ-ΨΑΡΙΑ (1)
ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (3)
ΕΡΓΑΛΕΙΑ (19)
ΕΛΑΙΑ-ΒΟΤΑΝΑ (6)
ΕΙΔΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ (6)
ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ (10)
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ (13)
ΛΙΒΑΝΙ (3)
LED ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ (1)
LED ΦΥΤΩΝ ΑΝΑΠΤ. (6)
LED ΦΑΚΟΙ (3)
LED ΛΑΜΠΕΣ (5)
WINDOWS (1)
eshop-> (6)
Κατασκευαστές
0 αντικείμενα
Μοιραστείτε Το
Μοιραστείτε μέσω Ε-Mail Μοιραστείτε στο Facebook Μοιραστείτε στο Twitter Μοιραστείτε στο Google Buzz Μοιραστείτε στο Digg

osCommerce