φυσικό βασιλικό λιβάνι. Γνωρίζετε ότι ισως να είναι και θεραπευτικό ;, special-products.gr


6.00€

φυσικό βασιλικό λιβάνι. Γνωρίζετε ότι ισως να είναι και θεραπευτικό ;


φυσικό βασιλικό λιβάνι. Γνωρίζετε ότι ισως να είναι και θεραπευτικό ;

Οι περισσότεροι απο εμας γνωρίζουν οτι το λιβάνι είναι ενα από… τα δώρα των τριών μάγων στο θείο βρέφος, όμως, φαίνεται ότι …διαθέτει ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με το Medical News Today, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leicester στη Βρετανία, με επικεφαλής της Κάμλα αλ Σαλμάνι, το λιβάνι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αντιφλεγμονώδες και είναι χρήσιμο για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων όπως του άσθματος, της γαστρεντερίτιδας και δερματικών νοσημάτων.

Παράλληλα, άλλη έρευνα είχε καταδείξει ότι το λιβάνι μπορεί να φανεί χρήσιμο για την ιάση τύπων καρκίνου, όπως του μαστού, του εντέρου και του προστάτη. Κι αυτό χάρη σε μία ένωση που περιέχει (acetyl-11-keto-beta-boswellic acid – AKBA).

Οι ερευνητές δοκίμασαν την ένωση σε μια σειρά καρκινικών κυττάρων στις ωοθήκες, τελευταίου σταδίου, μερικά εκ των οποίων ήταν ανθεκτικά στη χημειοθεραπεία.

Η ένωση ήταν αποτελεσματική και εξολόθρευσε καρκινικά κύτταρα των ωοθηκών. Παράλληλα, τα ανθεκτικά κύτταρα έγιναν πιο ευαίσθητα με την επίδραση της ΑΚΒΑ.

Σύμφωνα με τους ίδιους το λιβάνι μπορεί να βοηθήσει στο να ξεπεραστεί η ανθεκτικότητα στα φάρμακα και να οδηγήσει σε άνοδο του ποσοστού επιβίωσης ασθενών σε τελικό στάδιο του καρκίνου των ωοθηκών.

«Αυτή η ανακάλυψη αυξάνει την πιθανότητα για να πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές στο μέλλον, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μία ακόμα θεραπεία κατά του καρκίνου» ανέφερε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της έρευνας.

Από δοκιμές που πραγματοποίησαν Αμερικανοί ερευνητές για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας με συμπληρώματα λιβανιού, διαπίστωσαν ότι το πανάρχαιο φυτό διαθέτει πραγματικά θαυματουργές ιδιότητες ενάντια στη χρόνια πάθηση, οι οποίες μάλιστα γίνονται αισθητές σε μόλις επτά ημέρες.

Στη μελέτη, που ανήκει στους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, συμμετείχαν συνολικά 70 άνδρες και γυναίκες με οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα. Σε κάποιους από αυτούς οι επιστήμονες χορήγησαν κάψουλες από απόσταγμα λιβανιού σε δύο διαφορετικές δόσεις, ενώ σε κάποιους άλλους έδωσαν ψευδοφάρμακα.

Μετά την πάροδο επτά μόλις ημερών, διαπίστωσαν ότι όσοι λάμβαναν την υψηλότερη δόση εμφάνιζαν ήδη σημαντική βελτίωση. Κατά την ολοκλήρωση της θεραπείας, όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Arthritis Research & Therapy», οι ασθενείς που έπαιρναν λιβάνι δήλωσαν ότι ο πόνος και η δυσκαμψία είχε μειωθεί κατά 2/3.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ίσως πρόκειται για ένα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της νόσου χωρίς παρενέργειες, σε αντίθεση με τις συμβατικές θεραπείες, με παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα, που χρησιμοποιούνται συνήθως κατά της αρθρίτιδας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Λιβάνι (Boswellia carterii): Το δώρο στο μυαλό, στο πνεύμα και στην επιδερμίδα – Θεραπευτικές Ιδιότητες:

Η λέξη λιβάνι στα ελληνικά είναι παραφθορά της αραβικής λέξης λούμπαν – lubban, στα λατινικά olibanum που κυριολεκτικά σημαίνει γάλα, αφού οι κόμποι του λιβανιού πάνω στο δέντρο μοιάζουν με γάλα, όπως αυτό της συκιάς.

Η συλλογή των κόμπων ή δακρύων αυτών γίνεται με τον ίδιο τρόπο που παίρνουμε τη μαστίχα στη Χίο, κάνοντας δηλαδή τομές στον φλοιό του δέντρου. Οι τομές αυτές γίνονται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους του έτους και αφού πάρουν το λιβάνι, μέχρι τρία κιλά ετησίως, αφήνουν τα δέντρα να αναρρώσουν για πέντε έως επτά χρόνια.

Συμβολισμός και χρήση του φυσικού λιβανιού:

Το Λιβάνι συμβολίζει  την ένωσή μας με το βαθύτερο και το θείο μέρος της ψυχής μας. Κι αυτό γιατί εξαγνίζει το συναισθηματικό μας κόσμο. Το πικάντικο, βαλσάμικο, ξύλινο άρωμα του συμβάλλει στον εσωτερικό καθαρισμό των δυσάρεστων ενεργειών μας. Αναζωογονεί αλλά και γαληνεύει.

Χρησιμοποιείται για εξαγνισμό, για πλούτο, αφθονία, χρήματα, επιτυχία, αλλά και και «εσωτερικό καθαρισμό» των χώρων που κινούμαστε. Χρησιμοποιούμε Χρυσολίβανο κάθε Κυριακή – ημέρα του Ήλιου –  για να καθαρίσουμε το χώρο μας και να ξορκίσουμε το κακό!

Το φυσικό λιβάνι καίγεται είτε αυτούσιο όπως γινόταν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα είτε με την μορφή του μοσχοθυμιάματος. Το μοσχοθυμίαμα, είναι σχετικά πρόσφατη εξέλιξη, δηλαδή 40 περίπου χρόνια, και προέρχεται από ανάμιξη αλεσμένου φυσικού λιβανιού με αρώματα σε συγκεκριμένες αναλογίες.

Η επιστημονική μελέτη των θεραπευτικών ιδιοτήτων του λιβανιού ξεκίνησε με την παρατήρηση ενός Ολλανδού περιηγητή ο οποίος είδε στην Υεμένη άρρωστες γαζέλες να δαγκώνουν τα λιβανόδεντρα. Σήμερα οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πλέον τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυσικού λιβανιού. Η καύση λοιπόν του φυσικού λιβανιού, πέρα από τις λατρευτικές ανάγκες για τους ορθόδοξους, είναι χρήσιμη και για λόγους καθημερινής υγιεινής.

livani-aitherio-elaio

Ιδιότητες:

– Αντισηπτικό: Με την καύση του λιβανιού απολυμαίνεται ο χώρος που κινούμαστε.

– Ηρεμιστικό: Σε καταστάσεις άγχους μπορούμε να κάψουμε λίγο λιβάνι ή να προσθέσουμε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο στον καυστήρα αιθέριου ελαίου για να ηρεμήσουμε και για να κατεβάσουμε την αρτηριακή πίεσή μας.

– Για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού: Για να αντιμετωπίσουμε το άσθμα, τη λαρυγγίτιδα, τη βρογχίτιδα, το κρυολόγημα, τη ρινική συμφόρηση, τη δύσπνοια και τον βήχα κάνουμε ατμόλουτρο/εισπνοές προσθέτοντας 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι σε μια κατσαρόλα ζεστό νερό, ποτέ καυτό, και εισπνέουμε για δέκα λεπτά. Μια άλλη πρόταση είναι να κάνουμε μπάνιο προσθέτοντας στη μπανιέρα μας 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο.

– Αντιγηραντικό:  Ειδικότερα για την ανανέωση κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται σε λάδια σώματος και κρέμες προσώπου για ενυδάτωση, ανάπλαση και ελαστικότητα. Προωθεί την αναγέννηση υγιών κυττάρων, διατηρεί υγιή τα υπάρχοντα κύτταρα και τους ιστούς του δέρματος. Απομακρύνει τις μικρορυτίδες γύρω από τα μάτια. Καταπολεμά την ακμή.

– Πτητικό: Βοηθάει το σταμάτημα της αιμορραγίας από πληγές και κοψίματα. Αναμυγμένο αιθέριο έλαιο με λίγο λαδάκι απευθείας πάνω στην πληγή.

– Στυπτικό: Ενισχύει τις ρίζες των μαλλιών και δυναμώνει τα ούλα.

– Χρησιμοποιείται σε μείγματα μασάζ κατά των ραγάδων: Συσφίγγει το δέρμα από την αυξομείωση του σωματικού βάρους και μετά από μια εγκυμοσύνη.

– Καταπολέμηση της αρθρίτιδας με συμπληρώματα λιβανιού.

– Εισπνεόμενο δημιουργεί καλή διανοητική και συναισθηματική διάθεση.

– Για κυστίτιδα, αιμορροΐδες.

– Για την αντιμετώπιση των πανάδων.

 
Το αιθέριο έλαιο λιβανιού συνδυάζεται περίφημα με κάθε ξυλώδες έλαιο, όπως κέδρο, κυπαρίσσι, πεύκο καθώς και με κιτρώδη αρώματα, όπως πορτοκάλι, λεμόνι, νερολί.

 

* Δε χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.


Η special Products σε συνεργασία με την ΑθωνικήΓη, σας προμηθεύει γνήσιο φυσικό αγνό λιβάνι.

athonikigi fysiko libani.

http://www.special-products.gr/gr/libani.php


Κριτικές


Παράδοση προιόντος Αμεσα / Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες.

Μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας και με μαιλ στο: info [at] 00357.com


See more info about the product φυσικό βασιλικό λιβάνι. Γνωρίζετε ότι ισως να είναι και θεραπευτικό ;


Γρήγορη Εύρεση
 
Χρησιμοποιήστε όρους αναζήτησης για να βρείτε το προϊόν που ψάχνετε.
Σύνθετη Αναζήτηση
Κατηγορίες
AA ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (16)
COMPUTER (7)
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΕΣ (6)
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ (1)
ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩ (1)
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ (6)
ΚΕΡΜΑΤΟΔΕΚΤΕΣ (1)
ΚΕΡΑΜΙΚΑ-> (16)
ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟY (34)
ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ (12)
ΟΜΟΡΦΙΑ (2)
ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΕΣ (3)
ΠΡΟΚΑΤ ΣΠΙΤΙΑ (2)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙ (1)
ΠΑΛΕΤΟΚΙΒΩΤΙΑ (4)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΕΤΟΝΙ (1)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΡΥΣΑΚΙ (8)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ-> (27)
ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ (1)
ΣΠΡΕΙ (2)
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ (4)
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (1)
ΦΩΤΟΡΥΘΜΙΚΑ (1)
ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ (2)
ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ (1)
ΜΝΗΜΕΣ (3)
ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ-ΒΑΖΑ (14)
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ (6)
ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟ (6)
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ (13)
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙ (2)
ΘΕΡΜΑΝΣΗ (2)
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (2)
ΑΝΤΛΙΕΣ ΝΕΡΟΥ (2)
ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΠΛΑΣΤ. (1)
ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΕΣ (1)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (6)
ΑΓΓΕΛΙΕΣ (1)
ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ (10)
ΒΙΒΛΙΑ (4)
ΓΕΜΙΣΤΙΚΑ ΦΙΑΛΩΝ (1)
ΔΟΧΕΙΑ- ΜΠΙΤΟΝΙΑ (6)
ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΕΣ (2)
ΕΝΥΔΡΕΙΑ-ΨΑΡΙΑ (1)
ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (3)
ΕΡΓΑΛΕΙΑ (19)
ΕΛΑΙΑ-ΒΟΤΑΝΑ (6)
ΕΙΔΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ (6)
ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ (11)
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ (14)
ΛΙΒΑΝΙ (3)
LED ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ (1)
LED ΦΥΤΩΝ ΑΝΑΠΤ. (6)
LED ΦΑΚΟΙ (3)
LED ΛΑΜΠΕΣ (5)
WINDOWS (1)
eshop-> (6)
Κατασκευαστές
0 αντικείμενα
Μοιραστείτε Το
Μοιραστείτε μέσω Ε-Mail Μοιραστείτε στο Facebook Μοιραστείτε στο Twitter Μοιραστείτε στο Google Buzz Μοιραστείτε στο Digg

osCommerce