Τι είναι η βασιλική ποικιλία του λιβανιού;, special-products.gr


7.00€

Τι είναι η βασιλική ποικιλία του λιβανιού;


Τι είναι η βασιλική ποικιλία του λιβανιού;
ποσότητα 50 γρ
το τρώμε όπως τη μαστίχα Χιου
ή
το βάζουμε στο νερό για πολλές ώρες και μετά πίνουμε το νερό αυτό.


Απόσπασμα απο την εκκλησιαστική εφημερίδα "Ο Στήλος της Ορθοδοξίας"

Από παιδί είχα την απορία περί της προσφοράς λιβανιού από τους τρεις μάγους στον Σωτήρα Χριστό. Γιατί να θεωρείτο πολύτιμο την εποχή εκείνη το λιβάνι; Γιατί οι Μάγοι το κουβαλούσαν από τα βάθη της Ανατολής, όπως αναφέρουν τα ευαγγελικά κείμενα για να το εναποθέσουν στα πόδια του βασιλέα των Ουρανών, τον Ιησού Χριστό;
Η απορία μου αυτή λύθηκε προσφάτως, όταν ένας καλός φίλος ο Κων. Ρουσάκης, με επισκέφθηκε στο γραφείο της εφημερίδας προκειμένου να με κάνει κοινωνό μίας επίσκεψής του στο Ομάν, η οποία αποσκοπούσε να μάθει για την λεγόμενη βασιλική ποικιλία λιβανιού, η οποία έχει εκτός των άλλων πολλές θεραπευτικές ιδιότητες! Ναι καλά διαβάσατε, το γνήσιο ακατέργαστο λιβάνι, που παράγεται, όπως η ρετσίνι και η μαστίχα από ένα ειδικό μοναδικό δέντρο που φέρει την ονομασία «Μπουνσουέλια» έχει ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες, κάτι που το καθιστούσε και τότε αλλά και τώρα ως πολύτιμο αγαθό! Και για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη ποικιλία λιβανιού που για πρώτη φορά εισάγεται στην Ελλάδα φέρει την ονομασία βασιλική.
Όπως μας είπε ο καλός αυτός φίλος, όλα άρχισαν όταν άκουσε έναν γιατρό ογκολογίας, διευθυντή του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να μιλά σε μία φιλική παρέα για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της «Μπουνσουέλιας» και την χρήση της σε πολλά αντικαρκινικά σκευάσματα. Μέσα σε όλα ανέφερε ότι ήδη στις ΗΠΑ αποτελεί ένα από τα πιο βασικά συστατικά. Τότε του κινήθηκε η περιέργεια να μάθει περισσότερα για το δέντρο αυτό και να εξετάσει το ενδεχόμενο αν μπορεί να παραχθεί στην Ελλάδα! Ερευνώντας στο διαδίκτυο βρήκε αρκετά στοιχεία! Η έκπληξή του όμως είχε να κάνει με το γεγονός ότι από το συγκεκριμένο δέντρο παράγεται το γνήσιο θεραπευτικό λιβάνι. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με την κυβέρνηση του Ομάν και με δυσκολία έλαβε τη σχετική- απαραίτητη άδεια μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις και ταξίδι στο Ομάν μέσω της οποίας οι λιγοστές προστατευόμενες οικογένειες που το παράγουν να μπορούν να του διαθέσουν μία συγκεκριμένη ποσότητα. Κι αυτό γιατί η μεγαλύτερη παραγωγή καταλήγει στα ιατρικά εργαστήρια, όπου χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα για το άσθμα και τον καρκίνο!
 
Τι είναι η βασιλική ποικιλία του λιβανιού;
 
Στην περιοχή Ντοφάρ (Dhofar), στο κάτω άκρο της Αραβικής χερσονήσου, η κυβέρνηση του Ομάν έχει θέσει υπό την προστασία της μία καταπράσινη έκταση, που αποτελείται από το δέντρο Boswellia sacra, το οποίο παράγει σαν τη ρητίνη (ρετσίνι) τη γνήσια βασιλική ποικιλία του λιβανιού. Τρεις μόνο οικογένειες πατροπαράδοτα συνεχίζουν την καλλιέργεια της βασιλικής αυτής ποικιλίας λιβανιού με την άδεια και την προστασία της κυβέρνησης του Ομάν. Η ποικιλία αυτή ονομάστηκε βασιλική επειδή συνδυάζει από τη μία το εξαίσιο φυσικό μοναδικό άρωμά της και από την άλλη τις θεραπευτικές αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητές της.
Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα του BBC ο κίνδυνος να καταστραφεί η καταπράσινη αυτή έκταση από φωτιές και την ανεξέλεγκτη βοσκή των ζώων προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης. Με απόφασή της κήρυξε την περιοχή προστατευόμενη και ανέθεσε μόνο σε τρεις οικογένειες που πατροπαράδοτα ασχολούνταν με τη βασιλική ποικιλία λιβανιού να συνεχίζουν την παραγωγή! Στο αποκαλυπτικό πρόσφατο ρεπορτάζ από το ραδιοτηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο του BBC καταγράφεται επίσης το αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας επιστημόνων σχετική με τις θεραπευτικές ιδιότητες της βασιλικής ποικιλίας λιβανιού! Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες η βασιλική ποικιλία λιβανιού καταπολεμά τα καρκινογόνα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, μη αφήνοντας τα να αναπτυχθούν. Κι αυτό χωρίς να προξενεί καμία βλάβη στα υγιή κύτταρα.
Ήδη, πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να ανακαλύψουν την ουσία εκείνη της ρητίνης, από όπου παράγεται το λιβάνι που εξαλείφει τα καρκινογόνα κύτταρα, προκειμένου να αποτελέσει και τη βάση παρασκευής φαρμάκου για την καταπολέμηση του καρκίνου!
Πέραν των ανωτέρω ο Ιρακινός ανοσιολόγος Μαχμούντ Σουχάι σε συνεργασία με τον καθηγητή Κουνγκ Λιν από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα υποστηρίζουν ότι το λιβάνι αυτό μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μία εναλλακτική θεραπεία στον Καρκίνο του Προστάτη. Άλλες μελέτες από το Πανεπιστήμιο του CARDIFF έδειξαν ότι το εκχύλισμα της βασιλικής ποικιλίας του λιβανιού καταπραΰνει τους πόνους της χρόνιας οστεοαρθρίτιδας και καταπολεμά σημαντικά το άσθμα.
Στην Ελλάδα η βασιλική ποικιλία λιβανιού εισαγόταν μόνο από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι γνώριζαν τις θεραπευτικές της ιδιότητες και το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στις οικίες τους αλλά και στις λατρευτικές τελετές. Εν συνέχεια οι Ρωμαίοι που έμαθαν γι’ αυτές τις ιδιότητες από τους Έλληνες οργάνωναν ειδικές εκστρατείες στην Αραβική Χερσόνησο προκειμένου να το αποκτήσουν.
 
Θεραπευτικό θυμίαμα
Οι θεραπευτικές λοιπόν ιδιότητες του λιβανιού φαίνονται από την πρώτη στιγμή. Ο καπνός του δεν σε ενοχλεί αλλά αντιθέτως σε ευχαριστεί αφού σε βοηθά να αναπνέεις καλύτερα. Επιπλέον καίγεται ολόκληρο χωρίς να αφήνει τα γνωστά υπολείμματα των τεχνικά επεξεργασμένων θυμιαμάτων και αφήνει απλά μία λεπτή άσπρη σκόνη.   Αρκεί μόνο μία μικρή δοκιμή για να διαπιστώσετε τη διαφορά, μας λέγει ο καλός αυτός φίλος. Και προσθέτει ότι μετά βεβαιότητας μετά τη δοκιμή αυτή δεν θα προμηθευτούν οι ναοί μας άλλο λιβάνι εκτός από αυτό της βασιλικής ποικιλίας, το γνήσιο λιβάνι, την αξία του οποίου γνώριζαν οι τρεις Μάγοι. Σημειώνει φυσικά ότι η ποσότητα εισαγωγής βάσει της ειδικής αδείας είναι περιορισμένη.
 Συντάκτης: Θ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

http://www.orthodoxia.gr


Athonikigi, Αθωνικήγη βασιλικό φυσικό λιβάνι.Κριτικές


Παράδοση προιόντος Αμεσα / Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες.

Μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας και με μαιλ στο: info [at] 00357.com


See more info about the product Τι είναι η βασιλική ποικιλία του λιβανιού;


Γρήγορη Εύρεση
 
Χρησιμοποιήστε όρους αναζήτησης για να βρείτε το προϊόν που ψάχνετε.
Σύνθετη Αναζήτηση
Κατηγορίες
AA ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (22)
COMPUTER (8)
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΕΣ (6)
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ (1)
ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩ (1)
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ (6)
ΚΕΡΜΑΤΟΔΕΚΤΕΣ (1)
ΚΕΡΑΜΙΚΑ-> (16)
ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟY (35)
ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ (12)
ΟΜΟΡΦΙΑ (2)
ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΕΣ (3)
ΠΡΟΚΑΤ ΣΠΙΤΙΑ (2)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙ (1)
ΠΑΛΕΤΟΚΙΒΩΤΙΑ (4)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑ (1)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΕΤΟΝΙ (2)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΡΥΣΑΚΙ (10)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ-> (30)
ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ (1)
ΣΠΡΕΙ (2)
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ (4)
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (1)
ΦΥΤΑ (1)
ΦΩΤΟΡΥΘΜΙΚΑ (1)
ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΤΕΝΣ (3)
ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ (2)
ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ (1)
ΜΝΗΜΕΣ (3)
ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ-ΒΑΖΑ (16)
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ (6)
ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟ (6)
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ (14)
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙ (2)
ΘΕΡΜΑΝΣΗ (2)
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (2)
ΑΝΤΛΙΕΣ ΝΕΡΟΥ (2)
ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΠΛΑΣΤ. (1)
ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΕΣ (1)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (6)
ΑΓΓΕΛΙΕΣ (1)
ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ (11)
ΒΙΒΛΙΑ (4)
ΓΕΜΙΣΤΙΚΑ ΦΙΑΛΩΝ (1)
ΔΟΧΕΙΑ- ΜΠΙΤΟΝΙΑ (6)
ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΕΣ (2)
ΕΝΥΔΡΕΙΑ-ΨΑΡΙΑ (1)
ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (4)
ΕΡΓΑΛΕΙΑ (20)
ΕΛΑΙΑ-ΒΟΤΑΝΑ (6)
ΕΙΔΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ (7)
ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ (13)
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ (17)
ΛΙΒΑΝΙ (3)
LED ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ (1)
LED ΦΥΤΩΝ ΑΝΑΠΤ. (6)
LED ΦΑΚΟΙ (3)
LED ΛΑΜΠΕΣ (6)
WINDOWS (1)
eshop-> (6)
Κατασκευαστές
0 αντικείμενα
Μοιραστείτε Το
Μοιραστείτε μέσω Ε-Mail Μοιραστείτε στο Facebook Μοιραστείτε στο Twitter Μοιραστείτε στο Google Buzz Μοιραστείτε στο Digg

osCommerce