οξύμετρα, ΔΩΡΑ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ, ΑΓΟΡΕΣοξύμετρα,ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. ΔΩΡΑ. ΑΓΟΡΕΣ: special-products.gr επικοινωνια, προσφορες
 
ΑΡΧΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα ΠΡΟΪΟΝΤΑ οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα ΣΕΡΒΙΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα   οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα
οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα
ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑοξύμετρα, Υγρασία εδάφους μετρητής. Υγιή φυτά. Παραγωγικές καλλιέργειες
οξύμετρα, Υγρασιόμετρο. Μετρητής υγρασίας εδάφους. Βρείτε την σωστή υγρασία για τα φυτά και τα δένδρα σας. Βρείτε την σωστή υγρασία για τα φυτά σας. Για υγιή φυτά, δένδρα και την σωστή υγρασία για τα φυτά σας. Για υγιή φυτά, δένδρα και καλλιέργειες.

Τιμή: 10 Euro

ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: κερματα μετρητης ευρω, κερματοδεκτες Ψηφιακά παλμικά οξύμετρα δακτύλου.
Συσκευές που μας δείχνουν άμεσα τους παλμούς της καρδιάς, και την καλή ή όχι οξυγόνωση του οργανισμού.
ΑΛΚΟΤΕΣΤ
οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα Ψηφιακός φορητός ελεγκτής περιεκτικότητας οινοπνεύματος στην αναπνοή.

Τιμή: 65 Euro
ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΣ – ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΚΕΡΜΑΤΩΝ (ΕΥΡΟΔΙΑΛΟΓΕΑΣ)

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμαΔιαχωριστής και ηλεκτρονικός καταμετρητής όλων των κερμάτων ευρώ.

Τιμή: 150 Euro

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩ-ΔΙΑΛΟΓΕΑΣ

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα Καταμέτρηση διαλογή και τακροποίηση όλων των νομισμάτων ευρώ.


Τιμή: 100 Euro

ΦΟΡΗΤΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα Για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.
Μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο.
Αποθηκεύεται εύκολα.
100% αξιοπιστία στην καταμέτρηση.

Τιμή: 250 Euro          

ΔΑΚΤΥΛΙΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ
MERUS® ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμαΗ φυσική μέθοδος
επεξεργασίας νερού
από τη Γερμανία.

Καθαρισμός και προστασία υδραυλικών εγκαταστάσεων
από σκουριές, άλατα και άλλες επικαθίσεις.

Η πιο απλή και οικονομική λύση.
ΞΥΛΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΣ
οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα Αλέθει σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, ρύζι και άλλα όσπρια και δημητριακά.

Τιμή:
690 Euro
ΣΧΑΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμαΕίναι για το σιφώνιο της τουαλέτας ώστε να μην βγαίνουν κατσαρίδες, μυρωδιές , αφροί από το πλυντήριο κτλ.

Τιμή: 6 Euro

ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥ για δράπανα

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα

Τιμή: 13 Euro

ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμαΤριπλός ανιχνευτής πλαστών χαρτονομισμάτων Ευρώ και αριθμομηχανή.

Τιμή: 25 Euro

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΜΕΡΑ

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμαΥποβρύχιο σύστημα με αδιάβροχη υπέρυθρη κάμερα υψηλής απόδοσης.


Τιμή:
- Euro

Οπτικά θερμόμετρα

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμαΟπτικά θερμόμετρα Laser για την μέτρηση της θερμοκρασίας από απόσταση.

Τιμή: 150 Euro

Οπτικά θερμόμετρα

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμαΟπτικά θερμόμετρα Laser για την μέτρηση της θερμοκρασίας από απόσταση.

Τιμή: 98 EuroΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι τιμές ενδέχεται να επιβαρύνονται με τυχόν έξοδα αποστολής, έξοδα συσκευασίας και άλλες επιβαρύνσεις.

Υγεία της Καρδιάς & του Κυκλοφορικού
Η καρδιά έχει τη μοναδική ιδιότητα να διοχετεύει αίμα στους πνεύμονες αλλά και στο υπόλοιπο σώμα. Το αίμα είναι ένα εσωτερικό σύστημα μεταφοράς που μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα, ενώ παράλληλα απομακρύνει από αυτά τα άχρηστα προϊόντα, όπως το διοξείδιο του άνθρακα.

Το αίμα αποτελείται από:
• ερυθροκύτταρα ή ερυθρά αιμοσφαίρια: περιέχουν αιμογλοβίνη, τη χρωστική που μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα και ευθύνεται για το κόκκινο χρώμα του
• λευκοκύτταρα ή λευκά αιμοσφαίρια: είναι σημαντικά συστατικά του ανοσοποιητικού
• αιμοπετάλια: συμμετέχουν στην πήξη του αίματος
• οξυγόνο και πλάσμα: αποτελείται από νερό και διαλυμένα σε αυτό συστατικά
Τα κύτταρα του αίματος προστατεύουν το σώμα από την εισβολή μικροοργανισμών και βοηθούν στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος ελέγχοντας την απώλεια θερμότητας από το δέρμα.
Στη χαλάρωση, η καρδιά χτυπά 60-80 φορές το λεπτό και διοχετεύονται περίπου 80ml αίματος ανά κτύπο, δηλαδή περίπου 6 λίτρα ανά λεπτό. Κατά τη διάρκεια πολύ έντονης άσκησης, μπορεί να διοχετεύονται μέχρι και 250ml αίματος ανά κτύπο, επομένως μέχρι και 50 λίτρα ανά λεπτό (1).

Τι προκαλεί Καρδιακές Παθήσεις & Προβλήματα στο Κυκλοφορικό;
Υπάρχει ένας αριθμός παραγόντων που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και διαταραχών στο κυκλοφορικό. Μερικοί από αυτούς είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η απουσία άσκησης, η ελλιπής διατροφή, τα γονίδια, η ηλικία, το φύλο, η υψηλή πίεση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και/ή ομοκυστεΐνης και ο διαβήτης.
Η εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων είναι αρκετά συχνή στο Δυτικό Κόσμο. Σχεδόν ένας στους τρεις άντρες πεθαίνει από καρδιά. Επίσης, οι άντρες ηλικίας μεταξύ 45 και 54 ετών είναι 4 φορές πιο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή από γυναίκες του ίδιου ηλικιακού εύρους. Έχει παρατηρηθεί ότι τα καρδιακά προβλήματα εμφανίζονται συχνά σε πολλά άτομα της ίδιας οικογένειας.
Παρόλο που απ’ ότι φαίνεται υπάρχει κάποια προδιάθεση στην παρουσίαση καρδιακών και κυκλοφορικών προβλημάτων, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης αυτών αν:
• ασκείστε συχνά
• δεν καπνίζετε
• διατηρείτε κατάλληλο σωματικό βάρος
• ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή
• προσέχετε πολύ των τύπο των λιπών που καταναλώνετε

Κοινές Καρδιακές Παθήσεις
Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρδιακών παθήσεων, πολλοί με κάποια κοινά χαρακτηριστικά:
Στηθάγχη ~ χαρακτηρίζεται από πίεση, σφίξιμο, κάψιμο ή πόνο που εντοπίζεται συνήθως οπισθοστερνικά (πίσω από το στέρνο). Συχνά υποδηλώνει στεφανιαία αρτηριακή νόσο και συχνά συνοδεύει το άγχος και την υπέρταση.
Αρτηριοσκλήρωση ~ σκλήρυνση των αρτηριών που συμβαίνει με την ηλικία και ελαττώνει την ικανότητα να διοχετεύεται αίμα στο σώμα. Οδηγεί σε υψηλή πίεση και αυξημένη πιθανότητα εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής (1).
Αθηροσκλήρωση ~ είναι η σταδιακή απόφραξη των αρτηριακών τοιχωμάτων από την εναπόθεση λιπιδίων όπως χοληστερόλης, λιπαρών οξέων και θρόμβων αίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης (λόγω της παρεμπόδισης της ροής του αίματος) και αυξημένες πιθανότητες εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής. Είναι πιο συχνή στους άνδρες, τους καπνιστές, τους υπέρβαρους ή σε άτομα με καθιστική ζωή.
Καρδιακή Αρρυθμία ~ είναι μια ανωμαλία στο ρυθμό ή την ταχύτητα του καρδιακού κτύπου και προκαλείται από διαταραχή των ηλεκτρικών ώσεων μέσα στην καρδιά.
Συμφορητική Καρδιακή Ανεπάρκεια (CHF) ~ το CHF αναφέρεται στην ανικανότητα της καρδιάς να ανταπεξέλθει στο έργο της να διοχετεύει αίμα στους πνεύμονες και το υπόλοιπο σώμα. Συχνά προκαλείται από συνδυασμό αθηροσκλήρωσης, υπέρτασης και/ή άλλων παραγόντων κινδύνου, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε οίδημα (κατακράτηση υγρού).
Έμφραγμα του Μυοκαρδίου (καρδιακή προσβολή) ~ είναι ο ξαφνικός θάνατος ενός τμήματος του καρδιακού μυ που συχνά χαρακτηρίζεται από επίμονο πόνο στο στήθος. Είναι η μόνη πιο συχνή αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι που παθαίνουν καρδιακή προσβολή έχουν αθηροσκλήρωση.
Θρόμβωση ~ συμβαίνει όταν ένας θρόμβος αίματος μπλοκάρει μια αρτηρία εμποδίζοντας το αίμα να ρεύσει μέσα σ´ αυτήν.

Τα Συμπληρώματα για την Υγεία της Καρδιάς και του Κυκλοφορικού περιλαμβάνουν:
> Αντιοξειδωτικά – έχει πλέον αναγνωριστεί ότι τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στις μεμβράνες των κυττάρων και της απόθεσης των λιπών, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης. Έρευνες έχουν δείξει ότι 400iu-800iu βιταμίνης E μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο της συσσώρευσης των αποθεμάτων λιπιδίων στις αρτηρίες (2). Η βιταμίνη E έχει επίσης βρεθεί ότι μειώνει την πιθανότητα καρδιακής προσβολής και συμβάλλει στη διατήρηση της υγιούς κυκλοφορίας του αίματος. Η τακτική λήψη βιταμίνης C με συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης του αίματος και να προστατέψει ενάντια σε καρδιακές παθήσεις περιορίζοντας τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες (3).
> Σελήνιο - Η έλλειψή του έχει συνδεθεί με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων (4). Το σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που απαιτείται για τη δραστηριότητα του αντιοξειδωτικού ενζύμου υπεροξειδάση της γλουταθειόνης. Η πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας σεληνίου μαζί με άλλα αντιοξειδωτικά όπως β-καροτένιο, βιταμίνες C και Ε, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, χαλκό (εμπλέκεται στη δράση του αντιοξειδωτικού ενζύμου υπεροξειδική δισμουτάση) και συνένζυμο Q10 μπορεί να συμβάλλει στην υγιή κυκλοφορία του αίματος.
> Συνένζυμο Q10 - είναι σημαντικό για την εκκαθάριση των ελευθέρων ριζών και την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Η λήψη 30-100mg συνενζύμου Q10 την ημέρα μπορεί να βελτιώσει το οίδημα, την αρρυθμία και τη γενική καρδιακή λειτουργία (5).
> Ιχθυέλαια - είναι η κύρια διατροφική πηγή των ωφέλιμων ωμέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων EPA και DHA. Στις δράσεις των EPA και DHA περιλαμβάνονται η επιδιόρθωση του ανώμαλου καρδιακού παλμού, η βελτίωση της υπέρτασης και η βελτίωση του ιξώδους του αίματος.* Το ιχθυέλαιο εμποδίζει την ανάπτυξη αρτηριοσκλήρωσης και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης (βελτιώνοντας την αναλογία HDL:LDL) και τα τριγλυκερίδια (6).
Το έλαιο λιναρόσπορου περιέχει ALA, έναν πρόδρομο των EPA και DHA που πιστεύεται ότι μετατρέπεται σε αυτά μόνο μερικώς. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο λιναρόσπορου μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) (7).
> Φυλλικό οξύ - η έλλειψη φυλλικού οξέος έχει αναγνωριστεί ως ένας παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου (CHD) και εγκεφαλικού. Το φυλλικό οξύ, μαζί με τις βιταμίνες B6 και B12, συμβάλλει στην καταστροφή των συσσωρευμένων ποσοτήτων ομοκυστεΐνης, η οποία μετά μετατρέπεται στο αμινοξύ μεθειονίνη (8).
> Μαγνήσιο - η έλλειψη μαγνησίου έχει συνδεθεί με αυξημένη συσσώρευση αιμοπεταλίων, ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης και ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Μετά από καρδιακή προσβολή τα επίπεδα μαγνησίου είναι χαμηλά στον οργανισμό και οι ασθενείς φαίνεται να επωφελούνται με τη λήψη μαγνησίου (9).

Βότανα για την Υγεία της Καρδιάς
Το σκόρδο ψυχρής ωρίμανσης βοηθά στην αραίωση του αίματος και μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης θρόμβων. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι αυτός ο τύπος σκόρδου περιέχει πολύτιμα συστατικά με θείο που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης (10).
Το Ginkgo biloba δρα ως αγγειοδιαστολέας και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα άκρα και τον εγκέφαλο. Τα ginkgolides είναι τα δραστικά συστατικά που περιέχονται στα φύλλα του βοτάνου και βοηθούν στη μείωση του ιξώδους του αίματος* (11).
Το Hawthorn berry (crataegus oxyacantha) είναι ένα χρήσιμο καρδιοτονωτικό και είναι αγγειοδιαστολέας. Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά σε περιπτώσεις ασθενικότητας του καρδιακού μυ, υπέρτασης και αρτηριοσκλήρωσης. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το hawthorn μπορεί να συμβάλλει στη γενική καλή λειτουργία της καρδιάς και είναι αποτελεσματικό για εκείνους που υποφέρουν από στηθάγχη (11).
* Η υψηλή λήψη ιχθυελαίων, ελαίου νυχτολούλουδου, σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης, συνενζύμου Q10 και ginkgo biloba πρέπει να αποφεύγεται αν λαμβάνονται αραιωτικά του αίματος όπως βαρφαρίνη ή ασπιρίνη (14).

Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού σας;
> Η υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού μπορεί να διατηρηθεί αν ακολουθείτε ένα καλό πρότυπο ζωής, με την καλή διατροφή και τη μείωση των παραγόντων κινδύνου. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες προκειμένου να μειώσετε το βάρος σας, αν αυτό είναι μεγαλύτερο απ’ όσο πρέπει, θέτοντας έτσι την καρδιά σας σε μικρότερη πίεση. Οι αλλαγές στη διατροφή μπορεί να περιλαμβάνουν:
• τη λήψη λιγότερων κορεσμένων και επεξεργασμένων λιπών με τη διατροφή (12)
• τη μείωση της συνολικής λήψης λιπών
• την κατανάλωση των πιο υγιεινών υδρογονωμένων λιπών (PUFAs) – π.χ. καλαμπόκι, σόγια και έλαια ηλίανθου, μαζί με ιχθυέλαιο από ποικιλία ελαίων από ψάρια
• την κατανάλωση μονοακόρεστων λιπών όπως ελαιόλαδου
Παρόλα αυτά, να θυμάστε πάντα ότι η λήψη μιας ορισμένης ποσότητας διατροφικών λιπών είναι ωφέλιμη για την υγεία σας. Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K απαιτούν την παρουσία λιπών για να απορροφηθούν.
> Όσοι υποφέρουν από υψηλή πίεση μπορούν να επωφεληθούν από τη μείωση του αλατιού στη διατροφή τους. Μειώνοντας το αλάτι στη διατροφή, μειώνεται η κατακράτηση υγρών και ασκείται λιγότερη πίεση στην καρδιά.
> Σύμφωνα με έρευνες, τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της καρδιακής προσβολής (13). Επομένως, θα ήταν ωφέλιμο να αυξηθεί η λήψη τους με τη διατροφή.
> Ωφέλιμη θα είναι και η αύξηση της λήψης φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη γενική καλή πέψη και να βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους.
> Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει το μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του καρδιακού μυ. Μισή ώρα άσκησης την ημέρα είναι πιο ωφέλιμη από τέσσερις ώρες άσκησης μία φορά την εβδομάδα.
> Το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, συνεπώς η διακοπή του καπνίσματος προτείνεται ως ένα μέτρο για την προστασία της υγείας της καρδιάς και του κυκλοφορικού.

Βιβλιογραφία
1. "BMA Complete Family Health Encyclopedia", Ed. Dr T. Smith, 1995.
2. JAMA, 1993, 270:2693-2698.
3. Annual Rev. Nutr., 1994, 14:371-91.
4. Brit. Med. J., 1997, 314:387-388.
5. "The Handbook of Dietary Supplements", Pamela Mason. Blackwell Science. 1995.
6. Am J Clin Nut. 1997;66: 188-9.
7. Br. J Nut. Mar 1993,69; 2: 443-53.
8. "Healing Through Nutrition", M Werbach. 1995.
9. Lancet, 1996, 348; 9039:1424-26.
10. J. Am. Coll. Nutr, 1995, 13:545.
11."Herbal Medicines", Newall et al. The Pharmaceutical Press. 1996.
12. Lancet, 1995, 345:269.
13. Lancet, 1993,442:1379-84.
14. Healthnotes 1999.

 

ΔΩΡΑ οξύμετρα, ΔΩΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ οξύμετρα, ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΓΟΡΕΣ οξύμετρα, ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ οξύμετρα, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣΕΥΚΑΙΡΙΕΣοξύμετρα,ΕΥΚΑΙΡΙΕΣΒΙΒΛΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Καρδιά: έμαθες? Σώθηκες!

Καρδιά: έμαθες? Σώθηκες!

Τιμή 14 ευρώ

Πότε και πώς εµφανίζεται η νόσος στις αρτηρίες της καρδιάς; Πώς γίνεται µια στεφανιαιογραφία; Πώς γίνεται η αγγειοπλαστική (µπαλονάκι); Τι είναι τα stent;

Σχετικά με τον Συγγραφέα Βασίλης Σπανός
Βασίλης Σπανός
Ο Βασίλης Σπανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Πήρε πτυχίο Ιατρικής στην Αθήνα το 1989.
Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στην Καρδιολογία εργάστηκε στο Tameside General Hospital, στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας (1994-1995). Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Παύλου Τούτουζα. Μετά την απόκτηση της ειδικότητας Καρδιολογίας (1999) διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής.
Εκπαιδεύτηκε στην επεμβατική καρδιολογία στα νοσοκομεία San Raffaele και Centro Cuore Columbus του Μιλάνου, στο πλευρό του Antonio Colombo, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς διεθνώς σε σύμπλοκες επεμβάσεις καρδιάς. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του εργάστηκε ως επεμβατικός καρδιολόγος στα συγκεκριμένα νοσοκομεία (Νοέμβριος 2000 - Αύγουστος 2003).
Παράλληλα διετέλεσε διευθυντής του τμήματος ενδοστεφανιαίων υπερήχων (IVUS) στο κέντρο διοργάνωσης κλινικών μελετών Mediolanum Cardio Research (Σεπτέμβριος 2002 - Ιούνιος 2003).
Από τον Σεπτέμβριο του 2003 ασκεί επεμβατική καρδιολογία στην Ευρωκλινική Αθηνών. Είναι υπεύθυνος του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και Αναπληρωτής Διευθυντής της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής και Σύμβουλος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.).
Είναι υπότροφος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (2001). Έχει ασχοληθεί με την έρευνα στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και άρθρα σε ιατρικά περιοδικά αναγνωρισμένου

Ο συγγραφέας που έχει ειδίκευση στην επεµβατική καρδιολογία µάς εξηγεί µε απλά λόγια τις παθήσεις των αρτηριών της καρδιάς και µας παρουσιάζει τις µεθόδους, επεµβατικές και µη, που εφαρµόζονται για την αντιµετώπιση των παθήσεων αυτών. Τα πλεονεκτήµατα και τα µειονεκτήµατα κάθε µεθόδου καθώς και οι περιπτώσεις στις οποίες κάθε µέθοδος είναι καταλληλότερη, παρουσιάζονται σύντοµα και απλά. Συνοπτικές αλλά σωτήριες συµβουλές για τη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς ώστε να µη χρειάζεται η επεµβατική καρδιολογία.

Πότε και πώς εµφανίζεται η νόσος στις αρτηρίες της καρδιάς;
Πώς γίνεται µια στεφανιαιογραφία;
Πώς γίνεται η αγγειοπλαστική (µπαλονάκι);
Τι είναι τα stent;


ISBN:
978-960-364-464-4
Αξιολόγηση χρηστών:
-
Συγγραφέας:
Βασίλης Σπανός
Επιμελητής:
Αλέξανδρος Ρ. Φιλίππου
Έκδοση:

Ημερομηνία έκδοσης:
16/01/2012
Αριθμός σελίδων:
136
Format:
Paperback
Μέγεθος:
140 x 205
Χώρα προέλευσης:
Ελλάδα

 

 

 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ 90 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ 90 ΗΜΕΡΕΣ

Η υγεία βασίζεται σ ένα υγιές αίμα, και μια δυνατή καρδιά.

Το βιβλίο "ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ 90 ΗΜΕΡΕΣ" είναι ενα βιβλίο που σας βοηθά να βελτιώσετε την υγεία σας.

Ενα χρήσιμο δώρο για εσας και τους φίλους σας.- Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Η υγεία εξασφαλίζεται από ένα υγιές αίμα, το οποίο κυκλοφορεί και διανέμεται ομαλά σ' ολόκληρο το σώμα από την καρδιά, τις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία.
Μέσα από μια διαδικασία "γέννησης και θανάτου", τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος ανανεώνονται κάθε 28 ημέρες. Μέσα σε 90 ημέρες, επομένως, το αίμα μας ανανεώνεται τρεις φορές, περίπου.
Τα ερυθρά αιμοσφαίρια κατασκευάζονται από τα θρεπτικά στοιχεία των τροφών που τρώμε. Τρώγοντας σωστά, λοιπόν, και τροποποιώντας τις λανθασμένες μας συνήθειες, επιφέρουμε μια ριζική αλλαγή στη χημεία του σώματός μας μέσα σε 90 ημέρες, πράγμα που θα επιφέρει μια βελτίωση στην καρδιά και στη γενική μας υγεία.
Μεταξύ άλλων, το βιβλίο αυτό καταρρίπτει τους δημοφιλείς μύθους για τις καρδιαγγειακές παθήσεις· περιγράφει τον σημαντικό ρόλο των βιταμινών, των ιχνοστοιχείων και των πεπτικών ενζύμων· αναλύει τους κινδύνους της καθιστικής ζωής· ρίχνει φως στο μυστήριο της χοληστερίνης και μας αποκαλύπτει τα μυστικά για να αποκτήσουμε μια υγιέστερη καρδιά μέσα σε μόνο 90 ημέρες.

Το βιβλίο "Καλύτερη καρδιά σε 90 ημέρες" είναι ένας απλός και πρακτικός οδηγός για καλύτερη καρδιά και μακροζωία με αφάρμακες φυσικές μεθόδους, γιατί η καρδιά είναι ενας μυες τον οποίο αν δεν ασκούμε εξασθενει, οπως ολοι οι μυες.

Ο αριθμός σελίδων του βιβλίου "Καλύτερη καρδιά σε 90 ημέρες" είναι 204 και οι διαστάσεις του 21×14 εκ.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

οξύμετρα, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟΥ: MD 300C2 OLED ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟΥ PRO1
OLEDM με ηχητικές ενδείξεις
Τιμή καταλόγου 160 ευρώ !!!
Τιμή προσφοράς 120 ευρώ !!!

ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟΥ OLED

Υψηλής ακρίβειας οξύμετρο

OLEDM Fingertip Pulse Oximeter
with Audio Alarm Pulse Sound high accuracy

Το οξύμετρο OLEDM PRO1 είναι απο τα πιο απλά στην χρήση
οξύμετρα δακτύλου γι αυτό είναι
το πλέον κατάλληλο οξύμετρο διακτύλου
για ολες τις ηλικίες, παιδιά εως ενήλικες και ηλικιωμένους.

> ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟΥ<

 

 

 

 

οξύμετρα,ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. ΔΩΡΑ. ΑΓΟΡΕΣ.        οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ. ΦΘΗΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: Κεντρική Σελίδα        οξύμετρα, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
 Advertised by Ati Advertising on se.grΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι τιμές ενδέχεται να επιβαρύνονται με τυχόν έξοδα αποστολής, έξοδα συσκευασίας και άλλες επιβαρύνσεις.

Τα 7 καρδιοχτύπια
Ο καθένας από τους παρακάτω παράγοντες είναι ικανός από μόνος του να βλάψει το αγγειακό σύστημα, ωστόσο, όταν συνυπάρχουν πάνω από 2 παράγοντες κινδύνου, τότε αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος εμφράγματος.

1) Υπέρταση
Ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της καρδιάς είναι η υπέρταση. Όταν, δηλαδή, η πίεσή μας δεν ρυθμίζεται και είναι σταθερά αυξημένη πάνω από τα φυσιολογικά όρια, τότε αυξάνεται και ο κίνδυνος σοβαρού εμφράγματος. Έρευνες σε διάφορες ανεπτυγμένες χώρες, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), έχουν δείξει ότι περίπου 1 στους 4 ενηλίκους εμφανίζει υπέρταση. Συνήθως, εμφανίζεται μετά την ηλικία των 30 ετών. Στη μεγάλη πλειονότητα των υπερτασικών (9 στους 10) δεν ανιχνεύεται κάποια συγκεκριμένη αιτία που να προκαλεί την υψηλή πίεση και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ιδιοπαθής. Ωστόσο, σήμερα οι ειδικοί γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποιοι «υπερτασογόνοι» παράγοντες που προδιαθέτουν τον οργανισμό στην εμφάνιση υπέρτασης, χωρίς όμως να αποτελούν το κύριο αίτιό της, όπως η κληρονομικότητα (ειδικά από την πλευρά της μητέρας), η παχυσαρκία, η μακροχρόνια πρόσληψη αυξημένης ποσότητας αλατιού, η κατάχρηση αλκοόλ, το κάπνισμα και η καθιστική ζωή.

2) Χοληστερίνη
Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν αυξάνονται τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, η καρδιά μας κινδυνεύει. Έτσι, όταν αυτή… περισσεύει, διεισδύει στα τοιχώματα των αρτηριών, δημιουργώντας κολλώδεις αποθέσεις (αθηρωματικές πλάκες), που σταδιακά εμποδίζουν την ομαλή ροή του αίματος, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων.

3) Διαβήτης
Κάποτε όσοι είχαν λίγο «τσιμπημένο» ζάχαρο θεωρούνταν γλυκοαίματοι, σήμερα όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, βρίσκονται στον προθάλαμο των καρδιαγγειακών παθήσεων. Δυστυχώς, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό διαβητικών παθαίνει έμφραγμα. Ο διαβήτης, όταν είναι συστηματικά αρρύθμιστος, βλάπτει τα μικρά αγγεία της καρδιάς, τα οποία χάνουν την ελαστικότητά τους, με αποτέλεσμα η ροή του αίματος να εμποδίζεται και οι ιστοί να μην τρέφονται με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ενώ παλιά ο διαβήτης τύπου 2 θεωρούνταν νόσος της τρίτης ηλικίας, τώρα οι γιατροί μιλούν για το νέο κίνδυνο που απειλεί ακόμα και τα παιδιά. Οι στατιστικές δείχνουν ότι έχει αυξηθεί η συχνότητα του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά και τους εφήβους λόγω παχυσαρκίας.

4) Παχυσαρκία
Η γενιά του καναπέ, της τηλεόρασης, του υπολογιστή και του πρόχειρου φαγητού αντιμετωπίζει προβλήματα αυξημένου βάρους. Οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνθρωποι όμως απειλούνται και από σοβαρά προβλήματα υγείας. Το κυριότερο είναι η στεφανιαία νόσος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους τριπλασιάζεται για τα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος πάνω από 29, ενώ πενταπλασιάζεται για τους παχύσαρκους με Δείκτη Μάζας Σώματος πάνω από 32. Καθοριστικό ρόλο παίζει και σε ποιο σημείο του σώματος συσσωρεύεται αυτό το λίπος. Ο κίνδυνος είναι σαφώς μεγαλύτερος όταν υπάρχει ενδοκοιλιακό λίπος (λίπος που συγκεντρώνεται στον κορμό). Επιπλέον, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αύξηση του βάρους κατά 10% αντιστοιχεί σε αύξηση της χοληστερίνης κατά 12 μονάδες (mg/dl).

5) Ιστορικό
Αν ο πατέρας ή η μητέρα μας υπέστη έμφραγμα πριν τα 55 ή τα 65 αντίστοιχα, τότε πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί, γιατί διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με άτομα που δεν έχουν κληρονομική επιβάρυνση.

6) Κάπνισμα
Λίγα δευτερόλεπτα μετά την εισπνοή του καπνού, ο καπνιστής εμφανίζει αύξηση της πίεσης κατά 10-15 χιλιοστά της στήλης υδραργύρου (Hg) και άνοδο των σφίξεων έως και κατά 25 ανά λεπτό. Το κάπνισμα μειώνει την «καλή» HDL χοληστερίνη και προκαλεί σκλήρυνση των αγγείων. Οι καπνιστές παθαίνουν 4-5 φορές συχνότερα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου σε σχέση με τους μη καπνιστές. Ο παθητικός καπνιστής εισπνέει περίπου το 30% του καπνού των άλλων, επομένως διατρέχει επίσης μεγάλο κίνδυνο.

7) Στρες
Μπορεί να μην είναι μετρήσιμο, όμως η ζημιά που κάνει είναι μεγάλη. Στρες διάρκειας 3΄ μπορεί να σκληρύνει για τουλάχιστον μισή ώρα τις αρτηρίες. Αυτό έδειξε μελέτη της Μονάδας Περιφερικών Αγγείων της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου. Αντίθετα, το γέλιο κάνει τις αρτηρίες πιο ελαστικές. Με άλλα λόγια, η επαναλαμβανόμενη έκθεση στο στρες προκαλεί δυσλειτουργία των αγγείων, αυξάνει την αρτηριακή πίεση, την καρδιακή συχνότητα και προδιαθέτει για την εμφάνιση επικίνδυνων αρρυθμιών. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η εμφάνιση όλων αυτών των προβλημάτων αυξάνει το στρες, δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο.

 

Το top 10 της πρόληψης για δυνατή καρδιά:

1) Αδυνατίζουμε
Κάθε επιπλέον θερμίδα που προσλαμβάνουμε μετατρέπεται σε λίπος στο σώμα μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Όσοι, όμως, είμαστε υπέρβαροι (ή ακόμη χειρότερα παχύσαρκοι), πρέπει να αδυνατίσουμε, ακολουθώντας κάποια ολιγοθερμιδική αλλά ισορροπημένη δίαιτα. Αν χάσουμε 5-10% του σωματικού μας βάρους, η χοληστερίνη μπορεί να μειωθεί έως και 18% και η «καλή» HDL χοληστερίνη να αυξηθεί έως και 27%. Χάνοντας 5-6 κιλά, η αρτηριακή πίεση μειώνεται κατά 10 mmHg. Κάθε επιπλέον κιλό αυξάνει κατά 5% τον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη, ενώ η αλλαγή της διατροφής και η ήπια άσκηση μειώνουν τον κίνδυνο κατά 60%.

2) Ρίχνουμε τη χοληστερίνη
Κάθε φορά που μειώνουμε τη χοληστερίνη μας κατά 1 mg% μειώνουμε κατά 1% και τον κίνδυνο για ενδεχόμενο καρδιαγγειακό επεισόδιο. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση της «καλής» HDL χοληστερίνης κατά 1 mg% ελαττώνει τον κίνδυνο για ενδεχόμενο καρδιαγγειακό επεισόδιο κατά 3%. Οι τιμές της χοληστερίνης διαμορφώνονται κυρίως από την ενδογενή της παραγωγή (ένα μεγάλο δηλαδή ποσοστό παράγει ο οργανισμός) και λιγότερο από τη διαιτητική πρόσληψη χοληστερίνης. Κυριότερος διατροφικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδά της στο αίμα είναι τα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία και πρέπει να μειωθούν. Κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη προσλαμβάνουμε κυρίως από ζωικά τρόφιμα. Ειδικότερα, θα πρέπει να αποφεύγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα με πολλά λιπαρά, όπως το πλήρες γάλα ή γιαούρτι και τα παχιά τυριά (π.χ. φέτα και κίτρινα τυριά). Σκόπιμο είναι να προτιμάμε αυτά με τα χαμηλά λιπαρά, τα οποία έχουν τη μισή σχεδόν ποσότητα χοληστερίνης από τα πλήρη. Παράλληλα, θα πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, όπως μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, βοδινό, αλλά και εντοσθίων.

Για μια υγιή καρδιά σε ένα άτομο χωρίς άλλους παράγοντες κινδύνου, οι τιμές της χοληστερίνης πρέπει να είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια, δηλαδή:

Ολική χοληστερίνη
Επιθυμητή τιμή:
Κάτω από 200 mg/dl.
Οριακή τιμή:
Μεταξύ 200-240 mg/dl.
Υψηλή τιμή:
240 mg/dl και πάνω.
«Καλή» χοληστερίνη HDL
Προστατευτική τιμή: Πάνω από 40 mg/dl για τους άνδρες και πάνω από 50 mg/dl για τις γυναίκες.
«Κακή» χοληστερίνη LDL
Επιθυμητή τιμή:
Κάτω από 130 mg/dl.
Οριακή τιμή: 130-160 mg/dl.
Υψηλή τιμή:
Από 160 mg/dl και πάνω.

ΣΗΜ.: mg/dl (χιλιοστόγραμμα ανά δέκατο του λίτρου αίματος)

3) Kοιμόμαστε 1 ώρα παραπάνω
Μία ώρα ύπνου παραπάνω την ημέρα ισοδυναμεί με πτώση 17 χιλιοστών της στήλης υδραργύρου στη συστολική πίεση. Έρευνες δείχνουν ότι η αρτηριοσκλήρυνση εμφανίζεται συχνότερα σε ανθρώπους που κοιμούνται συστηματικά λιγότερο από 5 ώρες την ημέρα. Μην ξεχνάμε επίσης και τη σημασία του μεσημεριανού ύπνου. Όποτε, λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία, καλό είναι να ξεκλέβουμε μια ωρίτσα για να κοιμηθούμε το μεσημέρι, γιατί αυτή η ξεκούραση στη μέση της ημέρας διώχνει το άγχος και δίνει τη δυνατότητα στην καρδιά να επανακτήσει τις δυνάμεις της. Φυσικά, ρόλο σε όλα αυτά παίζει και η ποιότητα του ύπνου. Ο κακός ύπνος που συνοδεύεται από άπνοιες λόγω ροχαλητού προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης και εμφάνιση αρρυθμιών, που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες.

4) Ρυθμίζουμε την πίεσή μας
Όταν η πίεσή μας είναι ρυθμισμένη, η καρδιά μας κινδυνεύει λιγότερο. Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, ο περιορισμός του αλατιού, η απώλεια βάρους (όταν χρειάζεται), η διακοπή του καπνίσματος, ο περιορισμός του αλκοόλ και η τακτική άσκηση συμβάλλουν στην καλή πίεση. Γενικότερα, κάθε υγιής ενήλικος θα πρέπει να μετρά την πίεσή του τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Η πίεση μετριέται με χιλιοστά στήλης υδραργύρου (mmHg), που είναι η διεθνής μονάδα μέτρησης. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης:

Συστολική πίεση
(μεγάλη) (mmHg) Διαστολική πίεση
(μικρή) (mmHg)
Βέλτιστη πίεση <120 <80
Φυσιολογική πίεση 120-129 80-84
Υψηλή φυσιολογική πίεση 130-139 85-89
Υπέρταση >140 >90

5) Κόβουμε το κάπνισμα
Η διακοπή του καπνίσματος έχει άμεσα και ευεργετικά αποτελέσματα:

Βελτιώνεται αμέσως η λειτουργικότητα των αγγείων.
Η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός επανέρχονται στο φυσιολογικό.
Ελαττώνεται η «κακή» LDL χοληστερίνη και αυξάνεται η «καλή» HDL.
Οι χρόνιοι καπνιστές κερδίζουν με τη διακοπή του καπνίσματος 3 χρόνια ζωής.
Ακόμα και σε ηλικίες μεγαλύτερες των 65 ετών, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να ελαττώσει κατά 50% τον κίνδυνο να πεθάνει κάποιος από νόσο που σχετίζεται με αυτό.
Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος σε έναν υπερτασικό που θα σταματήσει το κάπνισμα μειώνεται στο 40%.


6) Γυμναζόμαστε
Η σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καθώς βοηθά στην απώλεια βάρους, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην αύξηση της «καλής» HDL χοληστερίνης. Και το είδος της άσκησης που βοηθά περισσότερο σε όλα αυτά είναι η αεροβική άσκηση, δηλαδή το βάδισμα, το ελαφρύ τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι. Η άσκηση, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα.
Περπάτημα: Να μην είναι ούτε πολύ γρήγορο, ούτε πολύ αργό, αλλά να έχει τέμπο (ρυθμό), έτσι ώστε να είναι αεροβικό. Επίσης, δεν πρέπει να κάνουμε στάσεις στο περίπτερο ή τις βιτρίνες και να διακόπτουμε το ρυθμό (διάρκεια: 30-40΄).
Ποδήλατο: Δεν χρειάζεται να τρέχουμε. Πρέπει να έχουμε μια σταθερή ροή κίνησης και να μην κάνουμε στάσεις (διάρκεια: 15-20΄).
Κολύμπι: Να κουνάμε με σταθερό ρυθμό χέρια και πόδια (διάρκεια: 10-15΄).

7) Μειώνουμε τους παλμούς μας
Αν έχουμε λιγότερους από 70 παλμούς το λεπτό, η καρδιά μας θα μείνει γερή μέχρι τα βαθιά γεράματα. Αντίθετα, πάνω από τους 80 σφυγμούς, ο καρδιακός μυς κουράζεται και με τα χρόνια γίνεται πιο ευάλωτος. Αν πετύχουμε με την άσκηση να μειώσουμε κατά 10 παλμούς το λεπτό την καρδιακή συχνότητα, μειώνουμε ταυτόχρονα και τις ανάγκες της καρδιάς σε ενέργεια. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε ακόμα και με ήπια άσκηση.

8) Ακούμε μουσική
Η μουσική μάς διασκεδάζει, μας χαλαρώνει και ανοίγει τα αγγεία μας. Μισή ώρα μουσικής ακρόασης την ημέρα μεγαλώνει τη διάμετρο των αρτηριών μας, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η ροή του αίματος και να αποτρέπεται η δημιουργία θρόμβων. Ερευνητές μάλιστα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ παρατήρησαν ότι η διάμετρος των αρτηριών γυναικών και ανδρών που άκουγαν επί 30΄ κάθε μέρα την αγαπημένη τους μουσική μεγάλωσε 26% κατά μέσο όρο.

9) Προτιμάμε τις κωμωδίες
Το γέλιο γυμνάζει την καρδιά, χαλαρώνει την ψυχή και κάνει τις αρτηρίες πιο ελαστικές. Μια κωμική ταινία ή ένα πετυχημένο αστείο που μας κάνει να ξεσπάμε σε δυνατά γέλια είναι ωφέλιμα για το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Όταν γελάμε, το σώμα ανταποκρίνεται, οι μύες συσπώνται, αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς και εκκρίνονται ενδορφίνες, που σχετίζονται με την ευχαρίστηση.

10) Παντρευόμαστε ή συζούμε
Φανατικοί εργένηδες; Μάλλον είναι σκόπιμο να το ξανασκεφτούμε, αφού ένας ευτυχισμένος γάμος μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή μας. Μεγάλες έρευνες δείχνουν ότι όσοι απολαμβάνουν την αγκαλιά ενός καλού συντρόφου έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, λιγότερη χοληστερίνη και μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι εξηγήσεις είναι πολλές. Οι πιθανότερες είναι ότι ο γάμος αποκλείει την κοινωνική απομόνωση και το άγχος της μοναξιάς, που θεωρείται παράγοντας κινδύνου για την καρδιά, αλλά και το γεγονός ότι όσοι ζουν με κάποιο σύντροφο -ειδικά οι άνδρες- τρέφονται πιο υγιεινά και κάνουν πιο συχνά τσεκάπ. Προσοχή, όμως. Ένας δυστυχισμένος γάμος ή μια προβληματική σχέση μπορεί να «ραγίσει» τελικά την καρδιά μας, καθώς αυξάνει το συνεχόμενο στρες.


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

οξύμετρα, ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: ΟΞΥΜΤΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟΥ, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα
Πρακτικές τρόμπες και αντλίες υγρών.:
Αντλίες λαδιού, αντλίες πετρελαίου, αντλίες κρασιού και άλλων υγρών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: Special-Products.gr | Η εταιρεία | Προϊόντα | Παραγγελίες Προιόντων | ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Φίλτρα νερού απο 30 ευρώ.
ΔΩΡΑ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ, ΑΓΟΡΕΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Μετρητής υγρασίας εδάφους. Προσφορά 10 ευρώ Λάμπες οικονομίας LED Lamps, Αντλίες νερού, Αποτρίχωση Laser,
ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ. Ο υγιεινός καφές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ