ΔΩΡΑ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ, ΑΓΟΡΕΣΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. ΔΩΡΑ. ΑΓΟΡΕΣ: special-products.gr επικοινωνια, προσφορες
 
ΑΡΧΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: κερματα μετρητης ευρω, κερματοδεκτες ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: κερματα μετρητης ευρω, κερματοδεκτες ΣΕΡΒΙΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: κερματα μετρητης ευρω, κερματοδεκτες e-shop ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: κερματα μετρητης ευρω, κερματοδεκτες    ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: κερματα μετρητης ευρω, κερματοδεκτες
ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: κερματα μετρητης ευρω, κερματοδεκτες
ΛΑΜΠΕΣ LED ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΤΩΝΛΑΜΠΕΣ LED ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΤΩΝ Ε14 - LED ΛΑΜΠΕΣ ΣΠΟΤ
LED ΛΑΜΠΕΣ 3WATT, 5WATT ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΟ ΛΟΥΤΡΟΥ, ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΩΤΑΒοηθούν τα φυτά σας να αναπτύσσονται γρήγορα και υγιή, αλλα και διακοσμούν εντυπωσιακά τους χώρους σας.
ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑΥγρασία εδάφους μετρητής. Υγιή φυτά. Παραγωγικές καλλιέργειες
Υγρασιόμετρο. Μετρητής υγρασίας εδάφους. Βρείτε την σωστή υγρασία για τα φυτά και τα δένδρα σας. Βρείτε την σωστή υγρασία για τα φυτά σας. Για υγιή φυτά, δένδρα και την σωστή υγρασία για τα φυτά σας. Για υγιή φυτά, δένδρα και καλλιέργειες.

Τιμή: 10 Euro
ΛΑΜΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ LEDled lamps: Φθηνές λάμπες οικονομίας τιμή χαμηλή.
ΛΑΜΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ LED ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ Ν ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΛΑΜΠΕΣ; ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ LED ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ. Μεγάλη διάρκεια ζωής, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Υψηλή αντοχή.

Τιμή: - Euro
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΩΡΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟΨηφιακή ηχογράφηση συνομιλιών, συσκέψεων, τηλεφωνημάτων, μαθημάτων, σεμιναρίων, ιατρικών συμβουλών, τηλεφωνημάτων κ.α.

ΔΑΚΤΥΛΙΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ
MERUS® ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: κερματα μετρητης ευρω, κερματοδεκτες Η φυσική μέθοδος
επεξεργασίας νερού
από τη Γερμανία.

Καθαρισμός και προστασία υδραυλικών εγκαταστάσεων
από σκουριές, άλατα και άλλες επικαθίσεις.

Η πιο απλή και οικονομική λύση.
ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟΥ
ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΞΥΜΕΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.Οξύμετρα παδικά, Οξύμετρα ενηλίκων, αμεσα διαθέσιμα.

Τιμή:--
ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥ για δράπανα

ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΠΑΝΟ: μικρή φορητή αντλία νερού που συνδέεται στο τσοκ οποιουδήποτε τρυπανιούΑντλία καθαρού νερού που κινείται απο οποιοδήποτε δράπανο ηλεκτρικό η επαναφορτιζόμενο.

Τιμή: 13 Euro

Οπτικά θερμόμετρα

ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ.: κερματα μετρητης ευρω, κερματοδεκτες Οπτικά θερμόμετρα Laser για την μέτρηση της θερμοκρασίας από απόσταση.

Τιμή: 150 Euro

BIOLIC ECO CLEAN


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ,
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΩΝ Ή ΣΤΕΓΑΝΩΝ, ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.

ΟΙΚΙΑ - ΚΗΠΟΣ

Κωδικός: 01 SeptiClean (ΒΟΘΡΟΙ-ΣΗΠΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ)

Το SeptiClean είναι ένα ειδικό προϊόν από μη παθογόνα βακτήρια και ενζυμα για βόθρο(σηπτική δεξαμενή) τα οποία οικολογικά διασπάνε οργανική μάζα (καθώς και το χαρτί υγείας) στις σηπτικές δεξαμενές, βόθρους και στα αποχετευτικά συστήματα. Εξαφανίζουν τη δυσοσμία. Δημιουργούν και διατηρούν τη φυσική διαδικασία της αποσύνθεσης. Περιορίζει τις εκκενώσεις (άδειασμα) του βόθρου. Ακίνδυνο για το περιβάλλον.

Οδηγίες χρήσης και δοσολογία: Η συσκευασία περιέχει 50g που είναι η αρχική δόση για βόθρους όλων των τύπων και σηπτικών δεξαμενών με όγκο 8κβ. Τον επόμενο μήνα εφαρμόζεται το 1/3 της αρχικής δόσης. Στη συνέχεια μειώνεται σε δόση συντήρησης 10g (κουταλιά σούπας) τον μήνα. Σε περίπτωση που η δεξαμενή είναι μικρότερη από 8κβ εφαρμόζεται κατ' αναλογία.

Αδειάστε το περιεχόμενο της συσκευασίας μέσα σε 2 λίτρα χλιαρό νερό (20-30C) και μετά από 20 λεπτά ρίξτε το διάλυμα στη λεκάνη του WC ή κατευθείαν στο βόθρο. Οι τακτικές μηνιαίες δόσεις θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της άοσμης και ομαλής λειτουργίας όλων των αποχετευτικών συστημάτων.

Κατά την προετοιμασία του διαλύματος μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά δοχεία και αντικείμενα!

Σημείωση: Μετά από την εφαρμογή του προϊόντος είναι απαραίτητο να ελαττωθεί η χρήση χημικών αντιμικροβιακών συμπυκνωμένων απολυμαντικών, οξέων και χλώριου. Στο WC δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κρεμαστά απολυμαντικά προϊόντα που περιέχουν χλώριο.

Τιμή με φπα: 9,80 ευρώ 14,20 ευρώ


Κωδικός: 02 OxyBreak (ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ)

Βιολογικό προϊόν κατάλληλο για οικιακό βιολογικό καθαρισμό. Είναι μείγμα ωφέλιμων μη παθογόνων μικροοργανισμών προορισμένων να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία του οικιακού βιολογικού καθαρισμού και το σταδιακό καθαρισμό του με τη βοήθεια μικροβιολογικών καλλιεργειών. Το προϊόν επιταχύνει σημαντικά τη διάσπαση της οργανικής μάζας (καθώς και το χαρτί υγείας), μειώνει τον όγκο των λυμάτων. Εξαφανίζει τη δυσοσμία. Η ιδιότητά του, να καταπολεμά τα αρνητικά χαρακτηριστικά του λίπους εμποδίζει το άφρισμα και έτσι ο οικιακός βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Οδηγίες χρήσης και δοσολογία: Το περιεχόμενο της συσκευασίας 50g είναι η αρχική δόση για τον οικιακό βιολογικό καθαρισμό χωρητικότητας 4-10 ατόμων. Τους επόμενους μήνες η δοσολογία μειώνεται στη δόση συντήρησης που είναι ένα κουτάλι της σούπας τον μήνα. Διαλύστε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε 2 λίτρα χλιαρό νερό (20-30οC), μετά από 30 λεπτά δράσης αδειάστε το διάλυμα στη λεκάνη του WC. (και οι μειωμένες δόσεις είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά).

Για την προετοιμασία του διαλύματος μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά δοχεία και αντικείμενα!

Σημαντικό: Μετά την εφαρμογή του προϊόντος είναι απαραίτητο να ελαττωθεί η χρήση χημικών συμπυκνωμένων απολυμαντικών και οξέων. Απαγορεύεται η τοποθέτηση αρωματικών με χλώριο στη λεκάνη του WC. Το προϊόν είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, τα ζώα, το περιβάλλον και τα φυτά.

Τιμή με φπα: 9,80 ευρώ 14,20 ευρώ


Κωδικός: 03 FreeLine (ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΕΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ-ΣΙΦΩΝΙΑ)

Μείγμα μη παθογόνων μικροβιολογικών καλλιεργειών και ενζύμων για σιφόνια το οποίο διασπά οικολογικά οποιαδήποτε οργανική μάζα σε σωλήνες και σιφόνια. Κατάλληλο για οικιακή χρήση στις περιπτώσεις καθαρισμού όλων των αποχετεύσεων και σιφονιών στις κουζίνες, πλυντήρια, μπάνια και τουαλέτες. Βοηθάει στη διατήρηση τέλειας ροής, εξαλείφει το ίζημα, βουλώματα και την δυσάρεστη δυσοσμία στα σιφόνια, νεροχύτες και φρεάτια (συστήματα αποχέτευσης) και αποτρέπει τη μέσω αυτής εισχώρηση κατσαρίδων και τρωκτικών. Ακίνδυνο για το περιβάλλον, δεν περιέχει αλκάλια και καυστική σόδα. Δεν βλάπτει την υγεία.

Οδηγίες χρήσεις και δοσολογία: Σε 1/2 λίτρο χλιαρό νερό (20-30C) αδειάζουμε το 1/4 της συσκευασίας freeline. Μετά από 20 λεπτά δράσης στο χλιαρό νερό ρίχνουμε τα διάλυμα στο προβληματικό σιφόνι/αποχέτευση αφήνοντας το να δράσει όλη νύχτα. Είναι απαραίτητο μετά απ' αυτή τη διαδικασία να μη τρέξει νερό στη μπανιέρα, τουαλέτα, ντουζιέρα, νιπτήρα, νεροχύτη γιατί θα ξεπλυθεί το προϊόν πριν αναπτύξει πλήρως τη δράση του. Το προϊόν της συσκευασίας 50g προορίζεται για τη θεραπεία 4 σιφονιών και της αποχέτευσης που ακολουθεί.

Σημείωση: Κατά τη παρασκευή του διαλύματος μη χρησιμοποιείται μεταλλικά δοχεία και αντικείμενα! Ο χρόνος δράσης του προϊόντος στα αποχετευτικά συστήματα είναι 5-6 μέρες ή περισσότερο ανάλογα με το φόρτο λειτουργίας.

Τιμή με φπα: 9,80 ευρώ 14,20 ευρώ

Κωδικός: ΒΙΟΦΑΤ 04 OXY-GEN-ATOR (ΚΟΜΠΟΣΤ)

Μείγμα μη παθογόνων μικροβιολογικών καλλιεργειών και ενζύμων το οποίο αποσυνθέτει οικολογικά οποιαδήποτε οργανικά κατάλοιπα φυτικής προέλευσης. Επιταχύνει σημαντικά την κομποστοποιηση. Επεξεργάζεται αποτελεσματικά το κομμένο χόρτο, φύλλα, κλαδιά (τρίματα κλαδιών) και οποιαδήποτε κηπευτικά και οικιακά βιολογικά λύματα. Αβλαβές για το περιβάλλον.

Οδηγίες χρήσης και δοσολογία: Το περιεχόμενο της συσκευασίας 50g έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί μέχρι 5κβ φυτικής ύλης. Το περιεχόμενο της συσκευασίας (ανάλογα με την ανάγκη) ενεργοποιείται σε χλιαρό νερό (20ο-30οC), προτιμότερο είναι να χρησιμοποιηθεί πλαστικό δοχείο (10 l), και μετά από 20 λεπτά αδειάζουμε το διάλυμα (ψεκάζουμε) στο λιπασματοποιημένο υλικό. Σε φρεσκοκουρεμένο χόρτο εξαιτίας της ζύμωσης ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από 60οC και για αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε το διάλυμα μετά την πέμπτη μέρα. Η συσκευασία 50g χρησιμοποιείται και για τη δημιουργία ψηλού υποστρώματος σε εμβαδόν 25τμ (ενεργοποίηση σε 25 l νερού).

Προσοχή: Κατά την προετοιμασία του διαλύματος μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά δοχεία και αντικείμενα! Το υπόστρωμα να διατηρείται πάντα υγρό. Η ρύθμιση του pH με ασβέστη να εκτελείται μετά το τερματισμό της κομποστοποίησης. Η κομποστοποίηση πρέπει να ξεκινάει σε θερμοκρασίες τουλάχιστον +10οC.

Τιμή με φπα: 9,80 ευρώ 14,20 ευρώ


Κωδικός: 05 AGUA CB (ΛΙΜΝΕΣ ΚΗΠΟΥ)

Μείγμα μη παθογόνων μικροβιολογικών καλλιεργειών και ενζύμων προορισμένων για βιολογικό καθαρισμό του νερού* στις λίμνες κήπου και στα σιντριβάνια. Οι μικροοργανισμοί που περιέχει το προϊόν βοηθούν στη διάσπαση και ρυθμίζουν τον όγκο των οργανικών ιζημάτων στο πάτο της λίμνης ή του σιντριβανιού. Ξεθολώνει το νερό, προληπτικά δρα κατά της δημιουργίας φυκιών απορροφώντας, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα φυτά, θρεπτικές ουσίες από το νερό έχοντας ως αποτέλεσμα τα φύκια να μην έχουν πως ν' αναπτυχθούν. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του υδρόβιου συστήματος.

Οδηγίες χρήσης και δοσολογία: Το περιεχόμενο της συσκευασίας (ανάλογα με τη ποσότητα του νερού) ενεργοποιείται σε χλιαρό νερό (200C-300C), προτιμότερο είναι να χρησιμοποιηθεί πλαστικό δοχείο (0,5l-1l), και μετά από 20 λεπτά αδειάζουμε το διάλυμα του δοχείου στη λίμνη. Η συσκευασία των 50g είναι μηνιαία δόση 10-20κβ νερού. Συνιστούμε το προϊόν να χωριστεί σε μικρότερες ποσότητες και η θεραπεία να γίνεται ανά 14 μέρες και αργότερα 1 φορά το μήνα. Η τέλεια ανάπτυξη των μικροοργανισμών ολοκληρώνεται μετά από 21 μέρες.

Τιμή με φπα: 16 ευρώ

*αλμυρό ή γλυκό

Κωδικός: biofat 06/25 SANNI SPARKLE (ΕΝΥΔΡΕΙΑ)

Βιοπροϊόν το οποίο περιέχει ασφαλές μείγμα βακτηριακών καλλιεργειών, ενζύμων και ειδική αλεσμένη πέτρα (ζεόλιθος). Προορίζεται για την δημιουργία ιδανικών συνθηκών στις δεξαμενές / ενυδρεία γλυκού και αλμυρού νερού. Οι μικροβιολογικοί οργανισμοί αυξάνουν την φυσική διαδικασία της αποσύνθεσης των υπολειμμάτων της τροφής των ψαριών στα ενυδρεία καθώς και των οργανικών λυμάτων τα οποία παράγουν τα ψάρια. Η πέτρα (Zεόλιθος) απορροφά δυσάρεστες οσμές των λιπών και της βλαβερής αμμωνίας.

Πλεονεκτήματα:

- Μειώνει τον όγκο των στερεών ουσιών και των ιζημάτων στον πυθμένα και υγροποιεί τα στερεά λύματα.

- Βοηθά στην εξάλειψη της αμμωνίας και των δύσοσμών τοξικών αερίων.

- Σταθεροποιεί το pH.

- Ενισχύει την αναπαραγωγή των ψαριών, αυξάνει την επιβίωσή τους.

- Εύκολος χειρισμός.

Το εύρος της θερμοκρασίας 15-40οC, ιδανικό 25-35οC, Ph 5,0-9,3, αυξάνει την απόδοση η σωστή οξυγόνωση του νερού.

Οδηγίες χρήσης και δοσολογία: 1,25g για 50 λίτρα (2,5g για 100 λίτρα)

1 x το μήνα σε δεξαμενή χαμηλής περιεκτικότητας ψαριών.

2 x το μήνα σε δεξαμενή μεσαίας περιεκτικότητας ψαριών.

4 x το μήνα σε δεξαμενή πυκνής περιεκτικότητας ψαριών.

Η ενεργοποίηση του μείγματος γίνεται για 15 λεπτά και σε νερό το οποίο παίρνουμε από το ενυδρείο. Το ενεργοποιημένο μείγμα το ρίχνουμε ξανά στο ενυδρείο ή στη δεξαμενή. Ένα μέρος του μείγματος μπορεί να εφαρμοστεί και μέσω του βιολογικού φίλτρου.

Σημείωση: Κατά την παρασκευή του διαλύματος μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά δοχεία και αντικείμενα!

Συσκευασία: 25g Τιμή με φπα: 9,8 ευρώ 14,20 ευρώ

Κωδικός: 06/05 Συσκευασία: 5g Τιμή με φπα: 2 ευρώ

Κωδικός: 07 FATCRACKER (ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΛΙΠΟΥΣ)

Είναι μείγμα ενζύμων και επιλεγμένων μη παθογόνων βιολογικών καλλιεργειών το οποίο διασπά το λίπος σε οργανικές ουσίες οι οποίες χάνουν τις αρνητικές ιδιότητες των λιπών (καταργεί τις υδρόφοβες ιδιότητες). Έτσι εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στα συστήματα αποχέτευσης και στα εσωτερικά τοιχώματα των σωληνώσεων. Εμποδίζει την σκλήρυνση του λίπους στις λιποπαγίδες και την φραγή στους σωλήνες εκροής.

Πλεονεκτήματα:

- Υγροποιεί το συσσωρευμένο λίπος στα αποχετευτικά συστήματα / λιποπαγίδες και διευκολύνει την εκροή τους.

- Διατηρεί καθαρές αποχετεύσεις.

- Αβλαβές για το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται.

- Ακίνδυνο για το περιβάλλον.

- Εύκολος χειρισμός.

- Ακίνδυνο για τις σωληνώσεις.

- Αποτρέπει την διάβρωση των σωληνώσεων.

Οδηγίες χρήσης και δοσολογία: Το περιεχόμενο της συσκευασίας (50g) διαλύεται σε 2 l χλιαρό νερό (20-40οC) και το αφήνουμε να δράσει έτσι για 15 λεπτά. Το έτοιμο διάλυμα το ρίχνουμε στην προβληματική αποχέτευση. Η διαδικασία αυτή να εκτελείται κατά το διάστημα της νύχτας ή τις μη εργάσιμες ημέρες. Επαναλαμβάνουμε σε περίπτωση επανεμφάνισης του προβλήματος από συσσώρευση λίπους.

Σημείωση: Κατά τη παρασκευή του διαλύματος μη χρησιμοποιείται μεταλλικά δοχεία και αντικείμενα! Όταν εφαρμόζετε το προϊόν μη χρησιμοποιείται απολυμαντικά προϊόντα καθαρισμού αποχετεύσεων.

Τιμή με φπα: 11,30 ευρώ

Κωδικός: 08 SANNISTY (ΣΤΑΥΛΟΙ-ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ)

Προϊόν ελεγμένο από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωργικής Μηχανικής σαν μία από τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνικές BAT (Best Available Techniques) στην λειτουργία μεγάλων βιομηχανικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Συνιστάται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωργικής Μηχανικής της Πράγας ως βιοτεχνολογικό προϊόν το οποίο μειώνει την περιεκτικότητα αμμωνίας και δυσοσμίας. Εφαρμόζεται μέσα στην ζωοτροφή, στο πόσιμο νερό που χρησιμοποιούν τα ζώα, κοπριά, ζωικά λύματα, δάπεδα στάβλων και περιττώματα υγειονομικής ταφής.

Ειδικά δημιουργημένο μείγμα μη παθογόνων βακτηρίων και ενζύμων, κατάλληλο για την αποσύνθεση ζωικών λυμάτων. Μειώνει σε επιτρεπτά όρια τη περιεκτικότητα αμμωνίας στην ατμόσφαιρα εξασφαλίζοντας υγιή παραγωγή και καλύτερη εκτροφή ζώων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πλεονεκτήματα:

- Μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα αμμωνίας σε κλειστούς χώρους.

- Εξαλείφει ανεπιθύμητες οσμές σε σχέση με την αμμωνία.

- Εξαφανίζει την αναπνευστική δυσχέρεια των ζώων.

- Βελτιώνει την γενική κατάσταση υγείας των ζώων.

- Επιταχύνει σημαντικά την αποσύνθεση της κοπριάς (η αποσύνθεση της κοπριάς γίνεται μέσα σε 2-3 μήνες και δεν θεωρείται ως επικίνδυνο λύμα).

- Ρευστοποιεί την κοπριά έως 20%.

- Βελτιώνει την εκροή των λυμάτων απαλλαγμένων από τα στέρεα υπολείμματα στα κανάλια των αποβλήτων.

Οδηγίες χρήσης και δοσολογία: Σε πλαστικό δοχείο και σε χλιαρό νερό ανακατεύουμε (από 1 kg προϊόντος ετοιμάζουμε έως και 100l διάλυμα) περιμένουμε 30 λεπτά να δράσει και να πολλαπλασιαστούν οι μικροοργανισμοί. Το έτοιμο διάλυμα μπορούμε να το ψεκάσουμε σε δάπεδα των εκτροφείων. Για τους χοίρους η δόση τον πρώτο μήνα είναι 4g ανά εβδομάδα για 1 ζώο βάρους 60kg. Στις αγελάδες η συνιστώμενη δόση είναι 50g για 25τμ δαπέδου, στα πτηνά 60g για 25τμ του εμβαδού του καναλιού περιττωμάτων ή στη βαθιά στρώση του άχυρου. Για θεραπεία περίπου 30τμ χρειάζονται 30-40l χλιαρό νερό. Το Sannisty μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία καναλιών και προβληματικών δεξαμενών. Με τη βοήθεια του πρόσθετου αερισμού εξαλείφει τη δυσοσμία και σημαντικά επιταχύνει τη διαδικασία της αποσύνθεσης. Στους επόμενους μήνες οι δόσεις σταδιακά μειώνονται.

Κατά τη παρασκευή του διαλύματος μη χρησιμοποιείται μεταλλικά δοχεία και αντικείμενα!

Το προϊόν είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, τα φυτά και τα ζώα.

Συσκευασία: 50g Τιμή με φπα: 9,80 ευρώ 14,20 ευρώ

Κωδικός: 09 LIKVID 80 ml (ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ)

Ο επιταχυντής αποτελείται από ένα μείγμα φυσικών ενζύμων κατάλληλων για υποστήριξη και επιτάχυνση της λειτουργίας των φυσικών μικροοργανισμών οι οποίοι εξαλείφουν τα στερεά οργανικά λύματα που εμφανίζονται στους βόθρους, στις βιολογικές σηπτικές δεξαμενές, στους οικιακούς βιολογικούς καθαρισμούς, σ τα βιολογικά φίλτρα και στα αποχετευτικά συστήματα. Η αποτελεσματικότητα του επιταχυντή οφείλεται στην αποτελεσματική διάσπαση του λίπους, το οποίο εμφανίζεται στα προαναφερόμενα αποχετευτικά συστήματα και δυσκολεύει την λειτουργία των βακτηρίων.

Δοσολογία: το περιεχόμενο της συσκευασίας 80ml, προορίζεται για 5-8κβ βόθρου ή σηπτικής δεξαμενής ή οικιακού βιολογικού καθαρισμού ή για τέσσερα σιφόνια και τις σωληνώσεις των αποχετεύσεων που τα ακολουθούν. Το προϊόν αραιώνεται με νερό (περίπου 1,5l ), αφήστε 5 λεπτά να δράσει και στη συνέχεια εφαρμόστε το μέσα από τη λεκάνη του WC ή της προβληματικής αποχέτευσης.

Δεν βλάπτει το περιβάλλον!

Ακίνδυνο για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα φυτά!

Τιμή με φπα: 4,50 ευρώ

ΣΕΤ SeptiClean (ΒΟΘΡΟΙ-ΣΗΠΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ) + Επιταχυντής

Κωδικός: 09/01 Ιδανικό οικολογικό βιοπροϊόν δύο συστατικών

SeptiClean

Eίναι μείγμα μη παθογόνων μικροβιολογικών καλλιεργειών και ενζύμων τα οποία οικολογικά διασπάνε οργανική μάζα (καθώς και το χαρτί υγείας) στις σηπτικές δεξαμενές, βόθρους και στα αποχετευτικά συστήματα. Εξαφανίζουν τη δυσοσμία. Δημιουργούν και διατηρούν τη φυσική διαδικασία της αποσύνθεσης.

Η συσκευασία περιέχει 50g που είναι η αρχική δόση για βόθρους όλων των τύπων και σηπτικών δεξαμενών με όγκο 8κβ. Τον επόμενο μήνα εφαρμόζεται το 1/3 της αρχικής δόσης. Στη συνέχεια μειώνεται σε δόση συντήρησης 10g (κουταλιά σούπας) τον μήνα.

LIKVID 80 ml

Ο επιταχυντής αποτελείται από ένα μείγμα φυσικών ενζύμων κατάλληλων για υποστήριξη και επιτάχυνση της λειτουργίας των φυσικών μικροοργανισμών οι οποίοι εξαλείφουν τα στερεά οργανικά λύματα που εμφανίζονται στους βόθρους, στις σηπτικές δεξαμενές, στους οικιακούς βιολογικούς καθαρισμούς, σ τα βιολογικά φίλτρα και στα αποχετευτικά συστήματα. Η αποτελεσματικότητα του επιταχυντή οφείλεται στην αποτελεσματική διάσπαση του λίπους.

Εφαρμογή:

- συσκευασία σκόνης SeptiClean εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες

- συσκευασία σε υγρή μορφή LIKVID 80 ml εφαρμόζεται την επομένη ήμερα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

ΣΕΤ LIKVID 80 ml και 01 SeptiClean

Τιμή με φπα: 14,3 ευρώ

Φωτογραφία σηπτικής δεξαμενής (βόθρου) ΠΡΙΝ την χρησιμοποίηση του
ΣΕΤ - LIKVID 80 ml και SeptiClean

Φωτογραφία σηπτικής δεξαμενής (βόθρου) ΜΕΤΑ από τρις μήνες χρησιμοποίηση του ΣΕΤ - LIKVID 80 ml και SeptiClean

ΣΕΤ OxyBreak (ΟΙΚΙΑΚΟΣ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ) + Επιταχυντής

Κωδικός: 09/02 Ιδανικό οικολογικό βιοπροϊόν δύο συστατικών

OxyBreak-Βιολογικό προϊόν κατάλληλο για οικιακό βιολογικό καθαρισμό. Το προϊόν επιταχύνει σημαντικά τη διάσπαση της οργανικής μάζας (καθώς και το χαρτί υγείας), μειώνει τον όγκο των λυμάτων. Εξαφανίζει τη δυσοσμία. Η ιδιότητά του, να καταπολεμά τα αρνητικά χαρακτηριστικά του λίπους εμποδίζει το άφρισμα και έτσι ο οικιακός βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

LIKVID 80 ml

Ο επιταχυντής αποτελείται από ένα μείγμα φυσικών ενζύμων κατάλληλων για υποστήριξη και επιτάχυνση της λειτουργίας των φυσικών μικροοργανισμών οι οποίοι εξαλείφουν τα στερεά οργανικά λύματα που εμφανίζονται στους βόθρους, στις σηπτικές δεξαμενές, στους οικιακούς βιολογικούς καθαρισμούς, σ τα βιολογικά φίλτρα και στα αποχετευτικά συστήματα. Η αποτελεσματικότητα του επιταχυντή οφείλεται στην αποτελεσματική διάσπαση του λίπους

ΣΕΤ LIKVID 80 ml και OxyBreak Το περιεχόμενο της συσκευασίας είναι η αρχική δόση για τον οικιακό βιολογικό καθαρισμό χωρητικότητας 4-10 ατόμων. Τους επόμενους μήνες η δοσολογία μειώνεται στη δόση συντήρησης που είναι ένα κουτάλι της σούπας τον μήνα.

Εφαρμογή:

- συσκευασία σκόνης OxyBreak εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες

- συσκευασία σε υγρή μορφή LIKVID 80 ml εφαρμόζεται την επομένη ήμερα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

ΣΕΤ LIKVID 80 ml και 02 OxyBreak

Τιμή με φπα: 14,30 ευρώ

ΣET FREELINE (ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΕΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ-ΣΙΦΩΝΙΑ) + Επιταχυντής

Κωδικός: 09/03 Ιδανικό οικολογικό βιοπροϊόν δύο συστατικών

03 FreeLine
Κατάλληλο για οικιακή χρήση στις περιπτώσεις καθαρισμού όλων των αποχετεύσεων και σιφονιών στις κουζίνες, πλυντήρια, μπάνια και τουαλέτες. Βοηθάει στη διατήρηση τέλειας ροής, εξαλείφει το ίζημα και τις δυσάρεστες οσμές στα συστήματα αποχέτευσης και αποτρέπει τη μέσω αυτής εισχώρηση κατσαρίδων και τρωκτικών. Ακίνδυνο για το περιβάλλον, δεν περιέχει αλκάλια και καυστική σόδα. Δεν βλάπτει την υγεία.
LIKVID 80 ml
Ο επιταχυντής αποτελείται από ένα μείγμα φυσικών ενζύμων κατάλληλων για υποστήριξη και επιτάχυνση της λειτουργίας των φυσικών μικροοργανισμών οι οποίοι εξαλείφουν τα στερεά οργανικά λύματα που εμφανίζονται στους βόθρους, στις σηπτικές δεξαμενές, στους οικιακούς βιολογικούς καθαρισμούς, σ τα βιολογικά φίλτρα και στα αποχετευτικά συστήματα. Η αποτελεσματικότητα του επιταχυντή οφείλεται στην αποτελεσματική διάσπαση του λίπους
Εφαρμογή:

- συσκευασία σκόνης FreeLine εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες

- συσκευασία σε υγρή μορφή LIKVID 80 ml εφαρμόζεται την επομένη ήμερα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, κατά προτίμηση, επίσης, τη νύχτα.

Το ΣΕΤ αποφεύγει της ακριβές επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων και τον καθαρισμό τους.

ΣΕΤ LIKVID 80 ml και 03 FreeLine

Τιμή με φπα: 14,30 ευρώ

ΣΕΤ FATCRACKER (ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΛΙΠΟΥΣ) + Επιταχυντής

Κωδικός: 09/07 Ιδανικό οικολογικό βιοπροϊόν δύο συστατικών

FATCRACKER

Είναι μείγμα ενζύμων και επιλεγμένων μη παθογόνων βιολογικών καλλιεργειών το οποίο διασπά το λίπος σε οργανικές ουσίες οι οποίες χάνουν τις αρνητικές ιδιότητες των λιπών (καταργεί τις υδρόφοβες ιδιότητες). Έτσι εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στα συστήματα αποχέτευσης και στα εσωτερικά τοιχώματα των σωληνώσεων. Εμποδίζει την σκλήρυνση του λίπους στις λιποπαγίδες και την φραγή στους σωλήνες εκροής.

LIKVID 80 ml

Ο επιταχυντής αποτελείται από ένα μείγμα φυσικών ενζύμων κατάλληλων για υποστήριξη και επιτάχυνση της λειτουργίας των φυσικών μικροοργανισμών οι οποίοι εξαλείφουν τα στερεά οργανικά λύματα που εμφανίζονται στους βόθρους, στις σηπτικές δεξαμενές, στους οικιακούς βιολογικούς καθαρισμούς, σ τα βιολογικά φίλτρα και στα αποχετευτικά συστήματα. Η αποτελεσματικότητα του επιταχυντή οφείλεται στην αποτελεσματική διάσπαση του λίπους.

Εφαρμογή:

- συσκευασία σκόνης FATCRACKER εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες

- συσκευασία σε υγρή μορφή LIKVID 80 ml εφαρμόζεται την επομένη ήμερα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, κατά προτίμηση, επίσης τη νύχτα ή τις μη εργάσιμες ημέρες.

ΣΕΤ LIKVID 80 ml και 07 FATCRACKER

Τιμή με φπα: 15,60 ευρώ

Κωδικός: 10 ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ

Οικολογικό προϊόν το οποίο περιέχει φυσικά ένζυμα. Αποστολή του είναι η εξόντωση δυσάρεστων οσμών οι οποίες δημιουργούνται όταν υπάρχουν στο σπίτι κατοικίδια (π.χ. γάτες, σκύλοι). Αφαιρεί αποτελεσματικά δυσάρεστες οσμές των περιττωμάτων και ούρων των ζώων καθώς και των αλλοιωμένων υπολειμμάτων της τροφής τους. Κατάλληλο για ψεκασμό υλικού που ήρθε σε επαφή με περιττώματα κατοικίδιων (π.χ. ειδική άμμος για γάτες, στρώματα γατών, σκύλων, ρουχισμό, υφάσματα, χαλιά, ταπετσαρίες αυτοκινήτων κ.λπ.)

Ακίνδυνο για όλα τα προαναφερόμενα υλικά!

Ειδικά δημιουργημένο προϊόν για τις τουαλέτες των γατών. Εξαφανίζει την δυσοσμία των ζωικών περιττωμάτων, παρατείνει τον χρόνο αντικατάστασης της ειδικής άμμου για γάτες. Δεν καλύπτει τις οσμές, τις εξοντώνει!

Οδηγίες χρήσης: Στην πληγείσα περιοχή εφαρμόστε το προϊόν με ψεκαστήρα έτσι ώστε να εισχωρήσει στην αιτία δημιουργίας της δυσοσμίας. Αφήστε το προϊόν να στεγνώσει! Μην σκουπίσετε!

Ακίνδυνο γα τον άνθρωπο, τα ζώα και τα φυτά. Δεν καταστρέφει το περιβάλλον.

Μη τοξικό!

Συσκευασία: 120ml Τιμή με φπα: 5 ευρώ

Κωδικός: 11 ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ

Οικολογικό προϊόν το οποίο περιέχει φυσικά ένζυμα. Αποστολή του είναι η εξόντωση δυσάρεστων οσμών οι οποίες δημιουργούνται όταν υπάρχουν στο σπίτι μικρά κατοικίδια (π.χ. χάμστερ, ινδικά χοιρίδια κ.λπ.). Αφαιρεί αποτελεσματικά δυσάρεστες οσμές των περιττωμάτων και ούρων των ζώων καθώς και των αλλοιωμένων υπολειμμάτων της τροφής τους. Κατάλληλο για ψεκασμό υλικού που ήρθε σε επαφή με περιττώματα κατοικίδιων (π.χ. υπόστρωμα που χρησιμοποίησαν τα κατοικίδια, ρουχισμό, υφάσματα, χαλιά, ταπετσαρίες αυτοκινήτων κ.λπ.)

Ακίνδυνο για όλα τα προαναφερόμενα υλικά!

Ειδικά δημιουργημένο προϊόν για ψεκασμό των υποστρωμάτων σε γυάλες και κλουβιά. Εξαφανίζει την δυσοσμία των ζωικών περιττωμάτων, παρατείνει τον χρόνο αντικατάστασης του υποστρώματος των κατοικίδιων.

Δεν καλύπτει τις οσμές, τις εξοντώνει!

Οδηγίες χρήσης: Στην πληγείσα περιοχή εφαρμόστε το προϊόν με ψεκαστήρα έτσι ώστε να εισχωρήσει στην αιτία δημιουργίας της δυσοσμίας. Αφήστε το προϊόν να στεγνώσει! Μην σκουπίσετε!

Ακίνδυνο γα τον άνθρωπο, τα ζώα και τα φυτά. Δεν καταστρέφει το περιβάλλον.

Μη τοξικό!

Συσκευασία: 120ml Τιμή με φπα: 5 ευρώ

Κωδικός: 12 STOP ΣΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ

Οικολογικό προϊόν από φυσικά ένζυμα, ειδικά κατασκευασμένο για την εύκολη αφαίρεση λεκέδων, οργανικής προέλευσης, (όπως λεκέδες από φρούτα, τρόφιμα, καφέ, λίπη, ούρα, εμετούς και περιττώματα) από ρούχα, υφάσματα, καλύμματα, χαλιά, ταπετσαρίες αυτοκινήτων κλπ. Αποσυνθέτει τους λεκέδες σε απλές ουσίες και μ' αυτό τον τρόπο αφαιρεί πιο εύκολα τη βρωμιά. Εμποδίζει τη δημιουργία δυσάρεστων οσμών!

Οδηγίες χρήσης: Στεγνώνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα με ένα στεγνό πανί την λερωμένη περιοχή. Στη συνέχεια ψεκάζουμε τοπικά πάνω στον λεκέ και αφήνουμε το προϊόν να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας (αν είναι δυνατόν όλο το 24ωρο). Μετά από το καθιερωμένο χρονικό διάστημα βουρτσίστε, σκουπίστε, ενδεχομένως ξεπλύνετε την επιφάνεια.

Κατάλληλο για καλύμματα και υφάσματα, δεν καταστρέφει τα χρώματα!

Ακίνδυνο για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα φυτά, δεν καταστρέφει το περιβάλλον!

Μη τοξικό!

Συσκευασία: 80ml Τιμή με φπα: 4,3 ευρώ

Κωδικός: 13 STOP ΣΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ

Οικολογικό προϊόν το οποίο περιλαμβάνει φυσικά ένζυμα. Εξυπηρετεί την αφαίρεση της δυσοσμίας η οποία δημιουργείται π.χ. με την αποσύνθεση τροφίμων, εμετών, ούρων, περιττωμάτων, ζωικών λυμάτων, από χυμένο γάλα και απ' όλες τις αποσυνθεμένες ουσίες οργανικής προέλευσης. Προορίζεται για οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως υφάσματα, χαλιά, ταπετσαρίες, σουβάδες, τοίχους, σκυρόδεμα, ξύλα, συνθετικές επιφάνειες, πλακάκια κλπ. Δεν προκαλεί βλάβη στην επιφάνεια που χρησιμοποιείται, δεν αφήνει λεκέδες, δεν ξεβάφει τα χρώματα. Την οσμή δεν την καλύπτει, αλλά την εξοντώνει με τα ένζυμα, τα οποία διασπούν οποιαδήποτε ουσία οργανικής προέλευσης, με αποτέλεσμα να εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές. Είναι μη τοξικό και για αυτό τον λόγο είναι κατάλληλο για οικίες, δημόσιους χώρους, χώρους υγείας (νοσοκομεία κλπ.), βιομηχανίες τροφίμων, σούπερ μάρκετ, ψυγεία και καταψύκτες.

Οδηγίες χρήσης: Εάν έχουν μολυνθεί από δυσάρεστη μυρωδιά επιφάνειες, τότε ψεκάζουμε το STOP ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ απευθείας πάνω στο σημείο, αφού αφαιρέσουμε πρώτα με ένα στεγνό πανάκι τη σκληρή βρωμιά όσο περισσότερο γίνεται. Αφήστε το προϊόν να δράσει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ή ακόμα καλύτερα για ένα 24ωρο, εάν αυτό είναι δυνατόν. Για να αφαιρεθεί η δυσάρεστη οσμή από την ατμόσφαιρα, ψεκάστε ελαφρά με το προϊόν στον αέρα και αφήστε το να ενεργήσει. Συνιστούμε αν είναι δυνατόν να εξασφαλίσετε κάποια ελάχιστη κίνηση του αέρα στην περιοχή που θεραπεύεται, όπως ένα ελάχιστα ανοιχτό παράθυρο. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν, ψεκάζουμε το προϊόν απλώς στον αέρα.

Κατάλληλο για τοίχους, μέταλλα, πλακάκια, μουσαμάδες, ταπετσαρίες, συνθετικές επιφάνειες, υφάσματα κλπ. Δεν αφήνει λεκέδες, δεν αλλοιώνει τα χρώματα.

Δοσολογία: Για ψεκασμό 1τμ μολυσμένης περιοχής χρειάζονται 50 ml προϊόντος ανάλογα με την ένταση της δυσοσμίας.

Συσκευασία: 0,5L Τιμή με φπα: 11,50 ευρώ

Κωδικός: 14 STOP ΣΤΗ ΜΟΥΧΛΑ

Βιολογικό προϊόν που περιέχει φυσικά ένζυμα, το οποίο προορίζεται για την πρόληψη της δημιουργίας της μούχλας και καταπολεμά την ανάπτυξή της σε οποιαδήποτε επιφάνεια όπως τοιχώματα, σκυρόδεμα, υφάσματα, συνθετικές επιφάνειες, πλακάκια κλπ. Το προϊόν δεν προκαλεί ζημία στις επιφάνειες που χρησιμοποιείται, δεν αφήνει λεκέδες, δεν αλλοιώνει τα χρώματα, δημιουργεί εχθρικό έδαφος στη μούχλα. Δεν περιέχει καμία χημική ουσία βλαβερή στην υγεία (όπως φορμαλδεΰδη), δεν δημιουργείται δυσάρεστη μυρωδιά με τη χρήση του. Είναι μη τοξικό, για αυτό το λόγο είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση, δημόσιους χώρους, χώρους υγείας, βιομηχανίες τροφίμων, σουβάδες εσωτερικών χώρων και ψυγεία και καταψύκτες.

Οδηγίες χρήσης: στο σημείο όπου εμφανίστηκε η μούχλα ψεκάζουμε και μετά από 24 ώρες δράσης του προϊόντος σκουπίστε το σημείο με υγρό πανάκι και βουρτσίστε το. Μετά τη χρήση και όταν στεγνώσει η επιφάνεια (πχ τοίχος) μπορεί να βαφεί μέσα σε 30 μέρες. Κατά προτίμηση να χρησιμοποιηθεί προϊόν βαφής κατά της μούχλας. Σε περίπτωση επανεμφάνισης της μούχλας επαναλαμβάνουμε τον ψεκασμό. Είναι αβλαβές για τοίχους, μέταλλα, πλαστικές επιφάνειες, σμάλτο, καλύμματα, υφάσματα κλπ. Δεν αφήνει λεκέδες, δεν ασπρίζει!

Δοσολογία: για ψεκασμό πχ 1τμ μολυσμένης περιοχής χρειάζονται 50-100 ml προϊόντος.

Συσκευασία: 0,5L Τιμή με φπα: 11,50 ευρώ

Κωδικός: 15 SANNIFRESH (ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑΣ)

Υγρό βιολογικό προϊόν το οποίο αντικαθιστά απόλυτα τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στις φορητές τουαλέτες. Παράγεται από επιλεγμένα ένζυμα τα οποία διαλύουν και αποσυνθέτουν οργανικά κατάλοιπα που βρίσκονται στη διαδικασία της σήψης, στις τουαλέτες, σε στεγνές και φορητές, σε τουαλέτες πλοίων, αεροπλάνων, τροχόσπιτων, λεωφορείων και εργοταξίων.

Αφαιρεί τη δυσοσμία από τις τουαλέτες!

Το Sannifresh δεν περιέχει χημικά, είναι εντελώς βιοδιασπώμενο, έχει θετική επίδραση στη λειτουργία των σηπτικών δεξαμενών και των συστημάτων αποχέτευσης, δεν είναι καταστροφικό για τις επιφάνειες, δεν προκαλεί ρύπανση των υδάτων. Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο και τα ζώα. Αβλαβές για το περιβάλλον. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δεξαμενές τουαλέτας όπου η περιορισμένη ροή του νερού προκαλεί δυσοσμία. Οι τουαλέτες παραμένουν καθαρές και χωρίς δυσάρεστες οσμές. Συμπυκνωμένο! Το Sannifresh δεν περιέχει φορμαλδεΰδη!

Εμφάνιση: Μπλε υγρό υψηλού βαθμού συμπύκνωσης, ακίνδυνο σε τυχόν επαφή με το δέρμα.

Διάλυση: Το προϊόν διαλύεται σε νερό 1:10

Δοσολογία: Καθαρίστε πολύ καλά το δοχείο της χημικής τουαλέτας και εξαφανίστε κάθε ίχνος χημικών ουσιών. Εξαφανίστε κάθε ίχνος φορμαλδεΰδης. Ακολουθείστε την οδηγία και αραιώστε σε νερό το συμπυκνωμένο Sannifresh σε αναλογία 1:10. Για ανοιχτές τουαλέτες αδειάζετε το αραιωμένο διάλυμα περίπου 5cm στρώσης στο πάτο της λεκάνης. Για κλειστές τουαλέτες με δεξαμενή αδειάζετε το διάλυμα απευθείας στο δοχείο εφοδιασμού.

Συσκευασία: 1L Τιμή με φπα: 13,40 ευρώ

Κωδικός: 16/05 LIKVID (ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΛΙΠΟΥΣ)

Ενζυματικό προϊόν για διάσπαση όλων των οργανικών ουσιών και ειδικά του λίπους στα αποχετευτικά συστήματα, λιποπαγίδες και σε βιολογικούς καθαρισμούς.

Το LIKVID διασπά το λίπος σε βιολογική ακίνδυνη ουσία την οποία μπορούμε να αδειάσουμε στο αποχετευτικό σύστημα. Δημιουργήθηκε ειδικά για να ξεπεράσει την δράση όλων των καθαριστικών τα οποία χρησιμοποιούνται για τα πλακάκια, τις επιφάνειες εργασίας, τα τραπέζια, τα δάπεδα στις κουζίνες και στα εστιατόρια, τα κρεοπωλεία, μαγειρεία, σφαγεία και νοικοκυριά. Η συστηματική χρήση του προϊόντος αποτρέπει την εγκατάσταση του λίπος στις σωληνώνεις και επομένως στους λιποσυλέκτες. Διεισδύει σε μικροσκοπικά ανοίγματα κάθε επιφάνειας όπου θα διασπάσει και θα αφαιρέσει την στρώση λίπους. Το προϊόν LIKVID είναι απόλυτα βιοδιασπώμενο, έχει θετική επίδραση στην λειτουργία σηπτικών δεξαμενών, βιολογικών καθαρισμών και αποχετεύσεων. Δεν μολύνει το νερό, είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο και τα ζώα. Φιλικό για το δέρμα.

Έχει μεγάλο βαθμό συμπύκνωσης, τα 125 ml μπορούν να καθαρίσουν επιφάνεια μέτριας επαγγελματικής κουζίνας.

Στους βιολογικούς καθαρισμούς διασπά τις δύσκολα διασπώμενες ουσίες, αφαιρεί τον βιολογικό αφρό, μειώνει την χημική κατανάλωση του οξυγόνου(COD), την βιοχημική κατανάλωση του οξυγόνου(BOD) και τον φώσφορο.

Αραίωση: το προϊόν αραιώνεται με νερό σε σχέση πάντα με το μέγεθος της λερωμένης επιφάνειας. Μετά την αραίωση περιμένετε 5 λεπτά και έπειτα χρησιμοποιείστε το προϊόν.

Δοσολογία: Ελαφρύ διάλυμα (πλακάκια, δάπεδα): 50 ml μέσα σε 10 l νερό.

Μεσαίο διάλυμα (επιφάνειες εργασίας, τραπέζια): 100 ml μέσα σε 10 l νερό.

Δυνατό διάλυμα (συσσωρευμένα λίπη) : αδιάλυτο προϊόν.

Βιολογικοί καθαρισμοί υγρών λυμάτων-δεξαμενές ιλύος : 1l ανά 23 000 l όγκου

Συσκευασία: 0,5L Τιμή: 11,70 ευρώ

Κωδικός: 16/1 Συσκευασία: 1L Τιμή: 23,40 ευρώ

Κωδικός: 17 FREE FLO ΔΙΣΚΙΟ
Τοποθετούνται απευθείας μέσα στους λιποσυλέκτες και στις δεξαμενές αποχέτευσης όπου με αργό ρυθμό απελευθερώνουν φυσικά ένζυμα και βακτήρια τα οποία καταστρέφουν λιπώδη και οργανική μάζα. Ένα δισκίο έχει την ικανότητα να δράσει στον λιποσυλέκτη ή στην δεξαμενή 7-14 ημέρες ανάλογα με τον όγκο τους.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

- Ο λιποσυλέστης ή η δεξαμενή δεν μυρίζουν
- Εμποδίζει τις σωληνώσεις να φράζουν από οργανικά ιζήματα
- Διευκολύνει στο άδειασμα των σχαρών στα αποχετευτικά συστήματα
- Μειώνει την εκκένωση του λιποσυλέκτη ή της δεξαμενής
- Απευθύνεται σε επιχειρήσεις όπου είναι απαραίτητο να μειωθεί η χημική κατανάλωση οξυγόνου και η βιοχημική κατανάλωση οξυγόνου, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλες κυρώσεις.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

1. Ένα δισκίο προορίζεται για 1000l-2000l περιεχομένου του λιποσυλέκτη ή της δεξαμενής. Τοποθετείστε το δισκίο στον κεντρικό θάλαμο, καλύτερα στη μέση μακριά από την εισροή ή κάτω από τον κάδο (αν υπάρχει). Τοποθετείστε το δισκίο κάθε 7 με 14 ημέρες.

2. Για λιποσυλέκτες μεγαλύτερων διαστάσεων (πάνω από 1000 l) συνιστάται να αδειάσουν πριν την τοποθέτηση του δισκίου.

3. Η θερμοκρασία του νερού να μην ξεπερνά τους 70o C. Πιο υψηλές θερμοκρασίες διαλύουν το δισκίο πολύ γρήγορα. Οι λιποσυλέκτες που βρίσκονται κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας έχουν συνήθως πιο υψηλή θερμοκρασία από αυτούς που βρίσκονται εκτός κουζίνας.

Συσκευασία:100g Τιμή: 11,6 ευρώ

Κωδικός: 18 BIOOXYGREEN (ΒΕΛΤΙΩΤΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ)

Το BIOOXYGREEN προμηθεύει στο έδαφος ενεργή εδαφική μικροχλωρίδα σε μορφή φυσικών βακτηρίων, παρέχει στις ρίζες την πρόσβαση θρεπτικών ουσιών και μεγιστοποιεί την χρήση τους. Με αυτό το φυσικό τρόπο ρυθμίζει και συγκρατεί την υγρασία, ελαφρύνει και αερίζει το έδαφος, αποτρέπει τη δημιουργία βρύας και μειώνει τη δημιουργία ορυκτών. Παρατείνει την περίοδο της βλάστησης και βελτιώνει τη δομή του χώματος στην περίοδο της ανάπτυξης της βλάστησης των φυτών. Εξαλείφει μη επιθυμητές επιστρώσεις οι οποίες δημιουργούνται στην επιφάνεια του εδάφους.

Δοσολογία: 2 φορές τον χρόνο, πάντα την άνοιξη και τον φθινόπωρο εφαρμόζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σε μεσαίο μέγεθος γλάστρας και 2 κουταλάκια του γλυκού σε γλάστρες εξωτερικού χώρου.

Οδηγίες χρήσης: οι αναφερόμενες ποσότητες εφαρμόζονται μέσω του ποτίσματος ή απευθείας στην επεξεργασία του εδάφους ή κατά την μεταφύτευση.

Σύνθεση: μείγμα φυσικών σαπρόφυτων βακτηριακών καλλιεργειών, πορώδες ορυκτό

Ζεόλιθος

Συσκευασία: 50g Τιμή με φπα: 6,7 ευρώΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι τιμές ενδέχεται να επιβαρύνονται με τυχόν έξοδα αποστολής, έξοδα συσκευασίας και άλλες επιβαρύνσεις.

BIOLIC ECO CLEAN

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΤΟ BIOLIC ECO CLEAN, ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ, ΒΟΘΡΟΥΣ, ΑΝΟΙΚΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ, ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ.

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ.

ΕΛΑΤΤΩΝΟΝΤΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ.

ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ.
ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΣΑΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ BIOLIC ECO CLEAN ΣΤΑ ΣΥΣΩΡΕΥΜΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΑΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ.
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΚΟΠΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΑΣ ΠΛΕΩΝ ΑΠΟΚΤΑ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΤΟ BIOLIC ECO CLEAN ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ,
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΩΝ Ή ΣΤΕΓΑΝΩΝ, ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.

Το BIOLIC ECO CLEAN συνεργάζετια άψογα και με τις μονάδες επεξεργασία λυμάτων FAST, MicroFAST, RetroFAST.

Η τεχνολογία FAST αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στην επεξεργασία λυμάτων. Είναι συνδυασμός των τεχνολογιών αερόβιας επεξεργασίας (όπως τα συστήματα SBR) και των συστημάτων προσκολλημένης βιομάζας.

Οι μονάδες MicroFAST τοποθετούνται σε δεξαμενές από σκυρόδεμα ή ενισχυμένο πλαστικό. Η κυρίως μονάδα επεξεργασίας περιέχει ειδικά κατασκευασμένα υλικό, στερεωμένο στο άνω μέρος της, όπου προσφέρεται μεγάλη επιφάνεια σε σχέση με το όγκο του, για την ανάπτυξη ενός φιλμ βιομάζας (αερόβιοι και αναερόβιοι μικροοργανισμοί). Σε αυτό το υλικό κυκλοφορούν τα λύματα εξαιτίας της πίεσης που δημιουργεί ένας φυσητήρας, ο οποίος τροφοδοτεί ταυτόχρονα με οξυγόνο την βιομάζα.

Χάρη στην συνδυασμένη δράση αερόβιων και αναερόβιων μικροοργανισμών, επιτυγχάνουμε ιδιαίτερα αυξημένο βαθμό απόδοσης, μεγαλύτερο από ένα απλό σύστημα SBR ή ένα απλό σύστημα προσκολλημένης βιομάζας. Για τον ίδιο λόγο, ακόμα και αν λείψουμε από την κατοικία μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αναερόβιοι μικροοργανισμοί που έχουν διάρκεια ζωής 2-3 μηνών, ξεκινούν εκ νέου την διεργασία, χωρίς να απαιτείται να προσθέσουμε ένζυμα, όπως σε ένα απλό σύστημα SBR. Επιπλέον, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αντοχή σε υψηλές φορτίσεις ή τοξικά φορτία λόγω των μεγάλων όγκων που διατίθενται για κάθε φάση επεξεργασίας.

BIOLIK, ΒΙΟΛΙΚ:
Ο σχεδιασμός των συστημάτων MicroFAST και RetroFAST έχει ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα. Η ύπαρξη σηπτικής δεξαμενής βοηθά στην αραίωση του διαλύματος, στη συγκράτηση των στερεών και των λιπών, με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερους φραγμούς των σωλήνων και μεγαλύτερη αξιοπιστία του συστήματος. Επιπλέον, επειδή η λυματολάσπη ζυμώνεται και κομποστοποιείται, είναι λιγότερη από ένα σύστημα SBR και με λιγότερες οσμές. Τέλος, το υλικό της επιφάνειας όπου αναπτύσσεται η βιομάζα δεν απαιτεί αλλαγή, όπως σε άλλα συστήματα με βιόφιλτρα.

Οι μονάδες RetroFAST είναι ίδιες με τις MicroFAST, αλλά έχουν το πλεονέκτημα πως μπορούν να τοποθετηθούν και σε ήδη υπάρχοντες στεγανούς βόθρους, χάρη στον επαναστατικό σχεδιασμό τους, που τους επιτρέπει να «διπλώνουν» και να χωράνε μέσα από ένα υπάρχον φρεάτιο. Αυτό μειώνει το κόστος εγκατάστασης, αφού δεν απαιτείται η εκσκαφή και η τοποθέτηση νέων δεξαμενών, ενώ προστατεύει και τον περιβάλλοντα χώρο από αλλοίωση και φθορές.

Οι μονάδες FAST τοποθετούνται αυθημερόν σε δεξαμενή από σκυρόδεμα, την οποία μπορεί να κατασκευάσει ένα απλό συνεργείο βάσει σχεδίων μας. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετηθούν προκατασκευασμένες δεξαμενές από σκυρόδεμα, μειώνοντας το κόστος εγκατάστασης αλλά και την όχληση από την κατασκευή.

Τα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων MicroFAST® είναι ιδανικά για χρήση σε κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, ή ακόμα και κοινότητες 1000 ή και περισσοτέρων κατοίκων. Τα MicroFAST® μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε δήμους για την αναβάθμιση των δημοτικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, προσφέροντας χάρη στην καινοτόμο λειτουργία τους, οικονομικά προσιτές επιλογές σε σχέση με κλασικά, μη αποκεντρωμένα συστήματα βιολογικού καθαρισμού.
Η αξία του συστήματος είναι το πόσο καλά λειτουργεί.

Η FAST® (Διεργασία Σταθερά Προσκολλημένης και Ενεργής Βιομάζας) είναι μια τεχνολογία, βασισμένη σε περιβαλλοντικώς ορθές αρχές και απλές επιστημονικές λύσεις. Η διεργασία FAST® βασίζεται σε ένα μοναδικό συνδυασμό προσκολημμένης και αιωρούμενης βιομάζας, η οποία διενεργείται μέσα σ’ ένα σταθερό αερόβιο αντιδραστήρα. Η δοκιμασμένη αυτή επεξεργασία συνδυάζει τη σταθερότητα των συστημάτων προσκολλημένης βιομάζας και την αποτελεσματικότητα συστημάτων ενεργού ιλύος, καθιστώντας το πατενταρισμένο σύστημα FAST® καινοτόμο, τεχνολογικά προηγμένο και εξαιρετικά αξιόπιστο.
Μείωση του αζώτου.

Η νιτροποίηση και η απονιτροποίηση είναι πολύ πιο εύκολη με την τεχνολογία FAST®. Πολλαπλές βιολογικές, βιο-χημικές, χημικές και φυσικές διεργασίες συμβαίνουν ταυτόχρονα στα συστήματα FAST®. Ανεξάρτητοι φορείς έχουν αποδείξει πως μειώνουν τα επίπεδα του αζώτου - συμπεριλαμβανομένων των νιτρικών - σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά.
Που εφαρμόζεται

Τα συστήματα MicroFast® επεξεργάζονται τα λύματα από μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, μικρές κοινότητες ή δημοτικές εγκαταστάσεις.
Συνοπτική Περιγραφή Λειτουργίας.

Ο φυσικός διαχωρισμός και η καθίζηση γίνεται σε ξεχωριστό διαμέρισμα, απομονώνοντας τα στερεά και τα λίπη πριν από την είσοδο των λυμάτων στο MicroFast® .
Ένας μικρής ισχύος φυσητήρας, τοποθετημένος υπέργεια για εύκολη πρόσβαση, εισάγει αέρα (οξυγόνο) στο σύστημα προκαλώντας ισχυρή κυκλοφορία αερισμένων λυμάτων μέσα από τα κανάλια του συστήματος Fast®
Το μέσο προσκόλλησης της βιομάζας, η καρδιά του συστήματος Fast® προσφέρει ένα δυσανάλογα μεγάλο λόγο επιφάνειας προς όγκο έτσι ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό βαθμό η ανάπτυξη βακτηρίων κατά την χαμηλή, μέση και μέγιστη χρήση του συστήματος. Τα βακτήρια προσκολλώνται στο υλικό Fast®, στο οποίο αναπτύσσονται σε μεγάλους πληθυσμούς, συμβάλλοντας στην αποδόμηση των οργανικών ουσιών.
Τελικά ένα καθαρό άοσμο, επεξεργασμένο νερό είναι έτοιμο για τυποποιημένες ή καινοτόμες μεθόδους διάθεσης.

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Οι ΕΜ βοηθούν στηνΓια γρήγορη και άοσμη Κομποστοποίηση

Η χρήση των Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών στην κομποστοποίηση, μπορεί σχεδόν να εξαλείψει πλήρως τις δυσάρεστες οσμές (N2S NH4 κλπ) και μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος εργασίας κατα την διάρκεια της κομποστοποίησης.

Επίσης με την χρήση των Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών στο κομπόστ, είναι ευκολότερη η λιπαματοποίηση δύσκολων υλών όπως τα λίπη, τα έλαια, τα λύματα.

Με τους Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς BIOLIK, (ΒΙΟΛΙΚ ΕΚΟ ΚΛΕΑΝ)., μπορούμε να μετατρέψουμε σε λίπασμα τόσο τα οργανικα μας σκουπίδια όσο και τα λύματα, σε μόλις 6 με 8 εβδομάδες, χωρίς οσμές και με πολύ μικρό κόστος.

Το ΒΙΟ – X LIQUID χρησιμοποιείται σε σιφόνια, αγωγούς, φρεάτια, λιποπαγίδες, βόθρους και άλλου τύπου δεξαμενές συγκέντρωσης αποβλήτων. Στο ΒΙΟ – X LIQUID περιέχονται μη παθογόνα βακτήρια ενζύμων κατηγορίας Α τα οποία παράγονται με φυσικές μεθόδους και τα οποία έχουν υποστεί αυστηρή αντιβιοτική επεξεργασία, ώστε να είναι ασφαλή κατά την χρήση. Τα βακτήρια παράγουν ένζυμα που αποσυνθέτουν τα λύματα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Όταν χρησιμοποιείται σε τακτικά χρονικά διαστήματα συμπληρώνει και αυξάνει τα βακτήρια τα οποία φυσιολογικά δημιουργούνται στα αποχετευτικά συστήματα. Μ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ταχύτερη και καλύτερη διάσπαση των αποβλήτων. Ταυτόχρονα μειώνει και σταματά την παραγωγή των δυσάρεστων οσμών. ΧΡΗΣΗ Σε Λιποπαγίδες, Φρεάτια, Βόθρους, Δεξαμενές.

για τον καθαρισμό σιφονιών και σωληνώσεων.
χρησιμοποιείστε 100 ml
bio

treat liquid
κάθε 8

10 ημέρες. το
προϊόν διερχόμενο τις σωληνώσεις του δικτύο
υ διασπά τα λιπαρά απόβλητα και
συντηρεί το σύστημα διατηρώντας τους αγωγούς καθαρούς.
καθαρισμος σωληνων, λιποπαγιδων
η παρακάτω διαδικασία πρέπει ν’ ακολουθείται όταν χρησιμοποιούμε το
bio

treat liquid
για να διατηρούμε τις σωληνώσεις και τις λιποπαγίδες
καθαρές. εάν το σύστημα δεν έχει καθαρισθεί, χρησιμοποιούμε καθημερινώς 100 ml
bio

treat liquid
κάθε 4000 lt αποβλήτων, για μια εβδομάδα. στη συνέχεια
100 ml ανά 4000 κάθε 7

10 ημέρες.
χρησιμοποι
ούμε το προϊόν στις δοσολογίες που αναφέραμε όταν δεν
χρησιμοποιείται το σύστημα, για να συγκρατηθεί το προϊόν μέσα στο κύκλωμα.
ξεκινάμε την χρήση από τα ψηλότερα σημεία του συστήματος.
εάν δεν μπορούμε να περιμένουμε 2

4 ώρες μετά την τελευταία χρήση
χημικών ή καυστικών που βρέθηκαν στο σύστημα, τότε θα πρέπει ν’ αφήσουμε να
τρέξει κρύο νερό στις σωληνώσεις για μερικά δευτερόλεπτα, έτσι ώστε η εσωτερική
θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 35
o
c πριν προσθέσουμε
bio

treat liquid
.
χρησιμοποιώντας τακτικά
το
bio

treat liquid
αποφεύγονται τα
μπλοκαρίσματα των αγωγών, η δημιουργία δυσάρεστων οσμών και το σύστημα
αποδίδει καλύτερα κατά τις περιόδους υπερφόρτωσης. το
bio

treat liquid
έχει ουδέτερο ph και δεν βλάπτει το σύστημα. αντικαθιστά την χρήση καυστι
κών
χημικών. διατηρεί το σύστημα στην καλύτερη κατάσταση.
το
bio


eurochem sa treat liquid
δεν βλάπτει το περιβάλλον. είναι βιοδιασπώμενο.
χαρακτηριστικα
εμφάνιση : γαλακτώδες λευκό υγρό.
οσμή : ελαφρά αρωματισμένο.
πλήρως διαλυτό σε νερό.
ασφαλές στο
περιβάλλον, πλήρως βιοδιασπωμένο.
περιέχονται κατ’ ελάχιστον 10 δισεκατομμύρια αερόβια βακτήρια ανά λίτρο.
δεν αναφλέγεται.
αποθηκευση
σε δροσερό και σκιερό μέρος.
το δοχείο να είναι κλειστό όταν δεν χρησιμοποιείται


bio treat liquid
ειδικό προϊόν για την διάσπαση των οργανικών αποβλήτων.χρησιμοποιείται σε βόθρους και σωληνώσεις.
code : gg0300 | gg0300 τεχνικό δελτίο (tds)
δελτίο δεδομένων ασφαλείας (msds)
διάφορα

aqua forte
aqua forte.
code : p00670 | p00670 τεχνικό δελτίο (tds)
δελτίο δεδομένων ασφαλείας (msds)
διάφορα

matrol
ειδικό υγρό καθαρισμού πλακιδίων, δαπέδων και σιδερένιων αντικειμένων. αφαιρεί άλατα, σκουριές, λάδια αιθάλη κ.λ.π.
code : gf0100 | gf0100 τεχνικό δελτίο (tds)
δελτίο δεδομένων ασφαλείας (msds)
διάφορα

drain cleaner
είναι ένα ισχυρό αποφρακτικό υγρό που ξεβουλώνει όλο το αποχετευτικό δίκτυο (νιπτήρες, νεροχύτες, μπάνια, w.c., σωληνώσεις, φρεάτια, σιφώνια) γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά αποφεύγοντας μηχανικά μέσα (ατσαλίνες). λιώνει τα λίπη ενώ αποσυνθέτει όλες τις οργανικές ουσίες.διαλύει τρίχες, χαρτιά, αποφάγια, σερβιέτες, πανιά, πουρί, και ακαθαρσίες.
code : 185800 | 185800 τεχνικό δελτίο (tds)
δελτίο δεδομένων ασφαλείας (msds)
διάφορα

cesspool cleaner
ειδικό προϊόν για την διάσπαση οργανικών αποβλήτων. ιδανικό για απορροφητικούς βόθρους και αποχετευτικά δίκτυα.

ΔΩΡΑ ΔΩΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣΕΥΚΑΙΡΙΕΣΕΥΚΑΙΡΙΕΣBIOLIC ECO CLEAN

ΑΕΡΟΒΙΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ (ΕΜ)

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ, ΔΙΑΣΠΑ ΤΑ ΛΥΠΗ, ΔΙΑΣΠΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΓΙΑ ΒΟΘΡΟΥΣ, ΣΙΦΩΝΙΑ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΛΥΜΝΑΖΟΝΤΑ ΛΥΜΑΤΑ, ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,


  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΣΜΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ,
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΩΝ Ή ΣΤΕΓΑΝΩΝ ΒΟΘΡΩΝ, ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΣΜΩΝ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ.
ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ - ΒΟΘΡΩΝΣυσκευασίες:

1 λίτρο τιμή 15 ευρώ*

4 λίτρα τιμή 40 ευρώ*

25 λίτρα τιμή 200 ευρώ*

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΒΟΘΡΟI ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ:
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ-ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΜΥΡΩΔΙΑΣ BIOLIC ECO CLEAN

Τα βακτήρια που περιέχονται στον ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN (ΒΙΟΦΑΤ) έχουν τη δυνατότητα να τρώνε και να (επεξεργάζονται - διασπούν - ρευστοποιούν) λίπη, άμυλο, πρωτεΐνες, απορρυπαντικά και κυτταρίνη, τα οποία φράζουν σωληνώσεις και αποχετευτικά συστήματα ενω παράλληλα δημιουργούν δυσάρεστες μυρωδιές (τις οποίες εξαφανίζουμε σε λίγα μόλις λεπτά).

Ποια τα αίτια μείωσης της απορροφητικότητας των βόθρων;

Οι βόθροι είναι και λέγονται σηπτικές δεξαμενές. Η αρχή λειτουργίας τους είναι η σήψη (αναερόβια επεξεργασία –ζύμωση όπως ο μούστος κάνει κρασί). Με την διαδικασία αυτή τα απόβλητα διασπώνται, γίνονται νερό, και απορροφώνται από το χώμα, κυρίως από τον πάτο.

Η αναστολή αυτής της σήψης, της φυσικής επεξεργασίας δηλαδή, γίνεται από την χρήση των χλωριούχων, αντισηπτικών, αντιβακτηριδιακών, καυστικών και γενικά απολυμαντικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό του σπιτιού. Τα προϊόντα αυτά σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς (ένζυμα και βακτήρια) που είναι και υπεύθυνα για τη φυσική επεξεργασία (διάσπαση του αποβλήτου).

Η κυριότερη και πιο συνηθισμένη αιτία διακοπής της σήψης είναι η χρήση του χλωρίου, που αποτελεί ένα ισχυρότατο αντισηπτικό, και των χλωριούχων προϊόντων. Το αποτέλεσμα της χρήσης τους είναι να σχηματίζετε λάσπη στον πάτο του βόθρου και τα λίπη, που επιπλέουν στη επιφάνεια, να κολλάνε στα τοιχώματα. Με την συνεχή συσσώρευση κλείνουν οι πόροι του χώματος και το νερό δεν μπορεί να φύγει. Χάνεται έτσι η απορροφητικότητά του και αρχίζουν τα αδειάσματα με το βυτίο αλλά και οι αφόρητες οσμές.

Η χρήση δε των καυστικών προϊόντων (καυστική ποτάσα κλπ.) που συνήθως χρησιμοποιούνται για την επαναφορά της απορροφητικότητας προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα στην επεξεργασία των αποβλήτων.


Τα συνήθη προβλήματα των εγκαταστάσεων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

1. Λίπη, λάδια και οργανικά στερεά που περιέχουν τα λύματα σταδιακά φράζουν σιφόνια, αγωγούς, βόθρους, λιποπαγίδες, φρεάτια κτλ.
2. Οι αντλίες λυμάτων και γενικά ο εξοπλισμός της εγκατάστασης καταστρέφονται από τα λιπαρά.
3. Τα συσσωρευμένα λιπαρά, καθώς αποσυντίθενται, προκαλούν έντονη δυσοσμία.
4. Οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού δε λειτουργούν σωστά, κυρίως εξαιτίας του χλωρίου και άλλων συστατικών των λυμάτων.

Η "εύκολη" λύση των καυστικών χημικών και τα μειονεκτήματά της.

Τα καυστικά χημικά διαλύουν τα συσσωρευμένα λιπαρά, όμως:
1. προκαλούν σημαντική φθορά στους σωλήνες και σε ολόκληρη την εγκατάσταση,
2. έχουν υψηλό και επαναλαμβανόμενο κόστος,
3. είναι ανθυγιεινά και επικίνδυνα και γι' αυτό απαιτούνται ειδικές στολές για τη χρήση τους,
4. διασπώνται δύσκολα και μολύνουν το περιβάλλον,
5. δεν διατηρούν το αποχετευτικό δίκτυο καθαρό, απλά το καθαρίζουν όταν έχει ήδη φράξει, με αποτέλεσμα σε περιόδους αιχμής το πρόβλημα να εμφανίζεται αιφνιδιαστικά και με μεγάλη ένταση,
6. εξολοθρεύουν τους μικροοργανισμούς του βιολογικού καθαρισμού, μειώνοντας έτσι την απόδοσή του.


Η βιολογική διάσπαση των οργανικών λιπαρών λυμάτων με το οικολογικό υγρό BIOLIC ECO CLEAN-FAT-ΒREAKER.

Το υγρό BIOLIC ECO CLEAN δρα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι καυστικό, είναι ένα βιολογικό υγρό που περιέχει φυσικά βακτήρια, τα οποία ερχόμενα σε επαφή με τα λιπαρά απόβλητα τα τρώνε ώσπου τα διαλύουν εντελώς μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες, καταπολεμώντας έτσι και τη δυσοσμία που αυτά αναδύουν. Το BIOLIC ECO CLEAN:

1. Δεν προκαλεί καμία φθορά στην εγκατάσταση,
2. Αποτελεί μία ιδιαίτερα οικονομική λύση. Αφενός η τιμή του είναι προσιτή και αφετέρου καταναλώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες (τα βακτήρια που περιέχει αναπαράγονται κάθε είκοσι λεπτά και δημιουργούν αποικίες που επιβιώνουν μέχρι να εξαντληθεί τελείως η τροφή τους).
3. Είναι απόλυτα αβλαβές για τον άνθρωπο, γιατί τα βακτήρια αυτά έχουν υποστεί αυστηρή αντιβιοτική επεξεργασία,
4. Είναι βιοδιασπώμενο και δε βλάπτει το περιβάλλον,
5. Δεν ξεβουλώνει απλά, αλλά διατηρεί σταθερά καθαρό το αποχετευτικό δίκτυο, εφόσον συνεχίζουμε να ρίχνουμε μία μικρή συμπληρωματική ποσότητα κάθε 8 με 10 ημέρες,
6. Όχι μόνο δεν εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, αλλά αντίθετα συνιστάται η τακτική χρήση του και στους βιολογικούς, ώστε να παραμένουν πάντα στα μέγιστα επίπεδα απόδοσης.

ΔΙΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ - ΒΟΘΡΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΤΟ BIOLIC ECO CLEAN, ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ, ΒΟΘΡΟΥΣ, ΑΝΟΙΚΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ, ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ.

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ.

ΕΛΑΤΤΩΝΟΝΤΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ.

ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΝΥΠΤΗΡΑ Η ΣΤΟΝ ΝΕΡΟΧΥΤΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΡΘΡΟ. ΕΤΣΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΣΑΣ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ κ.α.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ BIOLIC ECO CLEAN ΣΤΑ ΣΥΣΩΡΕΥΜΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΑΣ, ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ.
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΚΟΠΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΑΣ ΠΛΕΩΝ ΑΠΟΚΤΑ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΤΟ BIOLIC ECO CLEAN ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Κ.Α.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΣΜΩΝ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ.
ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.

 

BIOLIC ECO CLEAN:
ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.

Εκτός των λόγων που έχουν να κάνουν με την αισθητική και τη μυρωδιά, τα υγρά απόβλητα των ελαιουργείων, αν και ποικίλλουν σημαντικά, χαρακτηρίζονται συνήθως από υψηλό ρυπαντικό φορτίο, που κάνει απαγορευτική την κατάληξή τους στο νερό.

Τα Υγρά Απόβλητα Ελαιουργείων (ΥΑΕ), αν και αποτελούν υποπροϊόντα επεξεργασίας του ελαιοκάρπου, συγκαταλέγονται στα κατ' εξοχήν βεβαρημένα από πλευράς ρυπαντικού φορτίου γεωργικά βιομηχανικά απόβλητα, διότι έχουν πάρα πολύ οργανικό φορτίο. Για να κατανοήσουμε τα μεγέθη, η ετήσια παραγωγή υγρών αποβλήτων ενός τριφασικού ελαιουργείου μέσης δυναμικότητας βγάζει τα απόβλητα μιας πόλης 30.000 κατοίκων, πέρα από τα στερεά! Τα τριφασικά ελαιουργεία βγάζουν το λάδι, τα υγρά απόβλητα και τον ελαιοπυρήνα, ενώ τα διφασικά, πιο σύγχρονα, βγάζουν λάδι και το υγρό μείγμα που περιέχει μείγμα στερεών με μεγαλύτερη υγρασία, δηλαδή πάνω από 60%-65%.

Η σύστασή των αποβλήτων αυτών ποικίλλει ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, την ποικιλία, την προσβολή από έντομα, τις καλλιεργητικές συνθήκες, το στάδιο ωρίμασης του καρπού και από παράγοντες σχετικούς με τη διαδικασία εξαγωγής του ελαιολάδου.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ BIOLIC ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ Τ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Ο ΔΙΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN (ΒΙΟΦΑΤ) είναι ενα απαραίτητο οικολογικό έμεσα καθαριστικό και απολυμαντικό υγρό, για εργοστάσια που εχουν οργανικά αποβλητα η λυπαρά απόβλητα, μονάδες τροφίμων κ.α.

Το BIOLIC ECO CLEAN είναι απαραίτητο σε δήμους η κοινότητες που έχουν λιμνάζοντα ύδατα, απόβλητα που έχουν οσμές και είναι πηγή παραγωγής εντόμων. Το BIOLIC ECO CLEAN θα εξαφανίσει την τροφή τους και τις οσμές με φυσικό τρόπο θα αντιμετωπίσετε τις μολύνσεις και το τελικό υγρό είναι καθαρό και ασφαλές για χρήση σε καλλιέργειες.

Ο ΔΙΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN (ΒΙΟΦΑΤ) είναι απαραίτητος σε ξενοδοχειακές μονάδες για τον ασφαλή καθαρισμό των αποχετεύσεων καθώς και των αποβλήτων των εστιατορίων. Με το υγρό διάσπασης οργανικών ουσιών και αποβλήτων BIOLIC ECO CLEAN τα σκουπίδια μας μπορούν να μην μυρίζουν πλέον.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN
Το υγρό διάσπασης οργανικών ουσιών και αποβλήτων BIOLIC ECO CLEAN περιέχει ενεργούς μικροοργανισμούς σε λήθαργο έτοιμους να αναπαραχθούν και να πολλαπλασιαστούν μόλις το ρίξουμε σε λίγο νερό και ν αρχίσουν να τρώνε και να διασπάνε λιπαρές και μολυσματικές ουσίες.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BIOLIC ECO CLEAN

BIOLIC ECO CLEAN-FAT BREAKER

Βιολογικό υγρό διάσπασης λιπών

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΟΘΡΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΩΝ Ή ΣΤΕΓΑΝΩΝ
ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Α. Τα συνήθη προβλήματα των εγκαταστάσεων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

Λίπη, λάδια και οργανικά στερεά που περιέχουν τα λύματα σταδιακά φράζουν σιφόνια, αγωγούς, βόθρους, λιποπαγίδες, φρεάτια κτλ.
Οι αντλίες λυμάτων και γενικά ο εξοπλισμός της εγκατάστασης καταστρέφονται από τα λιπαρά.
Τα συσσωρευμένα λιπαρά, καθώς αποσυντίθενται, προκαλούν έντονη δυσοσμία.
Οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού δε λειτουργούν σωστά, κυρίως εξαιτίας του χλωρίου και άλλων συστατικών των λυμάτων.

Β. Η «εύκολη» λύση των καυστικών χημικών και τα μειονεκτήματά της.
Τα καυστικά χημικά διαλύουν εύκολα, αποτε-λεσματικά και άμεσα τα συσσωρευμένα λιπαρά, όμως:

προκαλούν σημαντική φθορά στους σωλήνες και σε ολόκληρη την εγκατάσταση,
έχουν υψηλό και επαναλαμβανόμενο κόστος,
είναι ανθυγιεινά και επικίνδυνα και γι’ αυτό απαιτούνται ειδικές στολές για τη χρήση τους,
διασπώνται δύσκολα και μολύνουν το περιβάλλον,
δεν διατηρούν το αποχετευτικό δίκτυο καθαρό, απλά το καθαρίζουν όταν έχει ήδη φράξει, με αποτέλεσμα σε περιόδους αιχμής το πρόβλημα να εμφανίζεται αιφνιδιαστικά και με μεγάλη ένταση,
εξολοθρεύουν τους μικροοργανισμούς του βιολογικού καθαρισμού, μειώνοντας έτσι την απόδοσή του.

Γ. Βιολογική διάσπαση οργανικών λιπαρών λυμάτων με το οικολογικό υγρό BIOLIC ECO CLEAN-FAT-ΒREAKER.

Ο ΔΙΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN δρα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι καυστικό, είναι ένα βιολογικό υγρό που περιέχει φυσικά βακτήρια, τα οποία ερχόμενα σε επαφή με τα λιπαρά απόβλητα τα τρώνε ώσπου τα διαλύουν εντελώς μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες (βλ. Φωτογραφίες), καταπολεμώντας έτσι και τη δυσοσμία που αυτά αναδύουν. Σε αντίθεση με τα καυστικά χημικά, το BIOLIC ECO CLEAN-BREAKER:δεν προκαλεί καμία φθορά στην εγκατάσταση, αποτελεί μία ιδιαίτερα οικονομική λύση, καθώς αφενός η τιμή του είναι προσιτή και αφετέρου καταναλώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι τα βακτήρια που περιέχει αναπαράγονται κάθε είκοσι λεπτά και δημιουργούν αποικίες που επιβιώνουν μέχρι να εξαντληθεί τελείως η τροφή τους, είναι απόλυτα αβλαβές για τον άνθρωπο, γιατί τα βακτήρια αυτά έχουν υποστεί αυστηρή αντιβιοτική επεξεργασία, είναι βιοδιασπώμενο και δε βλάπτει το περιβάλλον, δεν ξεβουλώνει απλά, αλλά διατηρεί σταθερά καθαρό το αποχετευτικό δίκτυο, εφόσον συνεχίζουμε να ρίχνουμε μία μικρή συμπληρωματική ποσότητα κάθε 8 με 10 ημέρες, όχι μόνο δεν εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, αλλά αντίθετα συνιστάται η τακτική χρήση του και στους βιολογικούς, ώστε να παραμένουν πάντα στα μέγιστα επίπεδα απόδοσης.

Ο ΔΙΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN έχει δοκιμαστεί με άριστα αποτελέσματα ακόμα και σε βάλτο στην Κέρκυρα, όπου με μία βάρκα το χύσαμε σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του βάλτου και η δυσοσμία σταδιακά εξαφανίστηκε εντελώς!

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN Σε Λιποπαγίδες, Φρεάτια, Βόθρους, Δεξαμενές.
Αρχική δοσολογία: 1 lt ΒΙΟFAT-BREAKER για κάθε 1000 lt λυμάτων προστίθεται απευθείας στο σύστημα. Επαναλάβετε τη δοσολογία κάθε 24 ώρες για 2 ή 3 ημέρες.
Συντήρηση: 0,25 lt ΒΙΟFAT-BREAKER για κάθε 1000 lt λυμάτων ανά 7 – 10 ημέρες.

Καθαρισμός Σιφονιών και Σωληνώσεων ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN.
Χρησιμοποιήστε 100 ml ΒΙΟFAT-BREAKER κάθε 8 – 10 ημέρες. Το προϊόν διερχόμενο από τις σωληνώσεις του δικτύου διασπά τα λιπαρά απόβλητα και συντηρεί το σύστημα διατηρώντας τους αγωγούς καθαρούς.

Καθαρισμός Σωλήνων, Λιποπαγίδων ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN
Η παρακάτω διαδικασία πρέπει να ακολουθείται όταν χρησιμοποιούμε το FAT-BREAKER για να διατηρούμε τις σωληνώσεις και τις λιποπαγίδες καθαρές. Εάν το σύστημα δεν έχει καθαρισθεί, χρησιμοποιούμε καθημερινώς 100 ml ΒΙΟFAT-BREAKER για κάθε 4000 lt αποβλήτων, για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια 100 ml ανά 4000 lt κάθε 7 – 10 ημέρες.
Χρησιμοποιούμε το προϊόν στις δοσολογίες που αναφέραμε όταν δεν χρησιμοποιείται το σύστημα, για να συγκρατηθεί το προϊόν μέσα στο κύκλωμα. Ξεκινάμε τη χρήση από τα ψηλότερα σημεία του συστήματος.
Εάν δεν μπορούμε να περιμένουμε 2 – 4 ώρες μετά την τελευταία χρήση χημικών ή λιπαρών που βρέθηκαν στο σύστημα, τότε θα πρέπει ν’ αφήσουμε να τρέξει κρύο νερό στις σωληνώσεις για μερικά δευτερόλεπτα, έτσι ώστε η εσωτερική θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 35o C πριν προσθέσουμε ΒΙΟFAT-BREAKER.
Χρησιμοποιώντας τακτικά το ΒΙΟFAT-BREAKER αποφεύγονται τα μπλοκαρίσμα-τα των αγωγών, η δημιουργία δυσάρεστων οσμών, και το σύστημα αποδίδει καλύτερα κατά τις περιόδους υπερφόρτωσης. Το ΒΙΟFAT-BREAKER έχει ουδέτερο PH και δεν βλάπτει το σύστημα. Αντικαθιστά τη χρήση καυστικών χημικών. Διατηρεί το σύστημα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Το ΒΙΟFAT-BREAKER δε βλάπτει το περιβάλλον. Είναι βιοδιασπώμενο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN
Εμφάνιση: Γαλακτώδες λευκό υγρό.
Οσμή: Ελαφρά αρωματισμένο.
Πλήρως διαλυτό σε νερό.
Ασφαλές στο περιβάλλον, πλήρως βιοδιασπώμενο.
Περιέχονται κατ’ ελάχιστον 10 δισεκατομμύρια αερόβια βακτήρια ανά λίτρο.
Δεν αναφλέγεται.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN
Σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το δοχείο να είναι κλειστό όταν δεν χρησιμοποιείται

ΦΥΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Αποφύγετε την εισπνοή και την επαφή με τα μάτια και το δέρμα. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό και ζητείστε ιατρική βοήθεια.
Μετά την επαφή με το δέρμα ξεπλύνετε άμεσα με άφθονο νερό.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Στις αρχές και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970, έγινε φανερό ότι η ελλιπής διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη και στα υπόλοιπα βιομηχανικά ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου, είχε δημιουργήσει σοβαρή μόλυνση σε ποταμούς, λίμνες και θάλασσες.
Η απάντηση ήταν να δημιουργηθούν νόμοι για την διαχείριση και την ποσότητα των αποβλήτων που θα μπορούσαν οι βιομηχανίες να αποβάλουν στο περιβάλλον. Στις Η.Π.Α. τέθηκαν αυστηροί κανονισμοί για την ποσότητα και την ποιότητα των αποβλήτων.
Η ομοσπονδία EPA οργανώθηκε γι΄ αυτό τον σκοπό και οι εταιρείες μηνιαίως της αναφέρουν ποσότητα και ποιότητα αποβλήτων. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι εταιρείες ελέγχονται διαρκώς και επιβάλλονται πολύ αυστηρά πρόστιμα εάν δεν τηρούν την νομοθεσία.
Έτσι οι βιομηχανίες και οι εταιρείες γενικά που έχουν απόβλητα (ξενοδοχεία, οργανισμοί κτλ.) εκπαιδεύουν το προσω-πικό τους και τηρούν τους νόμους. Το ίδιο γίνεται και στη ναυτιλία για τη μόλυνση των θαλασσών από τις σεντίνες και τις δεξαμενές. Η χρησιμοποίηση επεξεργασιών για την διάσπαση των οργανικών αποβλήτων έχει αρχίσει προ 80 ετών.
Τα τελευταία 20-25 χρόνια αυτές έχουν εξελιχθεί και έχουν μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά τους. Τώρα πια χρησιμοποιούνται φυσικά βακτήρια που ήδη υπάρχουν στα απόβλητα. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον που τους επιτρέπει να τρώνε τα οργανικά υλικά που περιέχει το σύστημα.
Αυτή η μέθοδος άρχισε να εφαρμόζεται στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και αυξήθηκε η χρησιμοποίησή της στη δεκαετία του ΄80.
Η ωφελιμότητα αυτών των βακτηρίων στη βιομηχανική επεξεργασία λυμάτων, είναι ότι μπορούν και διορθώνουν ένα σύστημα το οποίο είναι εκτός σωστής λειτουργίας, ώστε να αποφεύγονται υψηλά πρόστιμα από την διάθεση αποβλήτων ελλιπώς επεξεργασμένων. Ήδη τελευταία το ΥΠΕΧΩΔΕ, κάνει λόγο για πρόστιμα ύψους έως και 300.000 ευρώ σε ξενοδοχεία που ρίχνουν στις θάλασσες απόβλητα τα οποία είτε δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, είτε είναι ελλιπώς επεξεργασμένα.
Γι’ αυτές τις εφαρμογές προσφέρονται πλέον προϊόντα τα οποία αφενός είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αφετέρου είναι ελκυστικά στον πελάτη από οικονομική και πρακτική άποψη.
Όσο προχωρούμε στην δεκαετία του ’90, υπάρχει μια συνεχώς διογκούμενη παγκόσμια έμφαση στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Όλα δείχνουν ότι η βιοτεχνολογία θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη πολλών προϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πιστεύουμε ότι οι μεγάλες βιομηχανίες που θα κάνουν τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση των βιολογικών προϊόντων για την επίλυση των προβλημάτων, θα προτιμηθούν από τους πελάτες. Το μέλλον της βιοτεχνολογίας θα είναι συναρπαστικό.

ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα βακτήρια είναι μονοκύτταροι οργανισμοί που δε φαίνονται με γυμνό μάτι παρά μόνο με μικροσκόπιο. Αναπαράγονται διαχωριζόμενα σε δύο ομοιόμορφους οργανισμούς. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται ανά 20 λεπτά κάτω από σωστές συνθήκες. Μερικά μπορούν και δημιουργούν προστατευτικούς μανδύες αντίστασης για να προστατεύονται από αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντος. Σε αυτή τη μορφή επιζούν χωρίς να είναι ενεργά και ενεργοποιούνται όταν βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον.
Τα βακτήρια στις συσκευασίες μας είναι απόλυτα απομονωμένα από απόβλητα παρόμοια με αυτά που περιέχονται στα λύματα. Έχουν τη δυνατότητα να τρώνε και να ρευστοποιούν (επεξεργάζονται) λίπη, άμυλο, πρωτεΐνες, απορρυπαντικά και κυτταρίνη.
Δεν έχουν παραχθεί με τη μέθοδο της γενετικής μηχανικής και έχουν δοκιμαστεί προσεκτικά για να είναι ασφαλή στον άνθρωπο. Πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσεως, ώστε να χρησιμοποιούνται σωστά και να μην έρχονται σε επαφή με ανοικτά τραύματα.
Πως μπορούν τόσο μικροί οργανισμοί να επεξεργάζονται απόλυτα τα οργανικά συστατικά των αποβλήτων;
Έχουν τη δυνατότητα να τρώνε διαλυμένα οργανικά συστατικά. Αυτό επιτυγχάνεται με την έκκριση χημικών που λέγονται ένζυμα μέσα στα απόβλητα που περιβάλλουν το βακτήριο.
Αυτά τα ένζυμα διασπούν μεγάλα οργανικά μόρια σε πιο μικρά, τόσο όσο να μπορούν να μεταφερθούν διαμέσου της μεμβράνης των βακτηρίων. Αυτή η διαδικασία λέγεται απορρόφηση. Όταν τα βακτήρια μπορούν και διασπούν μεγάλα αδιάλυτα σώματα, συνδέονται μαζί τους εκκρίνοντας ένζυμα πάνω σε αυτά και στη συνέχεια γίνεται κατάτμησή τους σε μικρότερα τμήματα, κάνοντας την απορρόφηση πιο εύκολη.
Η διατροφή των βακτηρίων ονομάζεται BOD (Βιοχημική Ζήτηση Οξυγόνου). Όταν τα απόβλητα διοχετεύονται σε καθαρό περιβάλλον (ποτάμια, λίμνες, θάλασσα), αυτό σημαίνει BOD για τα βακτήρια και άμεση διέγερση για ανάπτυξή τους.
Εφόσον το οξυγόνο του περιβάλλοντος είναι περιορισμένο, αυτό θα χρησιμοποιηθεί πιο γρήγορα από τα βακτήρια.
Το EPA (Environmental Protection Agency) έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για τα απόβλητα, πόσα βακτήρια επιτρέπεται να αποβάλλει ένα σύστημα επεξεργασίας. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται είναι τα αιωρούμενα στερεά που θολώνουν την επιφάνεια του νερού και δεν επιτρέπουν τη διάχυση του ηλιακού φωτός.
Όταν όμως τα απόβλητα έχουν την σωστή αντιμετώπιση, τα βακτήρια τα απορροφάνε ή ενώνονται μαζί τους και κατακάθονται στον πυθμένα. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να γνωρίζουμε πόση οξυγόνωση απαιτείται και ποιες είναι οι σωστές συνθήκες για να έχουμε σωστή επεξεργασία.
Εφόσον τα πιο πολλά βακτήρια χρειάζονται οξυγόνο για να αναπτυχθούν, σημαντική είναι η ύπαρξη οξυγόνου στο σύστημα.
Στις σηπτικές δεξαμενές είναι μικρή η ύπαρξη οξυγόνου γι’ αυτό και η διάσπαση είναι πιο αργή.
Σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη των βακτηρίων είναι το pH και η θερμοκρασία. Το pH πρέπει να είναι μεταξύ 5,5 και 8,5, με ιδανικό το 7,2. Η ταχεία ανάπτυξη των βακτηρίων μειώνει το pH και δημιουργείται υποπροϊόν οξύ και μεταβολή του οξυγόνου σε διοξείδιο του άνθρακος. Η σωστή θερμοκρασία για να αναπτυχθούν τα βακτήρια είναι 35ºC. Η ανάπτυξη αρχίζει από τους 7,2ºC και έως τους 43,3ºC έχουμε σωστή ανάπτυξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των βακτηρίων.
Υπολογίζεται ότι κάθε πτώση της θερμοκρασίας κατά 10ºC μειώνει τον μεταβολισμό τους κατά περίπου 50% και έτσι η ανάπτυξή τους γίνεται πιο αργή.
Τα βακτήρια, όπως και τα φυτά, χρειάζονται αμμωνία και ενώσεις ορθοφωσφόρου για την ανάπτυξή τους. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στα ανθρώπινα απόβλητα και στα απορρυπαντικά που πέφτουν στις αποχετεύσεις των χώρων υγιεινής και των βιομηχανιών.
Οι μεγάλες ποσότητες μετάλλων, όπως είναι ο μόλυβδος, το ασήμι, ο υδράργυρος, το αρσενικό κ.ά., είναι επιβλαβείς στον άνθρωπο, ομοίως και στα βακτήρια, τα οποία δεν έχουν την ικανότητα να τα διασπάσουν. Επίσης, επιβλαβείς είναι και οι μεγάλες ποσότητες αλάτων που υπάρχουν στα συστήματα, γι’ αυτό προσπαθούμε τα βακτήρια που χρησιμοποιούμε να είναι ανεκτικά στα άλατα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΥΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Γνωρίζοντας πλέον σε ποιο περιβάλλον ζουν και αναπτύσσονται τα βακτήρια, ας δούμε πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην επεξεργασία των αποβλήτων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα σωστά βακτήρια για τη διάσπαση των αποβλήτων σε ορισμένο χρόνο.
Πρέπει να λάβουμε υπόψη:
1. Το χρονικό διάστημα της διάσπασης
2. Το είδος και την ισχύ της διάσπασης.
3. Το περιβάλλον μέσα στο σύστημα επεξεργασίας των αποβλήτων.
Το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο για τη διάσπαση αποβλήτων από τα βακτήρια ονομάζεται RETENTION TIME.
Όσο μεγαλύτερο είναι το RETENTION TIME, τόσο περισσότερα απόβλητα διασπώνται. Τα περισσότερα συστήματα έχουν συνεχή ροή αποβλήτων.
Έτσι, έχουμε μεγάλες ποσότητες βακτηρίων έτοιμων να πραγματοποιήσουν διάσπαση μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων αλλά και σημαντική ποσότητα βακτηρίων που είναι έτοιμα για αναπαραγωγή.
Τα πρόσθετα βακτήρια που ρίχνουμε στο σύστημα βοηθούν τα ήδη υπάρχοντα για πιο γρήγορη διάσπαση των αποβλήτων σε δύσκολες περιπτώσεις, όταν τα υπάρχοντα στο σύστημα δεν επαρκούν ποσοτικά ή δεν έχουν επαρκή ικανότητα γι’ αυτό.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ BIOLIC ECO CLEAN-BREAKER
Είναι διαθέσιμα σε υγρή μορφή, μαζί με επιφανειοδραστικά στοιχεία σε προσεκτικά ισορροπημένη αναλογία. Τα επιφανειοδραστικά στοιχεία έχουν σαν σκοπό την έναρξη της ανάπτυξης των βακτηρίων όταν αυτά τοποθετούνται στο σύστημα για τη διάσπαση των αποβλήτων.
Τα βακτήρια είναι σε τύπο «σπόρου» και σε ανενεργό κατάσταση, μέχρι να βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον, στο σύστημα. Όταν προστεθούν τα βακτήρια στο σύστημα, υπάρχει ένας μικρός χρόνος προσαρμογής τους στο περιβάλλον.
Με τον καθαρισμό των δεξαμενών τα βακτήρια αυξάνονται αναλόγως της υπάρχουσας στις δεξαμενές «τροφής». Όταν τελειώσουν την διάσπαση των αποβλήτων, ο μεγαλύτερος αριθμός των βακτηρίων πεθαίνει και ο πληθυσμός τους επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΤΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN
pH: 5,5 – 8,5 (ιδανικό 7,2)
Διασκορπισμένο: Ο2 1 – 2 ΡΡΜ
Θερμοκρασία: 7,2 – 43,3ºC (ιδανικό 35ºC)
Αμμωνία: 5 ΡΡΜ
Ορθοφωσφορικές ενώσεις: 3 PPM
Ανάμιξη: Πλήρης
Χρόνος δράσεως: 24 – 48 ώρες ελάχιστο

Ο ΔΙΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ BIOLIC ECO CLEAN ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Με την ανάπτυξη αυτών των προϊόντων έχουν καταργηθεί οι παλιές μέθοδοι καθαρισμού των δεξαμενών, εργάτες με ειδικές στολές και καθαρισμός με μηχανικά μέσα, ούτε πλέον χρειάζεται η χρησιμοποίηση οξέων ή άλλων επικίνδυνων καυστικών προϊόντων, τα οποία δεν απορροφώνται από το περιβάλλον.
Μεγάλη εφαρμογή υπάρχει στη συντήρηση και τον καθαρισμό των αποχετευτικών δικτύων στις τουαλέτες και τις κουζίνες στα ξενοδοχεία, σε βιομηχανίες, πλοία, σκάφη αναψυχής κτλ.
Διασπώντας τα λιπαρά των αποβλήτων, περιορίζονται οι οσμές και το σύστημα των σωληνώσεων μένει καθαρό.
Η μέθοδος της συνεχούς και προγραμματισμένης χρήσης βιολογικών προϊόντων εφαρμόζεται ήδη σε έκταση στη ναυτιλία και στη βιομηχανία.

BIOLIC ECO CLEAN

Βιολογικό υγρό διάσπασης λιπών και οερανικών ουσιών

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΟΘΡΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΩΝ Ή ΣΤΕΓΑΝΩΝ
ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ για το BIOLIC ECO CLEAN:

Α. Τα συνήθη προβλήματα των εγκαταστάσεων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

Λίπη, λάδια και οργανικά στερεά που περιέχουν τα λύματα σταδιακά φράζουν σιφόνια, αγωγούς, βόθρους, λιποπαγίδες, φρεάτια κτλ.
Οι αντλίες λυμάτων και γενικά ο εξοπλισμός της εγκατάστασης καταστρέφονται από τα λιπαρά.
Τα συσσωρευμένα λιπαρά, καθώς αποσυντίθενται, προκαλούν έντονη δυσοσμία.
Οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού δε λειτουργούν σωστά, κυρίως εξαιτίας του χλωρίου και άλλων συστατικών των λυμάτων.

Β. Η «εύκολη» λύση των καυστικών χημικών και τα μειονεκτήματά της.
Τα καυστικά χημικά διαλύουν εύκολα, αποτε-λεσματικά και άμεσα τα συσσωρευμένα λιπαρά, όμως:

προκαλούν σημαντική φθορά στους σωλήνες και σε ολόκληρη την εγκατάσταση,
έχουν υψηλό και επαναλαμβανόμενο κόστος,
είναι ανθυγιεινά και επικίνδυνα και γι’ αυτό απαιτούνται ειδικές στολές για τη χρήση τους,
διασπώνται δύσκολα και μολύνουν το περιβάλλον,
δεν διατηρούν το αποχετευτικό δίκτυο καθαρό, απλά το καθαρίζουν όταν έχει ήδη φράξει, με αποτέλεσμα σε περιόδους αιχμής το πρόβλημα να εμφανίζεται αιφνιδιαστικά και με μεγάλη ένταση,
εξολοθρεύουν τους μικροοργανισμούς του βιολογικού καθαρισμού, μειώνοντας έτσι την απόδοσή του.

Γ. Βιολογική διάσπαση οργανικών λιπαρών λυμάτων με το οικολογικό υγρό BIOLIC ECO CLEAN-FAT-ΒREAKER.

Το υγρό BIOLIC ECO CLEAN-FAT-BREAKER δρα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι καυστικό, είναι ένα βιολογικό υγρό που περιέχει φυσικά βακτήρια, τα οποία ερχόμενα σε επαφή με τα λιπαρά απόβλητα τα τρώνε ώσπου τα διαλύουν εντελώς μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες (βλ. Φωτογραφίες), καταπολεμώντας έτσι και τη δυσοσμία που αυτά αναδύουν. Σε αντίθεση με τα καυστικά χημικά, το BIOLIC ECO CLEAN-BREAKER:

δεν προκαλεί καμία φθορά στην εγκατάσταση,
αποτελεί μία ιδιαίτερα οικονομική λύση, καθώς αφενός η τιμή του είναι προσιτή και αφετέρου καταναλώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι τα βακτήρια που περιέχει αναπαράγονται κάθε είκοσι λεπτά και δημιουργούν αποικίες που επιβιώνουν μέχρι να εξαντληθεί τελείως η τροφή τους,
είναι απόλυτα αβλαβές για τον άνθρωπο, γιατί τα βακτήρια αυτά έχουν υποστεί αυστηρή αντιβιοτική επεξεργασία,
είναι βιοδιασπώμενο και δε βλάπτει το περιβάλλον,
δεν ξεβουλώνει απλά, αλλά διατηρεί σταθερά καθαρό το αποχετευτικό δίκτυο, εφόσον συνεχίζουμε να ρίχνουμε μία μικρή συμπληρωματική ποσότητα κάθε 8 με 10 ημέρες,
όχι μόνο δεν εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, αλλά αντίθετα συνιστάται η τακτική χρήση του και στους βιολογικούς, ώστε να παραμένουν πάντα στα μέγιστα επίπεδα απόδοσης.

Το BIOLIC ECO CLEAN-BREAKER έχει δοκιμαστεί με άριστα αποτελέσματα ακόμα και σε βάλτο στην Κέρκυρα, όπου με μία βάρκα το χύσαμε σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του βάλτου και η δυσοσμία σταδιακά εξαφανίστηκε εντελώς!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Σε Λιποπαγίδες, Φρεάτια, Βόθρους, Δεξαμενές.
Αρχική δοσολογία: 1 lt ΒΙΟFAT-BREAKER για κάθε 1000 lt λυμάτων προστίθεται απευθείας στο σύστημα. Επαναλάβετε τη δοσολογία κάθε 24 ώρες για 2 ή 3 ημέρες.
Συντήρηση: 0,25 lt ΒΙΟFAT-BREAKER για κάθε 1000 lt λυμάτων ανά 7 – 10 ημέρες.

Καθαρισμός Σιφονιών και Σωληνώσεων και δεξαμενών λυμάτων (βόθρων στεγανών η αποροφητικών).
Χρησιμοποιήστε 100 ml ΒΙΟFAT-BREAKER κάθε 8 – 10 ημέρες. Το προϊόν διερχόμενο από τις σωληνώσεις του δικτύου διασπά τα λιπαρά απόβλητα και συντηρεί το σύστημα διατηρώντας τους αγωγούς καθαρούς.

Καθαρισμός Σωλήνων, Λιποπαγίδων
Η παρακάτω διαδικασία πρέπει να ακολουθείται όταν χρησιμοποιούμε το ΒΙΟFAT-BREAKER για να διατηρούμε τις σωληνώσεις και τις λιποπαγίδες καθαρές. Εάν το σύστημα δεν έχει καθαρισθεί, χρησιμοποιούμε καθημερινώς 100 ml ΒΙΟFAT-BREAKER για κάθε 4000 lt αποβλήτων, για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια 100 ml ανά 4000 lt κάθε 7 – 10 ημέρες.
Χρησιμοποιούμε το προϊόν στις δοσολογίες που αναφέραμε όταν δεν χρησιμοποιείται το σύστημα, για να συγκρατηθεί το προϊόν μέσα στο κύκλωμα. Ξεκινάμε τη χρήση από τα ψηλότερα σημεία του συστήματος.
Εάν δεν μπορούμε να περιμένουμε 2 – 4 ώρες μετά την τελευταία χρήση χημικών ή λιπαρών που βρέθηκαν στο σύστημα, τότε θα πρέπει ν’ αφήσουμε να τρέξει κρύο νερό στις σωληνώσεις για μερικά δευτερόλεπτα, έτσι ώστε η εσωτερική θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 35o C πριν προσθέσουμε ΒΙΟFAT-BREAKER.
Χρησιμοποιώντας τακτικά το ΒΙΟFAT-BREAKER αποφεύγονται τα μπλοκαρίσμα-τα των αγωγών, η δημιουργία δυσάρεστων οσμών, και το σύστημα αποδίδει καλύτερα κατά τις περιόδους υπερφόρτωσης. Το ΒΙΟFAT-BREAKER έχει ουδέτερο PH και δεν βλάπτει το σύστημα. Αντικαθιστά τη χρήση καυστικών χημικών. Διατηρεί το σύστημα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Το BIOLIC ECO CLEAN-BREAKER δε βλάπτει το περιβάλλον. Είναι βιοδιασπώμενο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Εμφάνιση: Γαλακτώδες λευκό υγρό.
Οσμή: Ελαφρά αρωματισμένο.
Πλήρως διαλυτό σε νερό.
Ασφαλές στο περιβάλλον, πλήρως βιοδιασπώμενο.
Περιέχονται κατ’ ελάχιστον 10 δισεκατομμύρια αερόβια βακτήρια ανά λίτρο.
Δεν αναφλέγεται.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το δοχείο να είναι κλειστό όταν δεν χρησιμοποιείται

ΦΥΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Αποφύγετε την εισπνοή και την επαφή με τα μάτια και το δέρμα. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό και ζητείστε ιατρική βοήθεια.
Μετά την επαφή με το δέρμα ξεπλύνετε άμεσα με άφθονο νερό.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Στις αρχές και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970, έγινε φανερό ότι η ελλιπής διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη και στα υπόλοιπα βιομηχανικά ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου, είχε δημιουργήσει σοβαρή μόλυνση σε ποταμούς, λίμνες και θάλασσες.
Η απάντηση ήταν να δημιουργηθούν νόμοι για την διαχείριση και την ποσότητα των αποβλήτων που θα μπορούσαν οι βιομηχανίες να αποβάλουν στο περιβάλλον. Στις Η.Π.Α. τέθηκαν αυστηροί κανονισμοί για την ποσότητα και την ποιότητα των αποβλήτων.
Η ομοσπονδία EPA οργανώθηκε γι΄ αυτό τον σκοπό και οι εταιρείες μηνιαίως της αναφέρουν ποσότητα και ποιότητα αποβλήτων. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι εταιρείες ελέγχονται διαρκώς και επιβάλλονται πολύ αυστηρά πρόστιμα εάν δεν τηρούν την νομοθεσία.
Έτσι οι βιομηχανίες και οι εταιρείες γενικά που έχουν απόβλητα (ξενοδοχεία, οργανισμοί κτλ.) εκπαιδεύουν το προσω-πικό τους και τηρούν τους νόμους. Το ίδιο γίνεται και στη ναυτιλία για τη μόλυνση των θαλασσών από τις σεντίνες και τις δεξαμενές. Η χρησιμοποίηση επεξεργασιών για την διάσπαση των οργανικών αποβλήτων έχει αρχίσει προ 80 ετών.
Τα τελευταία 20-25 χρόνια αυτές έχουν εξελιχθεί και έχουν μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά τους. Τώρα πια χρησιμοποιούνται φυσικά βακτήρια που ήδη υπάρχουν στα απόβλητα. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον που τους επιτρέπει να τρώνε τα οργανικά υλικά που περιέχει το σύστημα.
Αυτή η μέθοδος άρχισε να εφαρμόζεται στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και αυξήθηκε η χρησιμοποίησή της στη δεκαετία του ΄80.
Η ωφελιμότητα αυτών των βακτηρίων στη βιομηχανική επεξεργασία λυμάτων, είναι ότι μπορούν και διορθώνουν ένα σύστημα το οποίο είναι εκτός σωστής λειτουργίας, ώστε να αποφεύγονται υψηλά πρόστιμα από την διάθεση αποβλήτων ελλιπώς επεξεργασμένων. Ήδη τελευταία το ΥΠΕΧΩΔΕ, κάνει λόγο για πρόστιμα ύψους έως και 300.000 ευρώ σε ξενοδοχεία που ρίχνουν στις θάλασσες απόβλητα τα οποία είτε δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, είτε είναι ελλιπώς επεξεργασμένα.
Γι’ αυτές τις εφαρμογές προσφέρονται πλέον προϊόντα τα οποία αφενός είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αφετέρου είναι ελκυστικά στον πελάτη από οικονομική και πρακτική άποψη.
Όσο προχωρούμε στην δεκαετία του ’90, υπάρχει μια συνεχώς διογκούμενη παγκόσμια έμφαση στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Όλα δείχνουν ότι η βιοτεχνολογία θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη πολλών προϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πιστεύουμε ότι οι μεγάλες βιομηχανίες που θα κάνουν τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση των βιολογικών προϊόντων για την επίλυση των προβλημάτων, θα προτιμηθούν από τους πελάτες. Το μέλλον της βιοτεχνολογίας θα είναι συναρπαστικό.

ΒΑΚΤΗΡΙΑ BIOLIC ECO CLEAN ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα βακτήρια είναι μονοκύτταροι οργανισμοί που δε φαίνονται με γυμνό μάτι παρά μόνο με μικροσκόπιο. Αναπαράγονται διαχωριζόμενα σε δύο ομοιόμορφους οργανισμούς. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται ανά 20 λεπτά κάτω από σωστές συνθήκες. Μερικά μπορούν και δημιουργούν προστατευτικούς μανδύες αντίστασης για να προστατεύονται από αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντος. Σε αυτή τη μορφή επιζούν χωρίς να είναι ενεργά και ενεργοποιούνται όταν βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον.
Τα βακτήρια στις συσκευασίες μας είναι απόλυτα απομονωμένα από απόβλητα παρόμοια με αυτά που περιέχονται στα λύματα. Έχουν τη δυνατότητα να τρώνε και να ρευστοποιούν (επεξεργάζονται) λίπη, άμυλο, πρωτεΐνες, απορρυπαντικά και κυτταρίνη.
Δεν έχουν παραχθεί με τη μέθοδο της γενετικής μηχανικής και έχουν δοκιμαστεί προσεκτικά για να είναι ασφαλή στον άνθρωπο. Πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσεως, ώστε να χρησιμοποιούνται σωστά και να μην έρχονται σε επαφή με ανοικτά τραύματα.
Πως μπορούν τόσο μικροί οργανισμοί να επεξεργάζονται απόλυτα τα οργανικά συστατικά των αποβλήτων;
Έχουν τη δυνατότητα να τρώνε διαλυμένα οργανικά συστατικά. Αυτό επιτυγχάνεται με την έκκριση χημικών που λέγονται ένζυμα μέσα στα απόβλητα που περιβάλλουν το βακτήριο.
Αυτά τα ένζυμα διασπούν μεγάλα οργανικά μόρια σε πιο μικρά, τόσο όσο να μπορούν να μεταφερθούν διαμέσου της μεμβράνης των βακτηρίων. Αυτή η διαδικασία λέγεται απορρόφηση. Όταν τα βακτήρια μπορούν και διασπούν μεγάλα αδιάλυτα σώματα, συνδέονται μαζί τους εκκρίνοντας ένζυμα πάνω σε αυτά και στη συνέχεια γίνεται κατάτμησή τους σε μικρότερα τμήματα, κάνοντας την απορρόφηση πιο εύκολη.
Η διατροφή των βακτηρίων ονομάζεται BOD (Βιοχημική Ζήτηση Οξυγόνου). Όταν τα απόβλητα διοχετεύονται σε καθαρό περιβάλλον (ποτάμια, λίμνες, θάλασσα), αυτό σημαίνει BOD για τα βακτήρια και άμεση διέγερση για ανάπτυξή τους.
Εφόσον το οξυγόνο του περιβάλλοντος είναι περιορισμένο, αυτό θα χρησιμοποιηθεί πιο γρήγορα από τα βακτήρια.
Το EPA (Environmental Protection Agency) έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για τα απόβλητα, πόσα βακτήρια επιτρέπεται να αποβάλλει ένα σύστημα επεξεργασίας. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται είναι τα αιωρούμενα στερεά που θολώνουν την επιφάνεια του νερού και δεν επιτρέπουν τη διάχυση του ηλιακού φωτός.
Όταν όμως τα απόβλητα έχουν την σωστή αντιμετώπιση, τα βακτήρια τα απορροφάνε ή ενώνονται μαζί τους και κατακάθονται στον πυθμένα. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να γνωρίζουμε πόση οξυγόνωση απαιτείται και ποιες είναι οι σωστές συνθήκες για να έχουμε σωστή επεξεργασία.
Εφόσον τα πιο πολλά βακτήρια χρειάζονται οξυγόνο για να αναπτυχθούν, σημαντική είναι η ύπαρξη οξυγόνου στο σύστημα.
Στις σηπτικές δεξαμενές είναι μικρή η ύπαρξη οξυγόνου γι’ αυτό και η διάσπαση είναι πιο αργή.
Σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη των βακτηρίων είναι το pH και η θερμοκρασία. Το pH πρέπει να είναι μεταξύ 5,5 και 8,5, με ιδανικό το 7,2. Η ταχεία ανάπτυξη των βακτηρίων μειώνει το pH και δημιουργείται υποπροϊόν οξύ και μεταβολή του οξυγόνου σε διοξείδιο του άνθρακος. Η σωστή θερμοκρασία για να αναπτυχθούν τα βακτήρια είναι 35ºC. Η ανάπτυξη αρχίζει από τους 7,2ºC και έως τους 43,3ºC έχουμε σωστή ανάπτυξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των βακτηρίων.
Υπολογίζεται ότι κάθε πτώση της θερμοκρασίας κατά 10ºC μειώνει τον μεταβολισμό τους κατά περίπου 50% και έτσι η ανάπτυξή τους γίνεται πιο αργή.
Τα βακτήρια, όπως και τα φυτά, χρειάζονται αμμωνία και ενώσεις ορθοφωσφόρου για την ανάπτυξή τους. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στα ανθρώπινα απόβλητα και στα απορρυπαντικά που πέφτουν στις αποχετεύσεις των χώρων υγιεινής και των βιομηχανιών.
Οι μεγάλες ποσότητες μετάλλων, όπως είναι ο μόλυβδος, το ασήμι, ο υδράργυρος, το αρσενικό κ.ά., είναι επιβλαβείς στον άνθρωπο, ομοίως και στα βακτήρια, τα οποία δεν έχουν την ικανότητα να τα διασπάσουν. Επίσης, επιβλαβείς είναι και οι μεγάλες ποσότητες αλάτων που υπάρχουν στα συστήματα, γι’ αυτό προσπαθούμε τα βακτήρια που χρησιμοποιούμε να είναι ανεκτικά στα άλατα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ BIOLIC ECO CLEAN ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Γνωρίζοντας πλέον σε ποιο περιβάλλον ζουν και αναπτύσσονται τα βακτήρια, ας δούμε πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην επεξεργασία των αποβλήτων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα σωστά βακτήρια για τη διάσπαση των αποβλήτων σε ορισμένο χρόνο.
Πρέπει να λάβουμε υπόψη:
1. Το χρονικό διάστημα της διάσπασης
2. Το είδος και την ισχύ της διάσπασης.
3. Το περιβάλλον μέσα στο σύστημα επεξεργασίας των αποβλήτων.
Το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο για τη διάσπαση αποβλήτων από τα βακτήρια ονομάζεται RETENTION TIME.
Όσο μεγαλύτερο είναι το RETENTION TIME, τόσο περισσότερα απόβλητα διασπώνται. Τα περισσότερα συστήματα έχουν συνεχή ροή αποβλήτων.
Έτσι, έχουμε μεγάλες ποσότητες βακτηρίων έτοιμων να πραγματοποιήσουν διάσπαση μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων αλλά και σημαντική ποσότητα βακτηρίων που είναι έτοιμα για αναπαραγωγή.
Τα πρόσθετα βακτήρια που ρίχνουμε στο σύστημα βοηθούν τα ήδη υπάρχοντα για πιο γρήγορη διάσπαση των αποβλήτων σε δύσκολες περιπτώσεις, όταν τα υπάρχοντα στο σύστημα δεν επαρκούν ποσοτικά ή δεν έχουν επαρκή ικανότητα γι’ αυτό.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ BIOLIC ECO CLEAN-BREAKER
Είναι διαθέσιμα σε υγρή μορφή, μαζί με επιφανειοδραστικά στοιχεία σε προσεκτικά ισορροπημένη αναλογία. Τα επιφανειοδραστικά στοιχεία έχουν σαν σκοπό την έναρξη της ανάπτυξης των βακτηρίων όταν αυτά τοποθετούνται στο σύστημα για τη διάσπαση των αποβλήτων.
Τα βακτήρια είναι σε τύπο «σπόρου» και σε ανενεργό κατάσταση, μέχρι να βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον, στο σύστημα. Όταν προστεθούν τα βακτήρια στο σύστημα, υπάρχει ένας μικρός χρόνος προσαρμογής τους στο περιβάλλον.
Με τον καθαρισμό των δεξαμενών τα βακτήρια αυξάνονται αναλόγως της υπάρχουσας στις δεξαμενές «τροφής». Όταν τελειώσουν την διάσπαση των αποβλήτων, ο μεγαλύτερος αριθμός των βακτηρίων πεθαίνει και ο πληθυσμός τους επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
pH: 5,5 – 8,5 (ιδανικό 7,2)
Διασκορπισμένο: Ο2 1 – 2 ΡΡΜ
Θερμοκρασία: 7,2 – 43,3ºC (ιδανικό 35ºC)
Αμμωνία: 5 ΡΡΜ
Ορθοφωσφορικές ενώσεις: 3 PPM
Ανάμιξη: Πλήρης
Χρόνος δράσεως: 24 – 48 ώρες ελάχιστο

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Με την ανάπτυξη αυτών των προϊόντων έχουν καταργηθεί οι παλιές μέθοδοι καθαρισμού των δεξαμενών, εργάτες με ειδικές στολές και καθαρισμός με μηχανικά μέσα, ούτε πλέον χρειάζεται η χρησιμοποίηση οξέων ή άλλων επικίνδυνων καυστικών προϊόντων, τα οποία δεν απορροφώνται από το περιβάλλον.
Μεγάλη εφαρμογή υπάρχει στη συντήρηση και τον καθαρισμό των αποχετευτικών δικτύων στις τουαλέτες και τις κουζίνες στα ξενοδοχεία, σε βιομηχανίες, πλοία, σκάφη αναψυχής κτλ.
Διασπώντας τα λιπαρά των αποβλήτων, περιορίζονται οι οσμές και το σύστημα των σωληνώσεων μένει καθαρό.
Η μέθοδος της συνεχούς και προγραμματισμένης χρήσης βιολογικών προϊόντων εφαρμόζεται ήδη σε έκταση στη ναυτιλία και στη βιομηχανία.

*οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ

 

BIOLIC ECO CLEAN: ΧΡΗΣΗ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:BIOLIC ECO CLEAN


ΒΑΚΤΗΡΙΑ του BIOLIC ECO CLEAN ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ τους ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ BIOLIC ECO CLEAN ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ BIOLIC ECO CLEAN


BIOLIC ECO CLEAN: ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ


ΕΦΑΡΜΟΓΗ BIOLIC ECO CLEAN ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΛΟΙΟΥΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΚΟΝΗ & ΥΓΡΑ ΕΔΩ


Σχόλια πελατών:

Είχαμε πουρί στο λουτρό το οποίο δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ουτε με τα υσχιρά καθαριστικά και μέσα σε μια εβδομάδα έφυγε με το BIOLIC ECO CLEAN.
Δ.Μακρής
Αθήνα

 

 

 

 

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. ΔΩΡΑ. ΑΓΟΡΕΣ.        ΔΩΡΑ. ΑΞΕΣΟΥΑΡ. ΦΘΗΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: Κεντρική Σελίδα        ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
 Advertised by Ati Advertising on se.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι τιμές ενδέχεται να επιβαρύνονται με τυχόν έξοδα αποστολής, έξοδα συσκευασίας και άλλες επιβαρύνσεις.

Το υγρό διάσπασης οργανικών ουσιών και αποβλήτων BIOLIC ECO CLEAN είναι απαρραίτητο σε ολα τα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων και αυτόνομων βιολογικών καθαρισμών καθώς και για οικιακά λύματα που χύνονται στην αποχέτευση.

Το παράδειγμα μιας τεχνολογίας για όλους. Τι είναι οι ΕΜ;

Oπως είναι γνωστό στη φύση, με βάση τη δράση τους, υπάρχουν 3 ειδών μικροοργανισμοί: α) οι αναγεννητικοί (που είναι γενικώς ωφέλιμοι και είναι το 10% περίπου) β) οι εκφυλιστικοί (παθογόνοι, άλλο ένα περίπου 10%) και γ) οι ουδέτεροι (οπορτουνιστές-καιροσκόποι το υπόλοιπο 80%).

Οι ΕΜ(στα Αγγλικά: Effective Microorganisms) είναι ένα μείγμα επιλεγμένων μικροοργανισμών που υπάρχουν στη φύση(δεν πρόκειται για γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς) και που χαρακτηρίζονται από αναγεννητική δράση. Μπορούν άμεσα και έμμεσα να αναστείλουν διαδικασίες σήψης και εκφυλισμού σε ένα σύστημα ,που εφαρμόζονται, να το αναζωογονήσουν και να το διατηρήσουν σε υγιή κατάσταση. Αυτό το επιτυγχάνουν από τη μία με το να αδρανοποιήσουν τους εκφυλιστικούς που είναι υπεύθυνοι για τις διαδικασίες σήψης και αποσάθρωσης των υλικών και από την άλλη με το να στρέψουν τους ουδέτερους, μέσω της επικράτησης, στη διαδικασία της αναγέννησης.

Αυτό σημαίνει ότι αν σε ένα χώρο έχουν επικρατήσει οι εκφυλιστικοί, τότε το 90% των μικροοργανισμών (και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης: μια κουταλιά χώμα περιέχει δισεκατομμύρια μικροοργανισμούς) δουλεύουν για τη σήψη. Αν καταφέρουμε να επικρατήσουν οι αναγεννητικοί τότε το σύνολό τους σχεδόν (αφού θα έχουν εξαλειφθεί οι συνθήκες δράσης των εκφυλιστικών που αδρανοποιούνται) θα δουλεύουν για την αναγέννηση με τη διαδικασία της ένζυμης αποδόμησης-αναδόμησης κατά την οποία υπάρχουν ελάχιστες απώλειες.

Οικιακός βιολογικός
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Ελλάδος στερούνται ενός αγαθού που για τους υπόλοιπους φαντάζει τόσο βασικό και αυτονόητο. Στερούνται του δικτύου αποχέτευσης, το σύνολο δηλαδή των σωληνώσεων που θα παραλάβουν τα λύματα που δημιουργούμε στο σπίτι μας και θα τα οδηγήσουν στις κεντρικές μονάδες βιολογικού καθαρισμού, προκειμένου να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος των μικροοργανισμών και των ακαθαρσιών και να επιστρέψει το νερό στη θάλασσα. Για το λόγο αυτό, όλα αυτά τα νοικοκυριά αναγκάζονται να ρίχνουν τα λύματά τους σε κάποιο βόθρο.


Οι βόθροι όμως που χρησιμοποιούσαμε μέχρι πριν μερικά χρόνια παρουσίαζαν σημαντικά προβλήματα. Οι μεν στεγανοί απαιτούν πολύ συχνό άδειασμα, άρα οικονομική επιβάρυνση ενώ όλοι θυμόμαστε την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην ανατολική Αττική με την απεργία των οδηγών βυτιοφόρων. Οι βόθροι γέμισαν και οι ιδιοκτήτες τους αναγκάζονταν να τους αδειάζουν στους δρόμους. Οι δε απορροφητικοί, πέρα από τους πάρα πολλούς νομικούς περιορισμούς που τους συνοδεύουν, οδηγούν τα λύματα χωρίς καμία επεξεργασία στον υδροφόρο ορίζοντα, μεταφέροντας παράλληλα και όλες τις επιβαρυντικές για το περιβάλλον και για την υγεία μας ουσίες.

Τη λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα φαίνεται ότι μπορούν να προσφέρουν οι βιολογικοί βόθροι. Οι βιολογικοί βόθροι είναι στην πραγματικότητα μικρές μονάδες βιολογικού καθαρισμού. Συγκεντρώνουν δηλαδή τα λύματα από το σπίτι μας σε μία δεξαμενή, κατακάθεται η λυματολάσπη η οποία διασπάται με τη βοήθεια μικροοργανισμών. Κατόπιν το νερό, καθαρισμένο μεταφέρεται σε μία άλλη δεξαμενή και από εκεί εξέρχεται έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε για πότισμα του κήπου μας.

Η επεξεργασία της λυματολάσπης μπορεί να γίνει είτε αερόβια είτε αναερόβια. Όπως και τα ονόματα αφήνουν να εννοηθεί, αερόβια είναι η επεξεργασία που γίνεται με την παρουσία περίσσειας οξυγόνου ενώ αναερόβια χωρίς την ανάγκη του αέρα. Η αερόβια κοστίζει περισσότερο, καθώς πρέπει να προσάγουμε τον αέρα στο χώρο της δεξαμενής. Έχει όμως καλύτερη απόδοση, διασπά πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερο ποσοστό τη λυματολάσπη.

Οι βιολογικοί βόθροι έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα που τους κάνουν μια ικανοποιητική επιλογή. Έχουν σχεδόν μηδαμινό κόστος λειτουργίας, δεν απαιτούν κάθε λίγο και λιγάκι άδειασμα από βυτιοφόρο, ενώ μας προσφέρουν και μια σημαντική ποσότητα νερού η οποία υπεδάφια ποτίζει κατευθείαν τον κήπο μας. Επιπλέον φροντίζει το περιβάλλον μας καθώς δεν απελευθερώνονται στον υδροφόρο ορίζοντα άζωτο και φωσφορικά το οποία ευθύνονται για τον ευτροφισμό, την υπερβολική ανάπτυξη δηλαδή κάποιων ειδών σε βάρος κάποιων άλλων, με άμεσο αποτέλεσμα τη διατάραξη της ισορροπίας και της τροφικής αλυσίδας στη φύση.

Βέβαια θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με την ποιότητα των λυμάτων που απορρίπτουμε σε έναν βιολογικό βόθρο. Λίπη και δραστικά καθαριστικά, όπως το χλώριο, είναι ικανά να σκοτώσουν τους απαραίτητους για την επεξεργασία των λυμάτων μικροοργανισμούς. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση διακοπτόμενης λειτουργίας, όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε μία εξοχική κατοικία όπου ο βόθρος χρησιμοποιείται λίγες μέρες το έτος, υπάρχει ο κίνδυνος να πεθάνουν οι μικροοργανισμοί και άρα να χρειάζονται αντικατάσταση. Υπάρχουν βέβαια και βιολογικοί που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο αυτό, επιβάλλεται όμως να ληφθεί ειδική μέριμνα.

Όπως και κάθε άλλη συσκευή, έτσι και οι βιολογικοί βόθροι χρειάζονται μία περιοδική συντήρηση. Κάθε δύο χρόνια περίπου πρέπει να καλέσουμε ειδικό τεχνικό ο οποίος θα ελέγξει τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο βόθρο μας καθώς και την αποτελεσματικότητα του. Επίσης θα πρέπει κατά καιρούς να απομακρύνεται η λυματολάσπη που συσσωρεύεται στον πάτο της δεξαμενής μας, καθώς δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί και να διασπαστεί όλη η ποσότητα των λυμάτων μας. Αυτό βέβαια θα συμβαίνει πολύ πιο σπάνια από ότι σε ένα στεγανό βόθρο. Εξαρτάται από τη λειτουργία και από το μέγεθος του συστήματος μας, αποκλείεται πάντως να είναι πάνω από μία με δύο φορές το χρόνο.

Ως σύστημα λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι τα πλεονεκτήματα του είναι πολλαπλά, τα μειονεκτήματα ελάχιστα και κυρίως έχουν να κάνουν με την προσεκτική λειτουργία του. Όφελος προκύπτει όχι μόνο για την τσέπη μας αλλά και για το περιβάλλον. Επομένως είναι μία επιλογή που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας όταν το αποχετευτικό δίκτυο δεν επεκτείνεται μέχρι και την πόρτα μας.

Η άναρχη και χωρίς σχέδιο επέκταση του πληθυσμού των μεγάλων, κυρίως, αστικών κέντρων έχει οδηγήσει στο αποτέλεσμα πολλοί από τους οικισμούς που δημιουργούνται να στερούνται βασικών και στοιχειωδών υποδομών, απαραίτητων στην πραγματικότητα για την υγιεινή και άνετη διαβίωση των ανθρώπων σε αυτούς. Έτσι λοιπόν, συναντάμε πάρα πολλές περιοχές χωρίς δίκτυο αποχέτευσης, με τους κατοίκους τους να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε διαφορετικές, δαπανηρές, και κάποιες φορές επιβλαβείς για το περιβάλλον λύσεις.

Η πρώτη λύση που μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι να αποθηκεύσει τα λύματα του σε μια δεξαμενή και, όποτε αυτή γεμίζει, ειδικό βυτιοφόρο όχημα να αδειάζει τα λύματα και να τα μεταφέρει σε κατάλληλους χώρους προς επεξεργασία. Ο κλασσικός, δηλαδή, στεγανός βόθρος. Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο στεγανός βόθρος πρέπει να απέχει τουλάχιστον 15 μέτρα από οποιαδήποτε πηγή νερού και τουλάχιστον ένα μέτρο από τα όρια του οικοπέδου αλλά και από τα θεμέλια του σπιτιού. Αυτά απαιτούνται διότι, αν και στεγανός, σε περίπτωση αστοχίας και διαρροής του να μην επηρεαστεί ούτε ο υδροφόρος ορίζοντας, ούτε τα γειτονικά οικόπεδα, και φυσικά ούτε η στατικότητα του κτιρίου μας. Για τον όγκο του, υπολογίζουμε γύρω στα 100 λίτρα ανά άτομο την ημέρα. Όσο πιο μεγάλος είναι λοιπόν, τόσο πιο αργά θα αναγκαζόμαστε να τον αδειάζουμε. Το μέγεθος του όμως συνήθως μας το περιορίζουν οι κανονισμοί της νομοθεσίας, εκτός από τις περιπτώσεις των πολύ μεγάλων οικοπέδων. Θεωρείται η καλύτερη λύση για το περιβάλλον, με το σημαντικό όμως μειονέκτημα, και πρακτικό και οικονομικό, ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα απαιτείται άδειασμα του.

Ακριβώς αυτό το μειονέκτημα γέννησε μια διαφορετική ιδέα. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο όγκο των λυμάτων αποτελούν τα υγρά και όχι τα στερεά απόβλητα, θεωρήθηκε ότι μπορούμε να επιτρέψουμε στο υπέδαφος να απορροφήσει αυτά τα υγρά και να συγκεντρώσουμε μόνο τα στερεά. Αυτό επιτυγχάνεται αφήνοντας ακάλυπτο το κάτω μέρος του βόθρου, επιτρέποντας στην πραγματικότητα στα υγρά λύματα να διαφύγουν μέσω αυτού. Αυτός είναι ο λεγόμενος απορροφητικός βόθρος. Ως ιδέα μπορεί να ακούγεται πιο βολική στους ιδιοκτήτες, το γεγονός όμως ότι τα λύματα αποβάλλονται στο υπέδαφος ανάγκασε την πολιτεία να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για τις περιπτώσεις αυτές. Έτσι, πρωτίστως, πριν από κάθε απορροφητικό βόθρο πρέπει να προηγείται σηπτική δεξαμενή, ένας χώρος δηλαδή όπου τα λύματα θα εισέρχονται, θα ρέουν αργά επιτρέποντας στα βαρύτερα να κατακάτσουν, ενώ από την άλλη πλευρά θα εξέρχονται τα υγρά και θα καταλήγουν στον απορροφητικό βόθρο. Επιπλέον πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 15 μέτρα από υδραγωγεία, 30 μέτρα από πηγές νερού και τη θάλασσα, και δύο μέτρα από τα άκρα του οικοπέδου και από τα θεμέλια του κτιρίου. Ως βασικό πλεονέκτημα αναφέρεται το γεγονός ότι απαιτούν άδειασμα ανά πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή το υπέδαφος του απορροφητικού βόθρου θα κορεστεί, θα μειωθεί η απορροφητικότητα του και άρα θα απαιτεί πολύ συχνότερο άδειασμα.

Πάντως , ακόμα και στις περιπτώσεις που η νομοθεσία επιτρέπει την κατασκευή ενός απορροφητικού βόθρου, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το πιθανότερο είναι πως, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Από εκεί και πέρα δημιουργούν υπετροφισμό κάποιων ειδών στο μέρος όπου θα καταλήξουν, διαταράσσουν την τροφική αλυσίδα και οδηγούν τα οικοσυστήματα σε κατάρρευση. Άρα λοιπόν, ακόμα και αν δεν καταλήξουν στο ποτήρι μας, δε σημαίνει ότι δε θα δημιουργήσουν προβλήματα στο περιβάλλον. Και θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους ανθρώπους ότι δεν είμαστε το μόνο είδος πάνω στον πλανήτη, και ότι κάθε αλλαγή στα οικοσυστήματα όσο μακρινή και αδιάφορη να μας ακούγεται, μακροπρόθεσμα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Καθώς όλος ο πλανήτης αποτελεί ένα μεγάλο οικοσύστημα, κάθε μεταβολή, σαν ντόμινο, μπορεί να πλήξει τελικά τους πάντες.

ΣΗΠΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ - ΒΟΘΡΟΙ
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Οι σηπτικές δεξαμενές και οι βόθροι αρχίζουν να έχουν πρόβλημα όταν τα λύματα περιέχουν συστατικά που διαταράσσουν την ισορροπία των μικροοργανισμών. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν μέσα στα λύματα υπάρχουν παράτυπες ποσότητες ή υπάρχουν αναστολείς οι οποίοι έχουν αρνητική επίδραση στον πληθυσμό των μικροοργανισμών.

Τέτοιοι αναστολείς περιλαμβάνονται στα χημικά καθαριστικά, στα αντιβιοτικά, στα απορρυπαντικά των πλυντηρίων, στα απορρυπαντικά για τα πιάτα, κλπ

Η χρήση των Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών όχι μόνο εξασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία των σηπτικών δεξαμενών και των βόθρων, αλλά ταυτόχρονα μειώνει και το κόστος καθαρισμού τους.

Οι Αποτελεσματικοί Μικροοργανισμού εξασφαλίζουν γρήγορη επανεκκίνηση της λειτουργία των σηπτικών δεξαμενών και των βόθρων μαζί με την ολοκληρωτική εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών, και κρατά τον καθαρισμό των λυμάτων σε υψηλό επίπεδο

Τι είναι οι EM
Πριν 30 χρόνια περίπου, στο νησί της Οκινάουα (Ιαπωνία), αναπτύχθηκε ένα μίγμα μικροοργανισμών που έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Αυτό το μείγμα των ωφέλιμων και αποτελεσματικών μικροοργανισμών χαρακτηρίστηκε ως ΕΜ και αποτελείται από διαφορετικά είδη μικροοργανισμών που συλλέχθηκαν από την φύση και καλλιεργούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Οι πιο σημαντικοί μικροοργανισμοί στο EM είναι τα βακτήρια γαλακτικού οξέος, οι ζύμες και τα φωτοσυνθετικά βακτήρια.

Αρκετοί από αυτούς τους μικροοργανισμούς εδώ και καιρό είναι γνωστοί στην ιατρική και στην βιομηχανία των τροφίμων και είναι εξαιρετικά επωφελής για τους ανθρώπους, τα ζώα (π.χ. αιγοπρόβατα), φυτά, έδαφος και νερό. Οι Αποτελεσματικοί Μικροοργανισμοί είναι φυσικοί και δεν έχουν γενετικά τροποποιηθεί. Για είκοσι και πλέον χρόνια, η έρευνες στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες έχουν επανειλημμένως επιβεβαιώσει ότι οι ΕΜ είναι πλήρως ασφαλή και αβλαβή για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Οι Αποτελεσματικοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ) αποτελούνται μόνο από αναζωογονητικούς και εποικοδομητικούς μικροοργανισμούς οι οποίοι συμβάλλουν στην αναγέννηση. Οι Αποτελεσματικοί Μικροοργανισμοί έχουν τη δύναμη να εμποδίσουν άμεσα και έμμεσα την αποσύνθεση και τη σήψη, να διατηρήσουν ζωηρό και υγιές το περιβάλλον και να δημιουργήσουν διάφορες ενεργές ουσίες.

Η μεγαλύτερη δύναμή τους βρίσκεται στις αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εκπέμπουν

αντιοξειδωτικά κύματα. Όχι μόνο παρεμποδίζουν τις βλαβερές επιδράσεις της οξείδωσης, αλλά αντιστρέφουν ακόμη και μια οξείδωση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί και αποκαθιστούν την αρχική κατάσταση (αποκατάσταση της ύλης ).

Η χρήση των EM μπορεί να μειώσει το κόστος των λιπασμάτων και μπορεί επίσης με την πάροδο του χρόνου να μειώσει την εμφάνιση των ζιζανίων. Δεδομένου ότι οι αποτελεσματικοί μικροοργανισμοί εργάζονται κυρίως σε αναερόβιες περιοχές, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση σε χώρους όπου παρουσιάζονται προβλήματα αποσύνθεσης και οσμών.

Οι Αποτελεσματικοί Μικροοργανισμοί χρησιμοποιούνται στη γεωργία, την καλλιέργεια κηπευτικών, την καλλιέργεια φρούτων και την αμπελοκαλλιέργεια. Οι EM έχουν επίσης μια σημαντική συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων και τη μείωση της ιλύος σε λίμνες, βιότοπους και αλιευτικές περιοχές.

Που χρησιμοποιούμε τους EM
Γεωργία:
Οι αποτελεσματικοί μικροοργανισμοί, δημιουργούν ένα περιβάλλον που καταστέλλει τα παθογόνα μικρόβια και εξουδετερώνουν την ρύπανση του περιβάλλοντος. Με την βοήθεια των αποτελεσματικών μικροοργανισμών μπορούμε να καλλιεργήσουμε σε ένα έδαφος περισσότερο εύφορο, με πιο ανθεκτική χλωρίδα και πανίδα, αλλά και να παράγουμε καλύτερης ποιότητας τρόφιμα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Κτηνοτροφία:
Η καταστολή της διαδικασίας σήψης με την χρήση Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών, έχει θετική επίδραση σε όλους τους τομείς της Κτηνοτροφίας. Τόσο η υγρή, όσο και η στερεά κοπριά έχουν σαφώς λιγότερη οσμή, και είναι συμβατές με το χώμα και τα φυτά. Σύμφωνα με τις εκθέσεις των ειδικών οι Αποτελεσματικοί Μικροοργανισμοί, καλλιεργούνται στο έντερο και αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αντίσταση του ζώου. Τα ζώα είναι υγιέστερα και διαπιστώνετε καθημερινή ανάπτυξη και αύξηση της ποιότητας με ταυτόχρονη μείωση του κόστους λειτουργίας. Οι ΕΜ βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών και στην δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος. Είναι σε θέση να μειώσουν τη χρήση των αντιβιοτικών και άλλων χημικών ουσιών. Με τον ψεκασμό των ΕΜ και τη χρήση οργανικών ουσιών ζυμώσεως, ως συμπλήρωμα ζωοτροφών, είναι δυνατόν να βελτιωθεί η υγεία των ζώων.

Διαχείριση απορριμμάτων:
Χρησιμοποιώντας τους Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς σε μονάδες καθαρισμού λυμάτων αλλά και γενικότερα στην διαχείριση των απορριμμάτων, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα εξαλειφθούν πλήρως οι δυσάρεστες οσμές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς:
• Στον καθαρισμό των βόθρων και γενικά σε συστήματα αποχέτευσης, καθώς μειώνουν τον όγκο και την δυσοσμία των λυμάτων κατά 80 με 90%
• Σε εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού για την μείωση της λάσπης και την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών.
• Σε σκουπιδότοπους για την αντιμετώπιση των οσμών αλλά και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων.
• Στον καθαρισμό ποταμών, λιμνών, και ακτών
• Σε όλες τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στο στάδιο της διαλογής των απορριμμάτων για την καταπολέμηση των οσμών, αλλά και στην φάση της κομποστοποίησης.
Επεξεργασία ύδατος:
Οι Αποτελεσματικοί Μικροοργανισμοί είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για την αντιμετώπιση της μόλυνσης στο νερό, και στην διαχείριση των αποβλήτων και των λυμάτων. Ακόμα τους χρησιμοποιούμε στις ιχθυοκαλλιέργειες, στις πισίνες, σε δεξαμενές, λίμνες και υδραγωγεία. Οι ΕΜ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του πολλαπλασιασμού των ειδών στα οικοσυστήματα ποταμών, λιμνών και άλλων υδάτων.

Ιχθυοκαλλιέργεια:
Για να εξασφαλίσουμε το περιβάλλον που απαιτούν τα ψάρια, και ειδικότερα οι λίμνες, θα πρέπει να βελτιώσουμε την υγεία της λίμνης και της λάσπης που περιέχεται σε αυτή.

Η εφαρμογή των Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του σαπροπηλού και την εξάλειψη των παθογόνων βακτηρίων από το νερό και την λάσπη. Οι ΕΜ μπορούν επίσης να αφαιρούν τα αέρια της ζύμωσης (H 2 S, NH 3 , κλπ.), και να διατηρούν σταθερή την ισορροπία του οξυγόνου στο νερό.

Διαχείριση απορριμμάτων:
Με τη βοήθεια των ΕΜ μπορούν να ανακυκλωθούν απορρίμματα όπως κοπριά, υγρή κοπριά, απορρίμματα κουζίνας, φύλλα γρασίδι και άλλες οργανικές ουσίες. Όταν ψεκάσουμε αυτά τα υλικά με τους ΕΜ, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως υψηλής ποιότητας κομπόστα (λίπασμα). Με τον ίδιο τρόπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε τους ΕΜ σε χωματερές και σε εγκαταστάσεις κομποστοποίησης (πολτοποίησης ) για τη μείωση των μυγών και της δυσοσμίας.


Χρήσεις στο σπίτι:
Η χρήση των Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών στην καθαριότητα του σπιτιού σας, θα σας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, και θα σας απαλάξει από την χρήση χημικών απορρυπαντικών, και την χρήση χλωρίου. Τα καθαριστικά με ΕΜ καθαρίζουν σε βάθος και απολυμαίνουν.
Επίσης η χρήση των Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών, στους κήπους σας και στα μποστάνια σας, θα δώσουν καλύτερη γεύση και ποιότητα στους καρπούς, χωρίς λιπάσματα και χημικά πρόσθετα.


Σύνοψη
Οι Αποτελεσματικοί Μικροοργανισμοί επηρεάζουν το βακτηριακό περιβάλλον με τέτοιο τρόπο ώστε να επικρατούν οι δημιουργικοί μικροοργανισμοί. Έτσι επιτυγχάνεται ένα περιβάλλον στο οποίο οι μικροοργανισμοί παίζουν έναν θετικό ρόλο μέσω της ζύμωσης, όσον αφορά την ανάπτυξη των φυτών, την ποιότητα και την ευφορία του εδάφους.
Κατά την διαδικασία της αποσύνθεσης εξαφανίζεται η σήψη, με αποτέλεσμα να χάνεται λιγότερη ενέργεια.
Ένα έδαφος στο οποίο κυριαρχούν οι εποικοδομητικοί μικροοργανισμοί είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άριστο επίπεδο παραγωγής, να αναστείλει τις ασθένειες και να συμβάλει στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
Με την ΕΜ-τεχνολογία στοχεύουμε στην εξάπλωση των ενεργών μικροοργανισμών, οι οποίοι υπερισχύουν στους βλαβερούς οργανισμούς και καθαρίζουν το περιβάλλον, περισυλλέγουν τις επικίνδυνες ρίζες του οξυγόνου και διαθέτουν στο έδαφος θρεπτικά συστατικά. Μια επαναστατική ανακάλυψη, η χρήση των ΕΜ -των ενεργών μικροοργανισμών-, έχει προκαλέσει ήδη ένα σημαντικό κίνημα στην Ευρώπη. Ο Ιάπωνας καθηγητής Γεωπονίας Teruo Higa, αναζητώντας τους παράγοντες γονιμότητας του εδάφους, πριν από τριάντα χρόνια, κατόρθωσε να ανακαλύψει ένα μίγμα μικροοργανισμών, το οποίο είναι σε θέση να αναστρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Εντωμεταξύ η ανακάλυψη αυτή έχει εξελιχθεί σε μια εκτεταμένη τεχνολογία με φανταστικές δυνατότητες εφαρμογής, αρχικά στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην παραγωγή τροφίμων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η σύσταση των ΕΜ Στο αυθεντικό παρασκεύασμα του καθηγητού Higa, το ΕΜ1, συνυπάρχουν τα βακτήρια γαλακτικού οξέος, μαγιάς και φωτοσύνθεσης, τα οποία γνωρίζουμε από την παραγωγή τροφίμων και δεν είναι βέβαια γενετικά τροποποιημένα.. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αερόβιοι μικροοργανισμοί, δηλαδή αυτοί που χρειάζονται οξυγόνο για να επιβιώσουν, και οι αναερόβιοι, που δεν χρειάζονται οξυγόνο, βρίσκονται σε ισορροπία και έτσι επιδρούν συνολικά στην αναζωογόνηση, την επανασύνδεση και την αντιοξείδωση του περιβάλλοντος. Το γεγονός ότι το εντυπωσιακό αυτό μείγμα των ΕΜ δεν απαιτεί π.χ. οξυγόνο για να αναπτυχθεί, αποτελεί το κλειδί της κατανόησης των διαφόρων εφαρμογών του στη γεωργία. Οι δράσεις των ΕΜ Οι τρεις βασικές δράσεις των ΕΜ είναι: - Ο καθαρισμός, δηλαδή η αποικοδόμηση των διαδικασιών σήψης, των ενοχλητικών οσμών και των τοξικών ουσιών του περιβάλλοντος. - Η αντιοξειδωτική ικανότητα, δηλαδή η περισυλλογή των επικίνδυνων ριζών του οξυγόνου. - Η ζύμωση, δηλαδή η μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων σε πολύτιμες πρώτες ύλες. Σημαντική είναι η εφαρμογή των ΕΜ στη γεωργία, στην αναζωογόνηση των οργανισμών του εδάφους και στην παραγωγή οργανικού λιπάσματος (Bokasi) με τη διαδικασία της ζύμωσης, κατά την οποία δημιουργούνται πολύτιμες λειτουργικές ουσίες, όπως π.χ. σακχαρούχες ουσίες, αλκοόλες, οργανικά οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα και αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτές οι πολύτιμες βιο-λειτουργικές ουσίες είναι η καλύτερη τροφή για άλλους μικροοργανισμούς, οι οποίοι στη συνέχεια τρέφουν τα φυτά. - Στην κτηνοτροφία οι ΕΜ φροντίζουν για ένα υγιές κλίμα στον στάβλο, με την εξαφάνιση των διαδικασιών σήψης και της δυσοσμίας, καθώς και για την παραγωγή ζωοτροφών με τη διαδικασία της ζύμωσης,η κατανάλωση της τροφής η οποία είναι εμπλουτισμένη με τους ΕΜ, ελαχιστοποιεί τις διάρροιες των ζώων και δημιουργεί ένα ισχυρό αμυντικέ σύστημα ώστε οι ασθένειες να περιορίζονται σημαντικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων (γάλα, αυγά κλπ) Επίσης οι ΕΜ δίνουν γευστικότερο άρωμα και μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης στα λαχανικά και τα φρούτα. Επιδρούν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ, βελτιώνουν τη δομή του εδάφους και το βοηθούν να συγκρατεί την υγρασία, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή ανάπτυξη των φυτών και των ζώων. Στην μελισσοκομία έχουμε επίσης παρατηρήσει ότι ενισχύει τις μέλισσες να αντέχουν στις πολύ χαμηλές χειμερινές θερμοκρασίες, ώστε ο χειμώνας (Γερμανία) να μην τις επηρεάζει. Οι δυνατοί πληθυσμοί συλλέγουν εγκαίρως τη γύρη για την τροφή των νεαρών μελισσών, πράγμα το οποίο διεγείρει τη βασίλισσα να κάνει πολύ νωρίτερα τα αυγά της. Ο πληθυσμός αυξάνει δυναμικά και όταν αρχίζει η ανθοφορία υπάρχουν πολλές εργάτριες για να μαζέψουν μεγάλες ποσότητες μελιού. Θα μπορούσαμε να διευκρινίσουμε ότι η τεχνολογία των ΕΜ χρησιμοποιείται πρωτίστως προληπτικά για την ενίσχυση των μελισσών. Συστήνουμε να τοποθετείται ένα δοχείο με νερό μέσα στην κυψέλη, στο οποίο θα έχουμε βάλει το ΕΜ 1 στις εξής αναλογίες: 20 ml EM 1, σε 10 λίτρα νερό. Έχουμε παρατηρήσει ότι οι μέλισσες προτιμούν αυτό το νερό και δεν πηγαίνουν πλέον να πιούν νερό στα κοντινά ρυάκια. Επιπλέον, όταν παίρνουμε το μέλι από την κυψέλη, αναμειγνύουμε ΕΜ 1 και στην τροφή που προσθέτουμε για να αντικαταστήσουμε το μέλι. Έχει παρατηρηθεί ότι βελτιώνεται σημαντικά η διάρροια (Nosema) που πλήττει πολύ συχνά τα μελίσσια, επίσης βοηθά και στην αμερικάνικη νόσο «σάπιο γόνο», την οποία εμείς οι μελισσοκόμοι είμαστε υποχρεωμένοι να την αναφέρουμε στο υπουργείο Γεωργίας, καθώς και στη νόσο «ασβεστόγονο». Μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι αυτές οι αρρώστιες δεν έπληξαν τα δικά μας μελίσσια παρά το γεγονός ότι γειτονικές κυψέλες υπέφεραν από αυτές. Επίσης συνάδελφοι στη Γερμανία χρησιμοποιούν την Τεχνολογία των ΕΜ για προληπτικούς λόγους με άριστα αποτελέσματα στις παρακάτω δοσολογίες: Διάλυμα του ΕΜ 1 σε νερό 1 : 200 ΕΜ Journal 4 Μαΐου 2004, στη Γερμανική γλώσσα Συμπέρασμα: 1. Τακτικοί ψεκασμοί εκτός των κυψελών στην κοντινή γύρω περιοχή (1 : 200) 2. Ψεκασμούς στην είσοδο έξοδο της κυψέλης κάθε 9 ημέρες ,καθώς επίσης όταν ελέγχεται ο πληθυσμός (1: 100) 3. τοποθετείται ένα δοχείο με νερό μέσα στην κυψέλη, στο οποίο θα έχουμε βάλει το ΕΜ 1 στις εξής αναλογίες: 20 ml EM 1 σε 10 λίτρα νερό 4. Τοποθετούνται επίσης τα ΕΜ Χ κεραμικά στο νερό 5. Στο ξεχειμώνιασμα αναμιγνύεται στο ζυμάρι και το ΕΜ 1 και ΕΜ Χ αλάτι 6. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και ένα βοτανόζουμο από χαμομήλι, τσουκνίδα άγριο ραδίκι και βαλεριάνα

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΛΙΠΟΥΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Κωδικός: 03 FreeLine (ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΕΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ-ΣΙΦΟΝΙΑ)

Μείγμα μη παθογόνων μικροβιολογικών καλλιεργειών και ενζύμων για σιφόνια το οποίο διασπά οικολογικά οποιαδήποτε οργανική μάζα σε σωλήνες και σιφόνια. Κατάλληλο για οικιακή χρήση στις περιπτώσεις καθαρισμού όλων των αποχετεύσεων και σιφονιών στις κουζίνες, πλυντήρια, μπάνια και τουαλέτες. Βοηθάει στη διατήρηση τέλειας ροής, εξαλείφει το ίζημα και την δυσάρεστη δυσοσμία στα σιφόνια( συστήματα αποχέτευσης) και αποτρέπει τη μέσω αυτής εισχώρηση κατσαρίδων και τρωκτικών. Ακίνδυνο για το περιβάλλον, δεν περιέχει αλκάλια και καυστική σόδα. Δεν βλάπτει την υγεία.

Οδηγίες χρήσεις και δοσολογία: Σε ½ λίτρο χλιαρό νερό (200C - 300C) αδειάζουμε το ¼ της συσκευασίας freeline. Μετά από 20 λεπτά δράσης στο χλιαρό νερό ρίχνουμε τα διάλυμα στο προβληματικό σιφόνι/αποχέτευση αφήνοντας το να δράσει όλη νύχτα. Είναι απαραίτητο μετά απ' αυτή τη διαδικασία να μη τρέξει νερό στη μπανιέρα, τουαλέτα, ντουζιέρα, νιπτήρα, νεροχύτη γιατί θα ξεπλυθεί το προϊόν πριν αναπτύξει πλήρως τη δράση του. Το προϊόν της συσκευασίας 50g προορίζεται για τη θεραπεία 4 σιφονιών και της αποχέτευσης που ακολουθεί.

Σημείωση: Κατά τη παρασκευή του διαλύματος μη χρησιμοποιείται μεταλλικά δοχεία και αντικείμενα! Ο χρόνος δράσης του προϊόντος στα αποχετευτικά συστήματα είναι 5-6 μέρες ή περισσότερο ανάλογα με το φόρτο λειτουργίας.

Τιμή με φπα: 9,8 ευρώ 14,20 ευρώΚωδικός: 07 FATCRACKER (ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΛΙΠΟΥΣ)

Είναι μείγμα ενζύμων και επιλεγμένων μη παθογόνων βιολογικών καλλιεργειών το οποίο διασπά το λίπος σε οργανικές ουσίες οι οποίες χάνουν τις αρνητικές ιδιότητες των λιπών (καταργεί τις υδρόφοβες ιδιότητες). Έτσι εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στα συστήματα αποχέτευσης και στα εσωτερικά τοιχώματα των σωληνώσεων. Εμποδίζει την σκλήρυνση του λίπους στις λιποπαγίδες και την φραγή στους σωλήνες εκροής.

Πλεονεκτήματα:

- Υγροποιεί το συσσωρευμένο λίπος στα αποχετευτικά συστήματα / λιποπαγίδες και διευκολύνει την εκροή τους.

- Διατηρεί καθαρές αποχετεύσεις.

- Αβλαβές για το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται.

- Ακίνδυνο για το περιβάλλον.

- Εύκολος χειρισμός.

- Ακίνδυνο για τις σωληνώσεις.

- Αποτρέπει την διάβρωση των σωληνώσεων.

Οδηγίες χρήσης και δοσολογία: Το περιεχόμενο της συσκευασίας (50g) διαλύεται σε 2 l χλιαρό νερό (20-40οC) και το αφήνουμε να δράσει έτσι για 15 λεπτά. Το έτοιμο διάλυμα το ρίχνουμε στην προβληματική αποχέτευση. Η διαδικασία αυτή να εκτελείται κατά το διάστημα της νύχτας ή τις μη εργάσιμες ημέρες. Επαναλαμβάνουμε σε περίπτωση επανεμφάνισης του προβλήματος από συσσώρευση λίπους.

Σημείωση: Κατά τη παρασκευή του διαλύματος μη χρησιμοποιείται μεταλλικά δοχεία και αντικείμενα! Όταν εφαρμόζετε το προϊόν μη χρησιμοποιείται απολυμαντικά προϊόντα καθαρισμού αποχετεύσεων.

Τιμή με φπα: 11,3 ευρώ


Κωδικός: 16/05 LIKVID (ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΛΙΠΟΥΣ)

Ενζυματικό προϊόν για διάσπαση όλων των οργανικών ουσιών και ειδικά του λίπους στα αποχετευτικά συστήματα, λιποπαγίδες και σε βιολογικούς καθαρισμούς.

Το LIKVID διασπά το λίπος σε βιολογική ακίνδυνη ουσία την οποία μπορούμε να αδειάσουμε στο αποχετευτικό σύστημα. Δημιουργήθηκε ειδικά για να ξεπεράσει την δράση όλων των καθαριστικών τα οποία χρησιμοποιούνται για τα πλακάκια, τις επιφάνειες εργασίας, τα τραπέζια, τα δάπεδα στις κουζίνες και στα εστιατόρια, τα κρεοπωλεία, μαγειρεία, σφαγεία και νοικοκυριά. Η συστηματική χρήση του προϊόντος αποτρέπει την εγκατάσταση του λίπος στις σωληνώνεις και επομένως στους λιποσυλέκτες. Διεισδύει σε μικροσκοπικά ανοίγματα κάθε επιφάνειας όπου θα διασπάσει και θα αφαιρέσει την στρώση λίπους. Το προϊόν LIKVID είναι απόλυτα βιοδιασπώμενο, έχει θετική επίδραση στην λειτουργία σηπτικών δεξαμενών, βιολογικών καθαρισμών και αποχετεύσεων. Δεν μολύνει το νερό, είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο και τα ζώα. Φιλικό για το δέρμα.

Έχει μεγάλο βαθμό συμπύκνωσης, τα 125 ml μπορούν να καθαρίσουν επιφάνεια μέτριας επαγγελματικής κουζίνας.

Στους βιολογικούς καθαρισμούς διασπά τις δύσκολα διασπώμενες ουσίες, αφαιρεί τον βιολογικό αφρό, μειώνει την χημική κατανάλωση του οξυγόνου(COD), την βιοχημική κατανάλωση του οξυγόνου(BOD) και τον φώσφορο.

Αραίωση: το προϊόν αραιώνεται με νερό σε σχέση πάντα με το μέγεθος της λερωμένης επιφάνειας. Μετά την αραίωση περιμένετε 5 λεπτά και έπειτα χρησιμοποιείστε το προϊόν.

Δοσολογία: Ελαφρύ διάλυμα (πλακάκια, δάπεδα): 50 ml μέσα σε 10 l νερό.

Μεσαίο διάλυμα (επιφάνειες εργασίας, τραπέζια): 100 ml μέσα σε 10 l νερό.

Δυνατό διάλυμα (συσσωρευμένα λίπη) : αδιάλυτο προϊόν.

Βιολογικοί καθαρισμοί υγρών λυμάτων-δεξαμενές ιλύος : 1l ανά 23 000 l όγκου

Συσκευασία: 0,5L Τιμή: 11,70 ευρώ


Κωδικός: 16/1 Συσκευασία 1 L Τιμή με φπα: 23,40 ευρώ

Κωδικός:16/3 Συσκευασία 3 L Τιμή με φπα: 66,50 ευρώ

Κωδικός:16/5 Συσκευασία 5 L Τιμή με φπα: 109 ευρώ


Κωδικός: 17 FREE FLO ΔΙΣΚΙΟ

Τοποθετούνται απευθείας μέσα στους λιποσυλέκτες και στις δεξαμενές αποχέτευσης όπου με αργό ρυθμό απελευθερώνουν φυσικά ένζυμα και βακτήρια τα οποία καταστρέφουν λιπώδη και οργανική μάζα. Ένα δισκίο έχει την ικανότητα να δράσει στον λιποσυλέκτη ή στην δεξαμενή 7-14 ημέρες ανάλογα με τον όγκο τους.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

- Ο λιποσυλέστης ή η δεξαμενή δεν μυρίζουν
- Εμποδίζει τις σωληνώσεις να φράζουν από οργανικά ιζήματα
- Διευκολύνει στο άδειασμα των σχαρών στα αποχετευτικά συστήματα
- Μειώνει την εκκένωση του λιποσυλέκτη ή της δεξαμενής
- Απευθύνεται σε επιχειρήσεις όπου είναι απαραίτητο να μειωθεί η χημική κατανάλωση οξυγόνου και η βιοχημική κατανάλωση οξυγόνου, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλες κυρώσεις.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

1. Ένα δισκίο προορίζεται για 1000l-2000l περιεχομένου του λιποσυλέκτη ή της δεξαμενής. Τοποθετείστε το δισκίο στον κεντρικό θάλαμο, καλύτερα στη μέση μακριά από την εισροή ή κάτω από τον κάδο (αν υπάρχει). Τοποθετείστε το δισκίο κάθε 7 με 14 ημέρες.

2. Για λιποσυλέκτες μεγαλύτερων διαστάσεων (πάνω από 1000 l) συνιστάται να αδειάσουν πριν την τοποθέτηση του δισκίου.

3. Η θερμοκρασία του νερού να μην ξεπερνά τους 70o C. Πιο υψηλές θερμοκρασίες διαλύουν το δισκίο πολύ γρήγορα. Οι λιποσυλέκτες που βρίσκονται κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας έχουν συνήθως πιο υψηλή θερμοκρασία από αυτούς που βρίσκονται εκτός κουζίνας.

Συσκευασία:100g Τιμή: 11,6 ευρώ

 

 

 

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ:

Διατήρηση Βόθρων & Βιολογικών

Οι βόθροι καταστρέφονται κυρίως από την υπερβολική συγκέντρωση λιπών που προέρχονται από τις κουζίνες και τα σαπούνια. Τα λίπη δημιουργούν ένα αδιαπέραστο στρώμα λάσπης στον πάτο ενώ στα τοιχώματα μία αδιαπέραστη μεμβράνη(κρούστα,γλύνα). Το αποτέλεσμα είναι να μικραίνει η περιεκτικότητα του βόθρου λόγω της συγκέντρωσης της λάσπης την οποία δεν μπορεί να απορροφήσει ούτε το βυτίο διότι είναι στερεό απόβλητο. Παράλληλα το ίδιο συμβαίνει σ ολο το αποχετευτικό δίκτυο μέχρι τα σιφώνια του σπιτιού μας. Ετσι απο την χρήση του αποχετευτικού δικτύου μας δημιουργούμε μύκητες, μικρόβια, έντομα και άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Οπως λοιπόν είναι κατανοητό η χρήση ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ & ΕΝΖΥΜΩΝ BIOLIC ECO CLEAN κατα διαστήματα -ακόμα και στην μπανιέρα, στο νυπτήρα, στον νεροχύτη, είναι απαραίτητη για να βοηθούν τοσο τις αποχευτέσεις, τις σωληνώσεις να διατηρούνται καθαρές όσο και την δεξαμενή συγκέντρωσης των λυμάτων (βόθρο), σε ισοροπία. Παράλληλα το νερό που επιστρέφει στην φύση είναι καθαρό και κατάληλο για χρήση.

Τα ένζυμα και τα αερόβια βακτήρια προκαλούν ζύμωση στα οργανικά απόβλητα του βόθρου μειώνοντας την οσμή, καθαρίζοντας τα τοιχώματα, διασπώντας την συσσωρευμένη λάσπη επαναφέροντας την αρχική ισορροπία.

Συνίσταται η χρήση ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ & ΕΝΖΥΜΩΝ BIOLIC ECO CLEAN προληπτικά κατα διαστήματα.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: Special-Products.gr | Η εταιρεία | Προϊόντα | Παραγγελίες Προιόντων | ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Φίλτρα νερού απο 30 ευρώ.
ΔΩΡΑ, ΑΞΕΣΟΥΑΡ, ΑΓΟΡΕΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Μετρητής υγρασίας εδάφους. Προσφορά 10 ευρώ Λάμπες οικονομίας LED Lamps, Αντλίες νερού, Αποτρίχωση Laser,
ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ. Ο υγιεινός καφές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ